Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Marc200 (overleg | bijdragen) op 6 mrt 2011 om 10:56 (Versie 3954 van Owenrood (overleg) ongedaan gemaakt.)
Ga naar: navigatie, zoeken


Wat is een alliantie

Een alliantie is een groep spelers die zich verenigd heeft als een hecht team. Ze zullen samen strijden en elkaar ondersteunen. Een goede alliantie heeft tussen de 30 en de 40 spelers en is actief op het alliantieforum. Iedere alliantie heeft een oprichter, die speciale functies over de leden kan verdelen. Elke alliantie heeft een vlag die op de kaart te zien is.

Een alliantie vinden/zoeken

Grepolis draait niet alleen rond je eigen polis, je alliantie en diens leden spelen ook een belangrijke rol. Beginnende spelers wordt aangeraden zich bij een bestaande alliantie te vervoegen, om de basiskennis van het spel op te doen. Het is niet aan te raden je eigen alliantie op te richten alvorens je enige ervaring hebt opgedaan. Hier zijn enkele handige tips om een alliantie te vinden: In de meeste gevallen is het nutteloos om als beginner een top-alliantie aan te schrijven. Jouw nieuwe alliantie moet ten opzichte van jou een goede positie hebben: ondersteuning en andere hulp moet op tijd kunnen aankomen. Je kunt naar je kaart gaan of de ranglijst van jouw oceaan, kijk hier even rond: dit zijn spelers die dicht bij jou liggen. Om in een overzicht te kijken welke allianties een hoog ledenaantal, of een hoge rang in jou continent hebben. Is er een Alliantie Oceaan lijst te vinden onder het kopje ranglijst.

Functies binnen de alliantie

Oprichter alliantie.png De oprichter van een alliantie bezit alle rechten. Hij kan andere leden een functie toewijzen en tevens kan de oprichter een alliantie opheffen.

Leider alliantie.png Alliantieleiders kunnen andere leden functies toewijzen, maar kunnen geen oprichtersbevoegdheid toekennen en kunnen de alliantie niet opheffen. Een alliantie leider kan tevens het forum bewerken.

Recruter.png Een recruiter van een alliantie, kan nieuwe mensen voor de alliantie uitnodigen, of openstaande uitnodigingen weghalen. Een recruiter kan mensen die al lid zijn van de alliantie, niet ontslaan.

Diplomatie alliantie.png Een diplomaat kan met andere allianties pacten sluiten. Een diplomaat kan geen leden beheren, in tegenstelling tot een leider.

Forummod alliantie.png Een forummoderator kan het alliantieforum beheren. Hij kan topics sluiten en verwijderen, maar ook berichten aanpassen en verwijderen. Het is voor een forum moderator niet mogelijk om nieuwe fora aan te maken, of oude te verwijderen. Dit is iets wat enkel aan een alliantieleider toebehoort.

Rondschrijven alliantie.png Met de rondschrijfbevoegdheid is het mogelijk een bericht te sturen naar alle leden van de alliantie. Mensen met een premium functie, kunnen automatisch rondschrijven. Dit zit in het premiumpakket van de bestuurder.

Intern alliantie.png Met de bevoegdheid om interne fora te lezen is het mogelijk op fora te komen die door een leider vertrouwd zijn gemaakt. Anderen kunnen dit niet lezen, met uitzondering van de alliantieleiders.

Een alliantie oprichten

Voor dat je een alliantie opricht is het belangrijk een pakkende naam te hebben. Bedenk een naam die niet snel wordt vergeten. Als je een naam hebt, kun je een alliantie oprichten. Elke alliantie heeft een profiel, leden die op de alliantie klikken, krijgen deze pagina te zien. Introduceer je alliantie en geef belangrijke informatie als de spelers met een functie, of de rekruteringseisen. Het is belangrijk een goed en uitgebreid forum te hebben. Maak een forum voor ieder onderwerp, bijvoorbeeld een algemeen forum, een forum voor offensieve berichten en een forum voor diplomatie. Zorg dat er een duidelijke structuur in het forum zit. Nu kun je leden werven. Rekruteer gericht, en nodig veel spelers uit de buurt uit. Die kunnen je ondersteunen als je in de problemen zit, of jullie kunnen samen een aanval plannen. Ken alleen vertrouwde spelers een belangrijke functie toe!

Alliantie verlaten of opheffen

Het kan voorkomen dat je jouw huidige alliantie wil verlaten. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een betere ligging ten opzichte van een andere alliantie. Maak aan de leiders duidelijk dat je de alliantie verlaat, anders zullen ze je misschien zien als een verrader! Indien je oprichter bent en je alliantie wilt opheffen, maak dit dan duidelijk aan je spelers zodat zij weten waarom ze niet meer lid zijn van de alliantie. Alleen als oprichter kun je allianties opheffen! Dus maak niet zomaar iedereen oprichter, alleen iemand die je echt vertrouwt!


Alliantie ledenlimiet

Op verschillende werelden zijn alliantie ledenlimieten ingesteld. Een alliantie kan dan niet meer leden hebben dan het ingestelde getal. Op Gamma is dit bijvoorbeeld 500. Je zult dus ook geen alliantie op Gamma vinden met een ledenaantal dat hoger is.
Let op: Uitnodigingen tellen ook mee voor het ledenaantal!
Bijvoorbeeld: Je speelt op Wereld Gamma en je hebt 200 leden in je alliantie en 300 openstaande uitnodigingen. Op dat moment zul je geen nieuwe leden kunnen uitnodigen. Wil je dit wel? Dan zul je eerst één of meerdere openstaande uitnodigingen moeten verwijderen voordat je je nieuwe uitnodiging kan verzenden.

De limieten tot nu toe:
Alpha: Geen limiet ingesteld
Beta: Geen limiet ingesteld
Gamma: 500
Delta (via enquête): 50
Epsilon (via enquête): 100
Zeta (via enquête): 500
Eta: 50
Theta: 100