Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Easter 16 title.png


Met het aankomend Paasevent, ben je een meester slingeraar tijdens het event "Beproeving van de Slingeraars". Tijdens dit event ben je een meester slingeraar, je leert jonge Grieken de kunst van het gebruiken van de katapult. De traditie in Griekse gezinnen is het doorgeven van hun oorlogsverhalen aan de volgende generatie, het is nu aan jou als meester slingeraar om de jonge helden voor te bereiden op de strijd.

Tijdens het event, geef je je geleerden opdracht om op 3 verschillende types aardwerk te schieten, dat zichtbaar is in het hoofdscherm van het event. Met het breken van een stuk aardewerk, verdien je scherven, deze scherven kan je in de winkel inruilen voor machtige beloningen. Je ontvangt eerpunten voor je dagelijkse ranking en je ontgrendelt er ook de communitydoelen mee. De spelers in de top van de dagelijkse ranking ontvangen een exclusieve beloning na iedere dag. Om de communitydoelen te ontgrendelen moet iedereen op jouw wereld eerpunten verzamelen tijdens het event.

Duur

Het event zal starten op donderdag 24 maart 2016 om 10:00 uur (servertijd) en zal eindigen op maandag 11 april 2016 om 23:59 uur (servertijd).

De Beproeving

Easter 16 field.png


In het hoofdscherm zie je drie verschillende types aardewerk waarop je geleerde schieten. Elk ander type wordt gemarkeerd met een symbool.

Type van aardewerk Symbool Collectie item
Geel aardewerk Easter 16 button yellow.png Easter 16 yellow egg.png
Oranje aardewerk Easter 16 button orange.png Easter 16 orange egg.png
Wit aardewerk Easter 16 button white.png Easter 16 white egg.png

Simpelweg: klik op het symbool van het aardewerk waarpo je geleerde gaan schieten. Je ontvangt willekeurig eerpunten en scherven, variërend van 2 tot 20. Als extra kan je ook nog een speciale buit vinden. Iedere aardewerk die je breekt, kost je een steen van je munitie zakje. Elke dag krijg je 10 stenen gratis, dit wordt om middernacht aangevuld.

Stenen en munitie zakje

De stenen worden door je geleerde gebruikt om aardewerk te breken. Je kan maximaal 10 stenen bewaren in je munitie zakje. Er zijn drie verschillende manieren om aan extra stenen te komen:

  • Om middernacht, zal je munitie zakje aangevuld worden tot 10 stenen.
  • Soms kan je een extra steen vinden bij het breken van aardewerk.
  • Je kan voor 60 goud 5 extra stenen kopen. (dit wordt bij elke koop verhoogt)
Easter 16 pouch.png

Nieuwe doelen en raakscherm

Je kan 15 gratis nieuwe doelen krijgen iedere dag rond middernacht of wanneer je alle aardewerken op het veld hebt gebroken. Je kan ook de doelen vernieuwen door op de knop "nieuwe doelen" te klikken op het slagveld. Dit kost een paar scherven. Het gebruikmaken van deze knop is een tactische aanpak die op verschillende manieren voordelig kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de "nieuwe doelen" knop als je een specifieke collectie probeert te voltooien. Bijvoorbeeld als je de gele ei collectie probeert te voltooien en alle gele aardewerken gebroken hebt.
  • Je hebt alle aardewerken met een hoge waarde gebroken en je wilt nog een kans op meer eerpunten of scherven.
Easter 16 main ui.png

Het raakscherm toont de hoeveelheid scherven en eerpunten die worden ontvangen wanneer er een aardewerk wordt gebroken. De witte gebroken aardewerk markeren welke puntenwaarden je al hebt ontvangen. De gouden gebroken aardewerk markeren de puntenwaarden van de laatste soldaat die je hebt gebroken.

Scherven & winkel

Easter 16 shards.png

Scherven worden verdiend door het breken van aardewerk. Voor elke gebroken aardewerk, krijg je tussen de 2 en 20 scherven.

Easter 16 shop.png

De winkel voor scherven laat je jouw verdiende scherven inruilen voor een aantal verschillende beloningen. Deze beloningen worden opgeslagen in je inventaris of je kan er voor kiezen ze direct te gebruiken. De kosten van deze beloningen zijn gebaseerd op het type van de spreuk.

Het is niet noodzakelijk om al je scherven uit te geven voor het event eindigt. De winkel zal namelijk nog een paar dagen open blijven nadat het event is geëindigd. Blijf dus het forum in de gaten houden voor verdere informatie!

Voor eenhedenenbeloningen worden de eenheden per uur bijgeschreven, houd er dus rekening mee dat je genoeg vrije inwoners nodig hebt!

Bonus buit

Elke keer dat je een stuk aardewerk breekt heb je een kans om speciale buit te vinden. Dit kan variëren van een extra steen, een ei die een deel van één van de ei collecties vormt. De steen kan worden gebruikt om een ​​ander stuk aardewerk te breken. De kleur van het ei dat je verdient zal worden gebaseerd op het type aardwerk die je breekt.

Easter 16 bonus loot.png

Ei collectie

Easter 16 main collection.png

Er zijn drie verschillende ei collecties. Iedere collectie is opgebouwd uit 10 delen. Je kan deze eieren vinden door het breken van de aardewerken. Het voltooien van een collectie levert een beloning op met 8 unieke effecten en een speciale beloning voor iedere collectie. Er is een unieke beloning die wordt uitgedeeld aan de speler van iedere wereld die als eerste een van de collecties voltooid. (zie daarvoor de lijst van beloningen) Om een ei te krijgen van een bepaalde collectie, breek dan een aardewerk dat overeenkomt met de collectie.


Community Score (Eerpunten)

Easter 2016 community bar.png

De communityscore komt overeen met de eerpunten verzameld door alle spelers op jouw wereld. Er zijn vijf communitydoelen waar naar kan worden gestreefd. Elk van deze communitydoelen draagt een unieke beloning met een lange duur met zich mee. Elke doel wordt weergegeven met zijn eigen symbool.

Let op, mocht er tijdens je vakantiemodus een communitydoel behaald worden bij het event, zal je de beloning niet krijgen!

Symbool Betekenis
Assassins 2015 community effect lvl1.jpg De grondstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60% voor 5 weken. Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.
Assassins 2015 community effect lvl2.jpg De constructie van gebouwen wordt in alle steden verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl3.jpg De rekruteringstijd van eenheden in alle steden wordt verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl4.jpg De gunstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl5.jpg Je ontvangt 50% meer gevechtspunten voor twee weken.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Dagelijkse ranking (Eerpunten)

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden om de meeste eerpunten per dag. Elke keer als je een aardewerk breekt verdien je eerpunten, variërend tussen 2 en 20 en de ranking is gebaseerd op deze eerpunten.

Zodra je je eerste eerpunt verdient van een dag word je in de dagelijkse ranking geplaatst. De speler die op de eerste plaats eindigt verdient een award en een beloning. Elke dag om 20:00 uur wordt de ranking geëvalueerd en gereset. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie voltooid is.


Award: Meester slingeraar 2016

Easter 16 award master1.png

Overige awards

Symbool Betekenis
Easter 16 award1.png Award wordt toegekend aan de eerste speler op deze wereld die een van de collecties voltooid.
Easter 16 award2.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 gele aardewerken breekt.
Easter 16 award3.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 oranje aardewerken breekt.
Easter 16 award4.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 witte aardewerken breekt.
Easter 16 award5.png Award wordt toegekend wanneer de gele ei collectie compleet is.
Easter 16 award6.png Award wordt toegekend wanneer de oranje ei collectie compleet is.
Easter 16 award7.png Award wordt toegekend wanneer de witte ei collectie compleet is.