Paasevent 2013

Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Arsenal (overleg | bijdragen) op 7 sep 2017 om 23:47 (→‎Nut van eitjes)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen

Periode: 29 maart 2013 - 5 april 2013 (11 april 2013)

Een kippenstal zal beschikbaar zijn voor 8 dagen. Daarna is het niet meer mogelijk om de kippen te voeren, maar het is nog wel mogelijk om eieren te spenderen. De paaswinkel zal immers 4 dagen langer geopend blijven om de overblijvende eieren te kunnen benutten.

Kippenstal

Op de eerste dag van het event krijgt iedere speler een kip, die gouden eieren kan leggen. Zoals alle paaskippen, zal je ze moeten voederen om ze eieren te kunnen laten leggen. Je kippen houden van gras, wormen en granen, dus stuur je bevolking naar buiten en laat ze naar voedsel zoeken in je stad! Hoe langer de zoektijd, hoe groter de kans op opbrengsten zullen zijn. Eenmaal je kippen eieren hebben gelegd, kan je deze gebruiken om bepaalde zaken te kopen in de paaswinkel. Bepaalde dingen kan je kopen met gouden eieren, andere zaken kan je enkel met goud kopen, maar de meeste dingen kunnen met een van deze (naar keuze) betaald worden.

Hoe open je het kippenstal?

Klik op het icoontje van de kip dat zal verschijnen in de rechteronderhoek van je scherm om het kippenstal te openen. De paawinkel kan je vinden als tweede tabje van het venster van het paasevent.

Pasen2013kippenhok.png Pasen2013paaswinkel.png Pasen2013paaswinkel2.png

Productiviteit

Er zijn 3 manieren om je kippen te voeren: gras, wormen en graan. Elk voedseltype geeft je kip een bepaalde productiviteit:

Voedsel Productiviteit per uur
Gras 2
Wormen 4
Graan 6

Elke hoeveelheid voedsel geeft je kip een productie voor 1 uur. Na een uur zal je kip weer hongerig worden. Je kan je kip 8 maal op rij voederen, zodat deze niet hongerig wordt en eieren blijft produceren. Om je kippen te voeren moet je op de knop Voed (x/8) klikken. Wanneer de limiet van 8/8 bereikt is, zal de knop gedeactiveerd worden. Na een uur zal de teller verminderen met 1 en kan je je kip meer voedsel geven. Een aftelbalkje op het scherm toont de duur van de werking van het voedsel.

Tip: Je kan je kippen alle verschillende soorten voedsel tegelijk geven (gras, wormen en graan) om ze meer eieren per uur te laten leggen.

Voedsel verzamelen

Je kan je bevolking erop uitsturen om voedsel te zoeken. Dit heeft geen invloed op de grondstofproductie, het aantal vrije inwoners of andere zaken. Je kan kiezen om ze 5 minuten, 20 minuten, 1 uur of 2 uren te laten zoeken. Je kan de zoekactie ook annuleren, maar dan krijg je geen kippenvoer. Als de zoektijd voorbij is, zal je over voedsel beschikken om je kippen te voeren. Dit wordt niet automatisch gegeven aan je kip!

Een tweede kip

Je kan een nieuwe kip toevoegen aan het kippenstal in ruil voor 200 goud. Als je beide kippen voert, kan je de eierenproductie verdubbelen. Samen kunnen de kippen, als ze alle soorten voedsel krijgen, maximaal 24 eieren per uur produceren!

Nut van eitjes

Met eieren kan je in de paaswinkel volgende zaken kopen met je eieren. Er zijn ook enkele zaken te koop voor goud (en eieren).

150 eieren 1 cultuurpunt
600 eieren 5 cultuurpunten
 80 eieren Scherpzinnigheid
 80 goud  Scherpzinnigheid
 40 eieren Myrmidonische aanval
 40 goud  Myrmidonische aanval
 40 eieren Trojaanse muren
 40 goud  Trojaanse muren
 15 goud  10x gras
 30 goud  10x wormen
 45 goud  10x granen
 50 eieren 150 gunst van de god, die in de geselecteerde stad aanbeden wordt
 50 goud  150 gunst van de god, die in de geselecteerde stad aanbeden wordt
 35 eieren 1x gunst "tevredenheid"
 35 goud  1x gunst "tevredenheid"
100 eieren 1000*wereldsnelheid hout
100 goud  1000*wereldsnelheid hout
100 eieren 1000*wereldsnelheid steen
100 goud  1000*wereldsnelheid steen
100 eieren 1000*wereldsnelheid zilver
100 goud  1000*wereldsnelheid zilver

Countdown

Deze actie is enkel mogelijk voor een bepaalde tijd;hierna sluit de winkel en heb je nog 4 dagen om je eitjes op te gebruiken. De nog beschikbare tijd is altijd zichtbaar als een countdown, gecentreerd aan de top van het scherm van het paasevent. Als de countdown verstreken is, kan je geen eieren meer produceren, maar nog wel items kopen in de paaswinkel. 4 dagen na het sluiten van het kippenstal, zal ook de winkel gesloten worden. Als je na het aflopen van de actie nog eieren overhoudt, kan je die volgend jaar spenderen.