Uit Wiki Grepolis NL
Doorverwijspagina
Ga naar: navigatie, zoeken

Doorverwijzing naar:

De Olympische goden speelden een belangrijke rol in het leven van de Oude Grieken. Ze moesten hen altijd tevreden houden om dingen af te smeken omdat deze anders verschrikkelijke rampen en ziektes op het volk zouden afsturen.

In Grepolis zijn er 5 goden: de oppergod Zeus, zijn echtgenote en zus Hera, zijn broers Posseidon en Hades en zijn dochter Athena. Elke god heeft 4 goddelijke en 2 mythische eenheden.

In de tempel kan je een god naar keuze aanbidden. Elke polis kan maar een god aanbidden. Hoe hoger het level van je tempel, hoe meer goddelijke gunsten je zal verkrijgen van de gekozen god. Deze gunsten zijn nodig om goddelijke krachten uit te spreken over aanvallen of om mythologische eenheden te trainen. Je kan voor je goden een standbeeld maken of een hogepriesteres huren om meer gunsten te verkrijgen.

Elke god heeft zijn voor- en nadelen, kies je god naargelang van je situatie. Je zal dus doorheen het spel waarschijnlijk je god meerdere malen moeten aanpassen, maar denk er dan aan: je zal alle gunsten van de god verliezen en ook de mythologische eenheden uit de stad sterven.

Het is belangrijk te onthouden dat mythische eenheden geen steden kunnen ondersteunen die andere goden aanbidden. Alleen als je een stad ondersteunt met dezelfde god, dan zullen de eenheden ook daadwerkelijk ondersteunen. Verandert de stad van god, dan keren alle mythologische eenheden weer automatisch naar huis.

Tot slot is het belangrijk te weten dat er 2 verschillende soorten goddelijke krachten zijn: sommige krachten dienen om steden sneller of trager grondstoffen/eenheden te laten produceren of breken steden af, andere krachten maken aanvallende eenheden sterker of juist minder sterk

Zeus

Sjabloon:Zeusvolledig

Poseidon

Sjabloon:Poseidonvolledig