Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Aeneas1 (overleg | bijdragen) op 17 okt 2014 om 14:41
Ga naar: navigatie, zoeken
Halloween logo.png

Waar gaat dit evenement over?

Democritus, een alchemist en filosoof, biedt jou zijn diensten aan. Je kan hem 'enge' ingrediënten geven welke hij vervolgens verwerkt tot nuttige beloningen.

Het verzamelen van ingrediënten

Om je carrière als alchemist na te streven heb je ingrediënten nodig. Ingrediënten zijn te verkrijgen door spel gerelateerde activiteiten:

 • Rekruteren van eenheden
 • Het bouwen van gebouwen
 • Gebruik van spreuken
 • Aanvallen & verdedigen
 • Het onderzoeken van nieuwe technologieën

Je kan een maximaal aantal van 12 ingrediënten per dag vinden. Het soort ingrediënt dat je vindt is willekeurig, maar sommige zijn zeldzamer dan andere. Als je een ingrediënt vindt word je hiervan meteen op de hoogte gebracht

Halloween2014 collecting.jpg

Een andere manier om ingrediënten te verkrijgen is door ze te kopen met goud. Denk eraan dat de prijs van een ingrediënt stijgt na iedere aankoop. De prijs wordt eens per dag gereset (om middernacht).

De Ingrediënten

Afbeelding Naam Afbeelding Naam
HarpyClaws.png Harpijen klauw UnderworldGrass.png Gras uit de onderwereld
Quicksilver.png Kwikzilver CerberusTeeth.png Cerberus tand
HydraScales.png Hydra schubben PegasusFeathers.png Pegasus veer
CentaurHoofs.png Centaur hoef Ambrosia.png Ambrosia

Brouwen

Halloween2014 mainscreen.jpg
 • Om een beloning te maken moet je 3 ingrediënten naar eigen keuze op de alchemie tafel leggen. De volgorde van deze ingrediënten is niet van belang.
 • Zodra alle drie de ingrediënten zijn geselecteerd komt er een 'Brouw' knop te voorschijn. Zodra je hier op klikt zullen de drie ingrediënten geconsumeerd worden en wordt er een beloning van gemaakt. Als dit de eerste keer was dat je deze specifieke combinatie van ingrediënten hebt gebruikt zal er een recept worden toegevoegd aan je receptenboek.
 • De beloning kan je opslaan in je inventaris, direct gebruiken op je huidige stad of weggooien.
 • In het geval dat je beloning een effect is dat eenheden over tijd produceert, zorg ervoor dat je genoeg vrije inwoners hebt. Anders zouden er eenheden verloren kunnen gooien.

Receptenboek

Halloween2014 recipebook.jpg

In het receptenboek staan alle recepten (combinaties van ingrediënten) die je tot nu toe hebt ontdekt. Er zijn ook twee filter mogelijkheden:

 • "Laat alle recepten zien" geeft een lijst weer van alle recepten. Ook recepten die je nu niet kan maken, omdat je ingrediënten mist.
 • "Laat alleen beschikbare recepten zien" geeft een lijst weer van alle recepten waarvoor je ook de ingrediënten beschikbaar hebt.

In het receptenboek is een kolom aan de linkerkant waar je specifieke ingrediënten kan selecteren om recepten op deze ingrediënten te filteren.
Als er een beloning is waarvan je het recept direct wil weten (in plaats van te experimenteren) kun je er ook voor kiezen een willekeurig recept, voor die beloning, die te kopen voor 50 goud (deze prijs wordt verhoogd bij iedere aankoop en wordt gereset om middernacht).

Beloningen

Er zijn twee awards beschikbaar door enkele opdrachten te voltooien binnen het evenement.

Awards
Titel Beschrijving Level I Level II Level III Level IV
Meester van de elementen Je hebt al X alchemie processen voltooid! Masterofelements1.png Masterofelements2.png Masterofelements3.png Masterofelements4.png
1 Mengsel gemaakt 5 Mengsels gemaakt 20 Mengsels gemaakt 45 Mengsels gemaakt
Meester van de expirimenten je hebt al X alchemie recepten ontdekt! Masterofexperiments1.png Masterofexperiments2.png Masterofexperiments3.png Masterofexperiments4.png
1 Recept gevonden 5 Recepten gevonden 10 Recepten gevonden 20 Recepten gevonden

Voortgang beloningen

Als je mengsels aan het brouwen bent zul je merken dat de voortgangsbalk naast de ketel oploopt. Hiermee kun je speciale rewards vrij spelen.

Op werelden waar helden actief zijn zal je 30 x Munten der Wijsheid en 30 x Munten des Oorlogs krijgen, zodra je 25 mengsels hebt gebrouwd. Na het brouwen van 50 mengsels speel je de held Democritus vrij die meteen in jou bezit is.

Op werelden waar helden niet actief zijn krijg je de bestuurder gratis voor 2 weken, zodra je 25 mengsels hebt gebrouwd. Na het brouwen van 50 mengsels een volledig vrij cultuur niveau.