Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Arsenal (overleg | bijdragen) op 11 aug 2015 om 13:07
Ga naar: navigatie, zoeken
Wiki logo assassins.png

Het nieuwe event "Spartaanse huurmoordenaars" is een vervolg op het vorige event "Commandant van Rome".

De Romaanse bezetter, Vespasianus, van wie je de troepen bevocht bij zijn kasteel zoekt nu naar bloederige wraak. Hij is woedend over je eerste winst en laat zijn troepen landen op de Griekse kusten. Zijn enorme leger is onderweg voor jouw steden, maar er is hoop! De organisatie van spartaanse huurmoordenaars offert hun service aan jou en andere heersers. Je zal samen werken met alle spelers, de huurmoordenaars opdracht geven de Romeinse soldaten een voor een neer te schieten, verdedig de Griekse eilanden en win grootse beloningen.

Je kiest zelf de targets die je elimineert met de pijlen van je huurmoordenaars. Je verdient gevechtstokens welke je kan inruilen voor machtige beloningen. Je ontvangt eer punten voor je dagelijkse ranking en je ontgrendelt er ook de community doelen mee. De top ranking spelers van de dagelijkse ranking ontvangen een exclusieve beloning na iedere dag. Om de community doelen te ontgrendelen moet iedereen in jouw wereld eer punten verzamelen tijdens het event.

Het slagveld

Assassins 2015 main battlefield.jpg

De Romeinse cohorte die onderweg zijn naar jou stad zijn te zien op het slagveld. Hier kun je de drie verschillende typen van troepen zien welke hun leger bevatten. Verschillende soorten troepen hebben ook een verschillend soort symbool.

Symbool Betekenis
Assassins 2015 button cavalry.jpg Cavalerie
Assassins 2015 button legionary.jpg Legioenen
Assassins 2015 button sapper.jpg Sappeur

Je kan kiezen welke eenheid jouw huurmoordenaars vermoorden met hun boog om zo verschillende punten en buit te krijgen. Simpelweg klik op het symbool van het doel die je wilt vermoorden. Je ontvangt eer punten variërend van 2 tot 20 eer punten en gevechtstokens geheel willekeurig. Als extra kan je ook nog een speciale buit vinden. Iedere vijand die je neerschiet kost een pijl uit je pijlkoker.

Speciale buit

Elke keer als je een Romein vermoordt heb je de kans een speciale buit te vinden. Dit kan variëren van een extra pijl tot aan een trofee die deel is van een van de collecties. De pijl kan gebruikt worden om nog een vijand neer te schieten. De trofee die je krijgt is gebaseerd op het typen vijand die je vermoord.

Trofee collecties

Assassins 2015 main collection.jpg

Er zijn drie trofee collecties. Iedere collectie is opgebouwd uit 10 delen. Je kan deze trofeeën vinden door het vermoorden van Romeinse vijanden. Het voltooien van een collectie levert een beloning op met 8 unieke effecten en een speciaal beloning voor iedere collectie. Er is een unieke beloning die wordt uitgedeeld aan de speler van iedere wereld die als eerste een van de collecties voltooid. (zie lijst van beloningen) Om een trofee te krijgen van een bepaalde collectie, vermoordt een soldaat van het type eenheid die overeenkomt de de collectie.

Trofee type Ontvangen trofee type
Assassins 2015 armor cavalry.jpg Cavalerie trofee
Assassins 2015 armor legionary.jpg Legioenen trofee
Assassins 2015 armor sapper.jpg Sappeur trofee

Nieuwe doelen en raakscherm

Je kan 15 gratis nieuwe doelen krijgen iedere dag rond middernacht en wanneer je alle vijanden op het veld neerschiet. Je kan ook de doelen vernieuwen door op de knop "nieuwe doelen" te klikken op het slagveld. Dit kost een paar gevechtstokens. Het gebruik maken van de deze knop is een tactische aanpak die op verschillende manieren voordelig kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de "nieuwe doelen" knop als je een specifieke collectie probeert te voltooien. Bijvoorbeeld als je de legioenen collectie probeert te voltooien en alle legioenen op het slagveld vermoord hebt.
  • Je hebt alle vijanden met een hoge waarde vermoordt op het slagveld en je wilt nog een kans om meer eer punten of gevechtstokens.


Assassins 2015 main bottom UI.jpg

Het raakscherm toont de hoeveelheid gevechtstokens en eer punten die worden ontvangen wanneer er een vijand wordt vermoordt. De witte doodshoofden laten zien welke puntenwaarden je al hebt ontvangen van het huidige slagveld. De gouden doodshoofden markeert de puntenwaarden van de laatste soldaat die je hebt vermoordt.

Gevechtstokens en winkel

Assassins 2015 battle tokens.jpgGevechtstokens worden verdiend door het vermoorden van Romeinse soldaten. Voor iedere kil ontvang je gevechtstokens, variërend van 2 tot 20 stuks.

Assassins 2015 main shop.jpg

De winkel voor gevechtstokens laat je jouw verdiende gevechtstokens inruilen voor een aantal verschillende beloningen. Deze beloningen worden opgeslagen in je inventaris of je kan er voor kiezen ze direct te gebruiken. De kosten van deze beloningen zijn gebaseerd op het type van de spel.

Pijlen en pijlkoker

Pijlen worden gebruikt door jouw huurmoordenaars om Romeinse soldaten te vermoorden. Je kan een maximum van 10 pijlen in je pijlkoker houden. Je kan meer pijlen ontvangen op drie verschillende manieren:

  • Iedere om middernacht zal je pijlkoker gevuld worden tot 10 pijlen.
  • Je kan soms een pijl van als speciale buit wanneer je een vijand vermoordt.
  • Je kan er voor kiezen om 5 pijlen te kopen met goud.


Community Score (Eerpunten)

Assassins 2015 main community bar.jpg

De community score komt overeen met de eer punten verzamelt door alle spelers op jouw wereld. Er zijn vijf community doelen waar naar kan worden gestreefd. Elk van deze community doel draagt een unieke beloning, met een lange duur, met zich mee. Elke doel wordt weergegeven met zijn eigen symbool.

Symbool Betekenis
Assassins 2015 community effect lvl1.jpg De grondstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60% voor 5 weken. Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.
Assassins 2015 community effect lvl2.jpg De constructie van gebouwen wordt in alle steden verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl3.jpg De rekruteringstijd van eenheden in alle steden wordt verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl4.jpg De gunstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl5.jpg Je ontvangt 50% meer gevechtspunten voor twee weken.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Dagelijkse ranking (Eerpunten)

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden om de meeste eer punten per dag. Elke keer als je een Romeinse soldaat vermoordt verdien je eer punten variërend tussen 2 en 20 en de ranking is gebaseerd op deze eer punten.

Zodra je je eerste eer punt verdient voor een dag wordt je in de dagelijkse ranking geplaatst. De speler die als op de eerste plaats eindigt verdient een award en een beloning. Elke dag om 8 uur 's morgens wordt de ranking geëvalueerd en gereset. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie voltooid is.

Award: Meester huurmoordenaar

Assassins 2015 award master assassin.jpg

Lijst van awards

Symbool Betekenis
Assassins 2015 award master collector.jpg Award wordt toegekend aan de eerste speler op deze wereld die een van de collecties voltooid.
Assassins 2015 award killed cavalry.jpg Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 cavalerie doelen neerschiet.
Assassins 2015 award killed legionary.jpg Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 legioenen doelen neerschiet.
Assassins 2015 award killed engineer.jpg Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 sappeur doelen neerschiet.
Assassins 2015 award collection rider.jpg Award wordt toegekend wanneer de cavalerie collectie compleet is.
Assassins 2015 award collection legionary.jpg Award wordt toegekend wanneer de legioenen collectie compleet is.
Assassins 2015 award collection sapper.jpg Award wordt toegekend wanneer de sappeur collectie compleet is.