Eilandopdrachten

Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Arsenal (overleg | bijdragen) op 2 sep 2017 om 15:31 (→‎Een eilandopdracht krijgen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen
Attentie.png
Pagina is onder constructie
Attentie.png

Wat zijn eilandopdrachten?

De eilandopdrachten zijn opdrachten die spelers uitvoeren. Spelers kunnen hiermee voor belangrijke beslissingen staan, en zo dus meer heersen. Let wel dat een opdracht je steden kan beïnvloeden. Met de eilandopdrachten heb je de mogelijkheid om verschillende beloningen te ontvangen en tevens (op de werelden met helden) heldenmunten. kijk hier voor de lijst met eilandopdrachten.

Een eilandopdracht krijgen

Wanneer je een eilandopdracht krijgt, wordt bepaald door je score. De interval is verdeeld in 4 niveaus:


Score Interval
<10.000 punten Iedere 2 uur
10.001 - 49.999 punten Iedere 4 uur
50.000 - 249.999 punten Iedere 8 uur
>250.000 punten Iedere 16 uur


De opdrachten hebben ieder een moeilijkheidsgraad, deze is in 10 levels verdeeld:

Score Level
<750 punten Level 1
750 - 1499 punten Level 2
1500 - 2499 punten Level 3
2500 - 3999 punten Level 4
4000 - 5499 punten Level 5
5500 - 7499 punten Level 6
7500 - 9499 punten Level 7
9500 - 11999 punten Level 8
12000 - 14999 punten Level 9
> 14999 punten Level 10


Een opdracht verschijnt op een willekeurig eiland waarop je een stad bezit. De opdrachten zullen tevoorschijn komen als rondjes op het eiland. In totaal kunnen er niet meer dan 2 opdrachten tegelijk actief zijn op 1 eiland. In totaal kunnen er niet meer dan 6 opdrachten beschikbaar zijn op alle eilanden waar je een stad op hebt. Eilandopdrachten komen alleen voor op eilanden waar boerendorpen zijn. Eiland Opdrachten Mapmarkering.pngEiland Opdrachten Stadsinterface.png Het icoontje naast je stadsnaam laat zien of er een opdracht is op het eiland van die stad. Je kunt zien of er een opdracht in de buurt van een stad is door op je stadsnaam te klikken in de interface.

Een eilandopdracht uitvoeren

Bij eilandopdrachten gaat het er om dat men belangrijke beslissingen moet maken. Na de uitleg van de opdracht kan men kiezen uit 2 mogelijkheden. Voor beide opdrachten zijn verschillende beloningen te halen. Als de opdracht je niet bevalt kun je deze roteren voor een bescheiden 50 goud. Je kunt de opdracht kiezen door op de button met de tekst "Beslissing nemen" te drukken. Als je de opdracht wilt uitvoeren druk dan vervolgens op de button met "Uitdaging".

Attentie.pngLET OP! Eenmaal gekozen kun je niet meer terug om te herkiezen of om te roteren.Attentie.png

Hieronder staat een voorbeeld van een eilandopdracht. Eiland Opdrachten Voorbeeld.png


Naast de buttons staan kleine icoontjes, ieder voor zijn eigen betekenis. Opdrachten die je moet uitvoeren variëren in uitvoering. zo is er de keuze in een lagere grondstoffenproductie of het sturen van ondersteuning naar een stad. Hieronder staan 3 verschillende voorbeelden van opdrachten die men moet uitvoeren. In afbeelding 1 heeft men een lagere grondstoffenproductie voor een aantal uur, in afbeelding 2 moet men een aanval verdedigen en in afbeelding 3 moet men troepen doneren ter ondersteuning. Zo zijn er nog veel meer verschillende opdrachten.

Eiland Opdrachten Voorbeeld Rood Challenge.png

Eiland Opdrachten Voorbeeld Blauw Challenge 3.png Eiland Opdrachten Voorbeeld Rood Challenge 3.png

Tijdens een eilandopdracht

Een eiland opdracht die geaccepteerd is.

Is er een opdracht bezig en wil je weten op welk eiland deze zich bevind? Geen zorgen, dan kun je namelijk onder de afbeelding van de eilandopdracht op de button met "centreren" drukken.
Nadat je op "Neem beslissing" hebt gedrukt is de opdracht officieel gestart. Terwijl je opdracht bezig is kun je zien, door middel van een voortgangsbalk, hoe ver de opdracht is.
Wil je de opdracht nog even niet starten, geen zorgen, dan kun je aan de rechterkant kleine meldingen zien van de opdrachten die je geaccepteerd hebt. Je kunt maximaal 4 opdrachten tegelijkertijd doen. Als een eilandopdracht na 24 uur van de challenge nog geen vooruitgang heeft geboekt wordt, zal deze vanzelf verdwijnen.Eiland Opdrachten Voorbeeld Rood Challenge 2.png
Eiland Opdrachten Voorbeeld Blauw Challenge.png


Bij een opdracht die betrekking heeft met tijdelijke vooruitgang zal er een vooruitgangsbalk te zien zijn in het opdrachtenscherm. Door op de button met "voortgang weergeven" te drukken, zal er een pop-up komen met gedetailleerde informatie over de vooruitgang van de opdracht.


Afronden van een eilandopdracht


Een eilandopdracht is afgerond.

Eenmaal klaar met een eilandopdracht zal deze een tick krijgen op de melding aan de rechterkant.

Eiland Opdrachten Voorbeeld Blauw Voltooid.png

Nadat je gedrukt hebt op de melding zal deze je naar de opdracht brengen. Daar kun je de beloning van de opdracht ophalen. Druk op de button met "Accepteer beloning" om je beloning op te halen. De beloning zal vervolgens actief worden op de betreffende stad die op dat moment open staat.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze op te slaan in je inventaris