Persoonlijke instellingen

Goden

Premio MMO 2012.png
Startpagina
Gebouwen Eenheden
Goden Onderzoeken
Premium Awards
alt_text alt_text
Changelogs Naar boven

Uit Wiki Grepolis

Ga naar: navigatie, zoeken


De 6 goden van Grepolis: Artemis, Athene, Hades, Hera, Poseidon en Zeus.
De Olympische goden speelden een belangrijke rol in het leven van de Oude Grieken. Ze moesten hen altijd tevreden houden om dingen af te smeken, omdat deze anders verschrikkelijke rampen en ziektes op het volk zouden afsturen.

In Grepolis zijn er 6 goden; Zeus; de oppergod, samen met zijn zus en vrouw Hera en hun broers Hades en Poseidon. Daarnaast zijn er ook nog 2 dochters van Zeus; Athene en Artemis te aanbidden. Elke god heeft 4 goddelijke krachten en 2 mythische eenheden.

In de tempel kan je een god naar keuze aanbidden. Elke polis kan maar één god aanbidden. Hoe hoger het level van je tempel, hoe meer goddelijke gunsten je zal verkrijgen van de gekozen god. Deze gunsten zijn nodig om goddelijke krachten uit te spreken over aanvallen of om mythologische eenheden te trainen. Je kan voor je goden een standbeeld maken of een hogepriesteres huren om meer gunsten te verkrijgen.

Elke god heeft zijn voor- en nadelen, kies je god naargelang van je situatie. Je zal dus tijdens het spel je god waarschijnlijk meerdere malen moeten aanpassen, maar denk er aan: je zal dan alle gunsten van de god verliezen en ook de mythologische eenheden uit de stad sterven.

Het is belangrijk te onthouden dat mythische eenheden geen steden kunnen ondersteunen die andere goden aanbidden. Alleen als je een stad ondersteunt die dezelfde god in haar tempel heeft, zullen de mythologische eenheden ook daadwerkelijk steun verlenen. Verandert de stad van god, dan keren alle mythologische eenheden weer automatisch naar huis.

Tot slot is het belangrijk te weten dat er twee verschillende soorten goddelijke krachten zijn: sommige krachten dienen om steden sneller of trager grondstoffen/eenheden te laten produceren of breken steden af, andere krachten maken aanvallende eenheden sterker of juist minder sterk.


Kies je god
Zeus frame.png

Zeus

God van de hemel en oppergod

Athene frame.png

Athene

Godin van de wijsheid

Hera frame.png

Hera

Godin van het huwelijk

Poseidon frame.png

Poseidon

God van de zeeën en oceanen

Hades frame.png

Hades

God van de onderwereld

Artemis frame.png

Artemis

Godin van de jacht Niet overal

Navigatie
Grepolis