Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Sens (overleg | bijdragen) op 10 mrt 2011 om 19:13 (Hoe lang duurt de beginnersbescherming?: Theta toegevoegd.)
Ga naar: navigatie, zoeken


Inhoud

Wat is een 'account'?

Een account is de naam waaronder een speler speelt. Een speler kan met hetzelfde account(spelnaam) op verschillende werelden spelen. Wel mag men maar met 1 account op een wereld spelen. Eventueel gekocht goud komt te staan op de naam waarmee het gekocht is. Goud is niet tussen accounts (of: spelnamen) uitwisselbaar.

Hoe verwijder ik mijn account?

Je klikt op "instellingen", vervolgens kies je bovenaan voor het tabblad "Account verwijderen".

Zodra je je account laat verwijderen, kun je niet meer inloggen. Na 7 dagen wordt je account dan verwijderd. Alleen je account op deze wereld wordt verwijderd. Je forumaccount en accounts op andere werelden blijven bestaan.


Is er een "vakantiemodus"?

Ja. Je kunt in totaal 42 dagen per jaar gebruik maken van de vakantiemodus. Je kunt deze tijd verdelen zoals het jou uitkomt. Houd wel rekening met het volgende: nadat de vakantiemodus is ingesteld, duurt het nog 48 uur voordat deze ook echt actief is. Tot die tijd kun je nog aangevallen worden en kun je nog gewoon spelen, alleen kun je niemand meer aanvallen. Bovendien worden alle aanvallen die na het begin van je vakantiemodus worden gedaan niet meer toegestaan.

De vakantiemodus kan op zijn vroegst 24 uur na aanvang worden beëindigd door je weer aan te melden. De vakantiemodus wordt automatisch beëindigd wanneer de beschikbare vakantiedagen om zijn. In de vakantiemodus kun je niet worden aangevallen, maar je mijnen produceren ook geen grondstoffen.

Houd er rekening mee, dat de vakantiemodus automatisch op alle werelden wordt geactiveerd.

Mag ik een internetverbinding delen?

Ja, daarvoor kun je onder instellingen bij 'internetverbinding delen' de spelers invoegen die op jouw internetverbinding spelen.

Waar kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Je kunt je e-mail veranderen door in het spel naar 'Instellingen' te gaan. Daar kun je klikken op 'E-mailadres'. Hier kan je een nieuw e-mailadres invoeren.

Hoe kan ik mijn spelwachtwoord veranderen?

Het spelwachtwoord kan na opgave van je naam en emailadres veranderd worden. Dit kan je via de volgende link doen: Wachtwoord Veranderen

Hoe lang duurt de beginnersbescherming?

De beginnersbescherming duurt meestal 5 dagen. Dit is zo op wereld Alpha, Beta, Gamma, Delta, Zeta, Eta en Theta. Tot nu toe dus op alle (Nederlandse) werelden.

Hoe kan ik gebouwen bouwen?

Gebouwen kun je in de Senaat bouwen. Klik daarvoor op het stadsoverzicht en dan op de senaat.

Hoe kan ik mijn stadsnaam veranderen?

Om je stadsnaam te veranderen, klik je op de papierrol linksboven. Voer je nieuwe stadsnaam in, en klik op Stadsnaam opslaan.png om de stadsnaam te bevestigen.

Hoe weet ik hoeveel grondstoffen ik op dit moment produceer?

Om te zien hoeveel grondstoffen je op dit moment produceert, ga je met de muis over het hout-, steen- of zilvermuntenicoon.

Waar vind ik de hulp?

De hulp vind je hier.

Hoe kom ik op de eilandkaart?

Om op de eilandkaart te komen, klik je linksboven op het miniatuurkaartoverzicht.

Hoe kun je de tutorial activeren?

Klik op "Instellingen" en vink vervolgens tutorial aan.

Waar vind ik een overzicht van alle gebouwen?

Een overzicht van alle gebouwen vind je onder gebouwen.

Waar kan ik zien in welke zee mijn polis zich bevindt?

Klik op de kaart (linksboven) en dan zie je het naast de coördinaten.

Wat is de sterkte en stemming van een boerendorp?

De sterkte waarde is de economische en militaire kracht van een boerendorp. De stemming geeft aan hoe groot de kans is dat een boerendorp in opstand komt. Zie het artikel boerendorp.

Hoe kan ik op de wereldkaart navigeren?

Als je je op de Wereldkaart bevindt, word aan de rechterkant de locatie van je Polis aangeduid.

Bij "positie" staat bij de eerste waarde de X-coördinaat van je polis en bij de tweede waarde de Y-coördinaat. De waarde bij 'Zee' geeft de zee aan, aan welke je Polis zich bevindt.

Door de verandering van de waarden in een van de velden heb je de mogelijkheid om andere eilanden op te zoeken.

Kan ik boerendorpen op andere eilanden aanvallen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik een verlaten stad farmen?

Ja, maar je krijgt geen buit. De verlaten stad zal na enkele dagen worden verwijderd tenzij het wordt overgenomen.

Krijg ik gevechtspunten van de strijd tegen de troepen van een verlaten stad?

Neen, omdat de soldaten milities zijn en er geen burgemeester is.

Hoe bouw ik mythologische eenheden?

Mythologische eenheden kunnen geproduceerd worden in de Kazerne. Als eerste moet je een Tempel hebben . In de tempel kies je een God, elke god heeft 2 mythologische eenheden. Bij de productie van mythologische eenheden is belangrijk dat je let op de gunst en het level van de tempel die benodigd zijn

Hoe bespioneer ik andere spelers ?

Om spelers te bespioneren moet je eerst een Grot hebben. Hierin moet je zilver opslaan om je spion te betalen. Houd er rekening mee dat je minstens 1000 zilverstukken moet betalen. Vervolgens ga je naar de kaart en klik je op het dorp dat je wilt spioneren, vervolgens klik je op het tabblad spionage. Na bepaling van je investering kan je je spion zijn werk laten doen. Hoe meer je investeert hoe meer kans dat de spionage succesvol is.

meer informatie, zie: Spioneren

Hoe kan ik schutters recruteren, en andere eenheden? Ik kan ze niet vinden in de kazerne!

Je moet elke eenheid ontwikkelen in je Academie voordat je ze kunt recruteren. Sommige eenheden hebben ook extra voorwaarden zoals: Kazerne level 5

Hoeveel extra gebouwen kan ik bouwen?

Je kunt slechts 2 van de extra gebouwen bouwen. Een aan de linkerkant en een aan de rechterkant.

Wat is "militie"?

Meer gedetailleerde informatie over de militie je kan vinden op de pagina: Militie

Hoe kan ik zilver terug uit mijn grot halen?

Zodra je zilvermunten hebt opgeslagen in je grot kan je ze er niet meer uithalen, behalve om je spion je betalen!

Hoe kies ik een mythische eenheid?

Daarvoor moet je een God aanbidden en genoeg gunst hebben. Zodra je een God aanbidt, zal de mythische eenheid in je kazerne komen te staan. De voorwaarden vind je hier.

Kan ik mijn goud verzenden naar andere spelers?

Nee, Dit is (nog) niet mogelijk.

Als ik goud gekocht heb in een wereld, is het ook voor de andere werelden?

Ja, goud is niet wereldgebonden, je kan het op alle werelden gebruiken. Let wel: als je goud inzet is dit slechts voor 1 wereld !

Hoe krijg ik een tweede stad?

Door middel van een kolonisatieschip 24 uur lang op een lege plek of een ander stad te laten staan. In het begin zul je vaker koloniseren, dus een stad stichten, later zul je meestal de steden van andere spelers veroveren simpelweg omdat deze dan al een paar duizend punten hebben als startsaldo, want als je een stad sticht heeft die vaak maar een paar honderd punten, wat veel mensen het niet waard is om helemaal opnieuw te gaan bouwen.

Meer informatie over het oude kolonisatiesysteem: Kolonisatie (Voor wereld Alpha, Beta, Gamma en Eta)
Meer informatie over het nieuwe kolonistatiesysteem: Opstand Guide (Voor wereld Delta, Epsilon en Zeta)

Ik werk hard voor mijn cultuurpunten, maar toch gaan deze af en toe naar beneden?

Indien je in je academie onderzoekspunten reset, dan betaal je hier telkens 1 cultuurpunt voor.

Waarom krijg ik geen gevechtspunten terwijl ik toch heel veel troepen ben verloren?

Indien je een andere speler gaat aanvallen, maar met jouw aanvalsboten niet door zijn verdedigingsboten raakt, dan is de kans groot dat de verdediger geen verliezen geleden heeft. Let op, jij kan hier wel grote verliezen lijden! Indien je 50 volle transportboten stuurt zonder aanvalsboten, dan zinken jouw boten met de bemanning! Jij krijgt hiervoor GEEN gevechtspunten.

Ik heb de premiumfunctie koopman, maar als ik gebruik maak van de gunst 'tevredenheid', dan krijg ik niet het aantal grondstoffen dat ik zou moeten krijgen.

deze twee werken allebij volledig samen! let er wel op dat alles berekend word vanuit de basisproductie, en niet vanuit het eindresultaat van de andere berekening.

De eindproductie kan op 2 manieren berekent worden,


- Eindproductie = Basisproductie + (Basisproductie*0.8)

- Eindproductie = Basisproductie + (Basisproductie*0.5) + (Basisproductie*0.3)


een voorbeeld hierbij, we gaan ervan uit dat de basisproductie 300 is.


Eindproductie = 300 + (300*0.8) = 540

Eindproductie = 300 + (300*0.5) + (300*0.3) = 540


Toen ik vandaag terug inlogde op mijn account was ik 100 goudmunten kwijt!

Indien het vinkje, automatisch premiumverlengen, aangevinkt staat, dan zal deze premiumfunctie elke 14 dagen automatisch verlengd worden. Kijk eens goed op jouw account of dit niet het geval is!

Ik zou graag mijn gebruikersnaam laten wijzigen, is dit mogelijk?

Helaas is het omwille van technische redenen niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. Indien je dit toch wenst, zal je een nieuwe account moeten aanmaken. Let echter wel op de regel dat geen enkele speler twee accounts, gelijktijdig, op een zelfde wereld mag beheren.

Ik heb al verschillende malen geprobeerd, maar ik kan niet aanmelden op het forum.

Bovenaan kan je klikken op account vrijschakelen. Hierna krijg je een schermpje te zien waarbij je een wachtwoord moet kiezen voor je forumaccount. Om veiligheidsredenen is het aangewezen om een ander wachtwoord te kiezen dan je gameaccount.

Ik heb via IDeal premiumpunten gekocht, echter heb ik deze nog niet gekregen op mijn account.

Indien je de betaling niet op de correcte manier hebt afgerond, dan gaat je betaling 'verloren'. Deze 'verloren' betalingen worden pas na 2 werkdagen doorgegeven aan innogames, en dan pas kan men ze beginnen linken aan de desbetreffende accounts. Indien je na 2 werkdagen (geen weekend!) je premiumpunten nog niet gekregen hebt, gelieve dan een supportaanvraag in te dienen met je betaalgegevens