Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Wiki logo assassins.png

Het nieuwe event "spartaanse huurmoordenaars" is een vervolg op het vorige event "commandant van Rome".

De Romaanse bezetter, Vespasian, van wie je de troepen bevocht bij zijn kasteel zoekt nu naar bloederige wraak. Hij is woedend over je eerste winst en laat zijn toepen landen op de Griekse kusten. Zijn enorme leger is onderweg voor jouw steden, maar er is hoop! De organisatie van spartaanse huurmoordenaars offert hun service aan jou en andere heersers. Je zal samen werken met alle spelers, de huurmoordenaars opdracht geven de Romeinse soldaten een voor een neer te schieten, verdedig de Griekse eilanden en win grootse beloningen.

Je kiest zelf de targets die je elimineert met de pijlen van je huurmoordenaars. Je verdient gevechtstokens welke je kan inruilen voor machtige beloningen. Je ontvangt eer punten voor je dagelijkse ranking en je ontgrendelt er ook de community doelen mee. De top ranking spelers van de dagelijkse ranking ontvangen een exclusieve beloning na iedere dag. Om de community doelen te ontgrendelen moet iedereen in jouw wereld eer punten verzamelen tijdens het event. The top ranked player of the daily ranking will receive an exclusive reward after every day. To


Het slagveld

Assassins 2015 main battlefield.jpg

De Romeinse cohorte die onderweg zijn naar jou stad zijn te zien op het slagveld. Hier kun je de drie verschillende typen van troepen zien welke hun leger bevatten.De verschillende typen van troepen hebben ook een verschillend soort symbool.

Symbol Meaning
Assassins 2015 button cavalry.jpg Cavalry
Assassins 2015 button legionary.jpg Legionnaire
Assassins 2015 button sapper.jpg Sapper

Je kan kiezen welke eenheid jouw huurmoordenaars vermoorden met hun boog om zo verschillende punten en buit te krijgen. Simpelweg klik op het symbool van het doel die je wilt vermoorden. Je ontvangt eer punten variërend van 2 tot 20 eer punten en gevechtstokens geheel willekeurig. Als extra kan je ook nog een speciale buit vinden. Iedere vijand die je neerschiet kost een pijl uit je pijlenkoker.

Speciale buit

Elke keer als je een Romein vermoord heb je de kans een speciale buit te vinden. Dit kan variëren van een extra pijl tot aan een trofee die deel is van een van de collecties. De pijl kan gebruikt worden om nog een vijand neer te schieten. De trofee die je krijgt is gebaseerd op het typen vijand die je vermoord.

Trofee collecties

Assassins 2015 main collection.jpg

Er zijn drie trofee collecties. Iedere collectie is opgebouwd uit 10 delen. Je kan deze trofeeën vinden door het vermoorden van Romeinse vijanden. Het voltooien van een collectie levert een beloning op met 8 unieke effecten en een speciaal beloning voor iedere collectie. Er is een unieke beloning die wordt uitgedeeld aan de speler van iedere wereld die als eerste een van de collecties voltooid. (zie lijst van beloningen) Om een trofee te krijgen van een bepaalde collectie, vermoord een soldaat van het type eenheid die overeenkomt de de collectie.

Trophy Type Received Trophy Type
Assassins 2015 armor cavalry.jpg Cavalry Trophy
Assassins 2015 armor legionary.jpg Legionnaire Trophy
Assassins 2015 armor sapper.jpg Sapper Trophy

Nieuwe doelen en raakscherm

Je kan 15 gratis nieuwe doelen krijgen iedere dag rond middernacht en wanneer je alle vijanden op het veld neerschiet. je kan ook de doelen vernieuwen door op de knop "nieuwe targets" te klikken op het slagveld. Dit kost een paar gevechtstokens. Het gebruik maken van de deze knop is een tactische aanpak die op verschillende manieren voordelig kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de "nieuwe targets" knop als je een specifieke collectie probeert te voltooien. Bijvoorbeeld als je de legioenen collectie probeert te voltooien en alle legioenen op het slagveld vermoord hebt.
  • Je hebt alle vijanden met een hoge waarde vermoord op het slagveld en je wilt nog een kans om meer eer punten of gevechtstokens.


Assassins 2015 main bottom UI.jpg

Het raakscherm toont de hoeveelheid gevechtstokens en eer punten die worden ontvangen wanneer er een vijand wordt vermoord. De witte doodshoofden laten zien welke puntenwaarden je al hebt ontvangen van het huidige slagveld. De gouden doodshoofden markeert de puntenwaarden van de laatste soldaat die je hebt vermoord.

Gevechtstokens en winkel

Assassins 2015 battle tokens.jpgGevechtstokens worden verdiend door het vermoorden van Romeinse soldaten. Voor iedere kil ontvang je gevechtstokens, variërend van 2 tot 20 stuks.

Assassins 2015 main shop.jpg

De winkel voor gevechtstokens laat je jouw zwaar verdiende gevechtstokens inruilen voor een aantal verschillende beloningen. Deze beloningen worden opgeslagen in je inventaris of je kan er voor kiezen ze direct te gebruiken. De kosten van deze beloningen zijn gebaseerd op het type van de spel.

Pijlen en pijlenkoker

Pijlen worden gebruikt door jouw huurmoordenaars om Romeinse soldaten te vermoorden. Je kan een maximum van 10 pijlen in je pijlenkoker houden. Je kan meer pijlen ontvangen op drie verschillende manieren:

  • Iedere om middernacht zal je pijlenkoker gevuld worden tot 10 pijlen.
  • Je kan soms een pijl van als speciale buit wanneer je een vijand vermoord.
  • Je kan er voor kiezen om 5 pijlen te kopen met goud.


Community Score (Eer punten)

Assassins 2015 main community bar.jpg


Community score tallies the Honor Points collected by all players in your world. There are five Community goals for a world to strive for. Each of them carries a unique reward with a long duration. Each goal is shown by its own symbol.

Symbol Meaning
Assassins 2015 community effect lvl1.jpg The resource production in all your cities is increased by 60% for 5 weeks.

Cities that are founded or conquered while the effect lasts will also benefit from this.

Assassins 2015 community effect lvl2.jpg The construction time of buildings is reduced in all your cities by 60% for 5 weeks.

Cities that are founded or conquered while the effect lasts will also benefit from this.

Assassins 2015 community effect lvl3.jpg The recruiting time for units is reduced in all your cities 60% for 5 weeks.

Cities that are founded or conquered while the effect lasts will also benefit from this.

Assassins 2015 community effect lvl4.jpg Increases the favor production in all your cities 60% for 5 weeks.

Cities that are founded or conquered while the effect lasts will also benefit from this.

Assassins 2015 community effect lvl5.jpg You will receive 50% more battle points for 2 weeks. This applies to all your cities.

Cities that are founded or conquered while the effect lasts will also benefit from this.

Daily Ranking (Honor Points)

All players can compete against one another for most Honor Points earned on a daily basis. Every time you eliminate a Roman soldier, you earn between 2 and 20 Honor Points, and the ranking is based on these Honor Points.

As soon as you receive your first Honor Points for a day, you will be listed in the daily ranking. The player ranked first at the end of the day will earn an award as well as a reward effect. Every day at 8pm the ranking gets evaluated and reset. The rewards get handed out as soon as the evaluation is finished.

Award: Master Assassin

Assassins 2015 award master assassin.jpg

List of Awards

Symbol Meaning
Assassins 2015 award master collector.jpg Award is given out to the first player on this world completing one of the collections.
Assassins 2015 award killed cavalry.jpg Award is granted when player shoots 10/25/55/90 cavalry targets.
Assassins 2015 award killed legionary.jpg Award is granted when player shoots 10/25/55/90 Legionary targets
Assassins 2015 award killed engineer.jpg Award is granted when player shoots 10/25/55/90 sapper targets
Assassins 2015 award collection rider.jpg Award is granted when completing the cavalry collection
Assassins 2015 award collection legionary.jpg Award is granted when completing the legionary collection
Assassins 2015 award collection sapper.jpg Award is granted when completing the sapper collection