Kolonisatie: verschil tussen versies

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
(35 tussenliggende versies door 9 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
<br>
<br>{{Inleiding|
|Inhoud=Wil je een nieuwe stad stichten? Dan kan je [[stichten|hier]] alles vinden wat je te weten wilt komen.


Andere steden beroven van grondstoffen zal je stad helpen zich verder te ontwikkelen. Maar in z'n eentje wordt je stad geen machtige rijk, hiervoor zul je meer steden nodig hebben. Op deze pagina staat beschreven hoe je nieuwe steden kunt stichten of veroveren.
Wil je zelf veroveren of word je zelf veroverd? In Grepolis wordt gebruik gemaakt van 2 overnamesystemen, het oude (belegering) systeem en het nieuwe (opstand) systeem. Afhankelijk van de wereld instellingen zullen deze actief zijn.


=Een stad stichten=
'''Belegering:'''
Een stad stichten is de eerste mogelijkheid die je hebt om een nieuwe stad te verkrijgen. Voor het stichten van een stad moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:
Op {{werelden:oud}} wordt gewerkt met het [[Overname belegering|belegeringssyteem]].<br>


==Voorwaarden==
'''Opstand:'''
*Technologie: [[Technologieën#Technologie.C3.ABn|Kolonisatieschip]]
Op {{werelden:nieuw}} wordt gewerkt met het [[Overname opstand|opstandsysteem]].
**[[Academie]] niveau 22, 7500 [[Bestand:hout.png]], 7500 [[Bestand:steen.png]], 9500 [[Bestand:zilver.png]], 0 onderzoekspunten
*Kolonisatieschip
**[[Haven]] niveau 20, 10000 [[Bestand:hout.png]], 10000 [[Bestand:steen.png]], 10000 [[Bestand:zilver.png]], 170 vrije inwoners
*Vrije bouwgrond[[Bestand:vrije_dorpen_thumb.png|thumb|right|Een eiland met vrije bouwplaatsen.]]
**Bij het bestuderen van de [[Kaart|wereldkaart]] zijn je vast de eilanden met grijze vlaggen opgevallen. Op elk van deze plaatsen heb je de mogelijkheid een nieuwe stad op te richten.
*Transportboot met eenheden
*Voldoende [[agora#cultuurpunten|cultuurpunten]]


Kijk op de specifieke pagina's voor meer info


== Het oprichtingsproces ==
{{Overnemen}}}}
Heb je aan alle voorwaarden voldaan, dan staat voor een succesvolle oprichting van je tweede stad zo goed als niets meer in de weg.
*Eerst zoek je een '''passende bouwplaats'''. Het is het beste als deze zich in jouw buurt bevindt, dan heeft je [[kolonisatieschip]] geen al te lange weg voor zich.
*Aansluitend klik je op deze '''bouwplaats''' en dan op het menu '''een nieuwe stad oprichten'''.
*Daar moet je dan je [[kolonisatieschip]] en minimaal 1 transportboot met eenheden heensturen.
 
*Klik nu op '''stad oprichten''' en de schepen worden meteen op weg gestuurd.
 
Dan duurt het een tijdje, voor je schepen de gewenste bouwplaats bereikt hebben.
Als ze aangekomen zijn, krijg je een rapport. Je troepen beginnen de eerste gebouwen op te richten. De grondstoffen hiervoor zijn al bij de kosten van het [[kolonisatieschip]] inbegrepen.
In het stadsoverzicht zie je wanneer je eindelijk de trotse bezitter van een nieuwe stad bent. Deze bezigheid duurt 24 uur. Als deze tijd voorbij is, heb je een nieuwe stad opgericht. Gefeliciteerd!
 
 
=Een stad overnemen=
 
Een stad overnemen is de tweede manier om aan een nieuwe stad te komen. Hiervoor zijn ook weer een aantal voorwaarden/benodigdheden:
 
==Voorwaarden==
*Technologie: [[Technologieën#Technologie.C3.ABn|Kolonisatieschip]]
**Academie niveau 22, 7500 [[Bestand:hout.png]], 7500 [[Bestand:steen.png]], 9500 [[Bestand:zilver.png]], 0 onderzoekspunten
*Technologie: [[Technologieën#Technologie.C3.ABn|Overname]]
**Academie niveau 28, 12000 [[Bestand:hout.png]], 12000 [[Bestand:steen.png]], 16000 [[Bestand:zilver.png]]
***Om de 16000 [[Bestand:zilver.png]] te kunnen opslaan, is een [[pakhuis]] van niveau 23(20 met technologie keramiek) vereist.
*Kolonisatieschip
**Haven niveau 20, 10000 [[Bestand:hout.png]], 10000 [[Bestand:steen.png]], 10000 [[Bestand:zilver.png]], 170 vrije inwoners
*Minimaal 1 transportboot met eenheden
*Minimaal 1 aanvalsboot
*Voldoende [[agora#cultuurpunten|cultuurpunten]]
 
==Het overnameproces==
Als je aan alle voorwaarden voor een overname hebt voldaan, kun je beginnen met het overnemen van een stad. Als eerste heb je een 'target' nodig, de stad die je wilt gaan overnemen. Let er bij het uitzoeken van een stad op dat je kolonisatieschip niet langer dan 48 uur kan varen. Het is raadzaam voordat je het kolonisatieschip op pad stuurt eerst alle eenheden in de stad te verslaan door het gewoon aan te vallen zonder kolonisatieschip.
 
Zodra je je target gevonden en eventueel van eenheden ontdaan hebt, kun je je kolonisatieschip versturen. Om je kolonisatieschip op weg te sturen, moet je het dorp gewoon aanvallen en daar je kolonisatieschip bijvoegen. Let erop dat je minstens 1 aanvallend schip([[bireem]], [[trireem]], [[vuurschip]] of [[hydra]]) en 1 transportboot met eenheden moet meesturen met je kolonisatieschip, ook al zijn er geen eenheden of schepen meer in het dorp.
 
De aanval van je kolonisatieschip op het vijandelijke dorp vindt plaats in 2 delen, een zeegevecht en een landgevecht. In het zeegevecht vechten de aanvallende schepen die jij hebt meegestuurd met je kolonisatieschip tegen de schepen die in de haven van het vijandelijke dorp liggen. Verlies je dit gevecht, dan zal je kolonisatieschip zinken. In het landgevecht vechten jouw landeenheden tegen de landeenheden van het vijandelijke dorp(als die er zijn). Als je dit gevecht verliest, zal je kolonisatieschip terugkeren naar huis.
 
Als je met succes alle schepen en landheden verslagen hebt, zul je de stad bezetten. Deze bezetting duurt 24 uur op wereld Alpha en 12 uur op wereld Beta en Gamma.
 
In deze 24/12 uur is het de bedoeling dat je blijft heersen over het dorp. De alliantiegenoten van de vijandelijke stad zullen waarschijnlijk proberen jouw troepen uit het dorp weg te krijgen door het aan te vallen, jij moet de stad dus verdedigen met jouw troepen. Om jou te helpen, kunnen jij of je alliantiegenoten '''ondersteuning''' sturen naar de stad die jij aan het bezetten bent, door op die stad te klikken, en dan onder het tabje ‘ondersteunen’ troepen in te voeren en op ondersteunen te klikken.
 
'''Let op:''' als je het dorp met succes aangevallen hebt met je kolonisatieschip zullen de eenheden die je meegestuurd hebt de stad dus moeten verdedigen! Daarom is het van belang dat je met je kolonisatieschip ook voldoende verdedigende troepen meestuurt om jezelf te beschermen tegen inkomende aanvallen voordat er ondersteuning arriveert.
 
Als de tijd is afgelopen en je eenheden zijn niet verslagen, is de stad van jou. Gefeliciteerd!
 
==Het overnameproces voor Kolonisatiesysteem: Nieuw!==
 
Je cultuurlevel is gelijk aan het aantal steden dat je maximaal kan bezitten.
 
'''Je begint op cultuurlevel 2 je kan dus je eerste kolonie 'vrij' maken''''
Om je 3e stad te stichten heb je dus cultuurlevel 3 nodig hiervoor moet je 3 cultuurpunten(=CP) hebben. Om je 4e stad te stichten heb je 9CP nodig. De 5e 18CP ect. ect.
 
 
Een stad overnemen:
 
Je hebt technologie: 'Verovering' nodig.
 
Je hebt een Kolonieschip nodig
 
Je hebt troepen nodig
 
Je hebt een aanvalsschip nodig
 
Je hebt transportboten nodig
 
 
Voldoende Cultuur = Je huidige cultuurlevel - aantal eigen steden
Stel je hebt 3 steden en totaal 7 CP dan heb je nog 2 CP nodig om een nieuwe stad te stichten/veroveren.
 
300 vijanden doden = 1 zegetocht = 1 CP
Elk evenement geeft 1 CP (Stadsfeest/Olympische Spelen/Zegetocht/Theatervoorstellingen)
 
De Overname:
 
Eerst dien je de desbetreffende te cleanen van legers:
Goed spy'en en daarma genoeg legers sturen. (aanvalsmodus: Overnemen)
 
 
Slag gewonnen? : Dan begint er over 12 uur een opstand (geld alleen voor jou legers. Ik kan dus geen opstand veroorzaken voor een alliantielid)
 
 
Sterke speler: stuur nog enkele aanvallen tussendoor zodat je tegenstander niet kan herstellen (aanvalsmodus: aanvallen)
 
 
De teller is afgelopen (logo veranderd van 'Opstand begint' naar 'Opstand aan de gang'. En opnieuw begint de teller op 12uur.
 
 
'''Tijdens''' de opstand moet jou kolonieschip aankomen en de zeeslag winnen, vervolgens de veldslag winnen (aanvalsmodus: aanvallen) Win je deze slagen, met een kolonieschip bij je troepen, tijdens de opstanddan is de stad van jou.
 
 
Bij succesvolle overname/(stad stichten) verdwijnt je kolonieschip en komen de 170inwoners weer vrij in de stad waar het kolonieschip is gebouwd
 
==Je wordt overgenomen==
Als je stad wordt overgenomen, zul je een scherm te zien krijgen waar op staat hoeveel troepen de bezetter heeft staan, hoelang de bezetting nog duurt en welke ondersteunende/aanvallende troepen er onderweg zijn naar het dorp. Om je dorp te kunnen behouden, zul je de bezetters in je stad moeten verslaan. Dit kun je doen door alliantiegenoten te vragen jouw stad '''aan te vallen''', zodat de troepen van de tegenstander die jouw stad probeert over te nemen verslagen worden. Zijn ze allemaal weg, dan is de stad weer van jou.
Let op, als je overgenomen wordt en je alliantiegenoten sturen ondersteuning, dan zullen deze troepen de bezetter ondersteunen! Om je eigen stad weer terug te krijgen, zullen zij je stad dus moeten '''aanvallen'''.
 
Valt het niet meer te voorkomen dat je stad wordt overgenomen? Wees niet bang, bij Grepolis betekent dat geen einde. Als je stad door je vijand overgenomen is, krijg je meteen de mogelijkheid, van begin af aan een nieuwe stad op te bouwen en al de fouten te vermijden, die je bij de vorige poging gemaakt hebt. Natuurlijk weten we, dat je bij een nieuwe start van een stad achterstand hebt ten opzichte van oudere steden. Dat verschil werken we weg door je nieuwe stad op een eiland te plaatsen waar je buren een gelijkwaardig spellevel hebben zoals jij. Je nieuwe begin geeft ook een grote kans, met alles wat je van je vorige poging weet, deze keer veel machtiger te worden dan eerst.

Huidige versie van 19 okt 2015 om 09:07



Wil je een nieuwe stad stichten? Dan kan je hier alles vinden wat je te weten wilt komen.

Wil je zelf veroveren of word je zelf veroverd? In Grepolis wordt gebruik gemaakt van 2 overnamesystemen, het oude (belegering) systeem en het nieuwe (opstand) systeem. Afhankelijk van de wereld instellingen zullen deze actief zijn.

Belegering: Op Alpha, Beta, Gamma, Eta, Lambda, Mu, Omikron, Achilles, Pi, Tau, Chi, Hyperborea, Omega, Delphi, Efeze, Heraklion, Juktas, Lamia, Naxos, Olympia, Sparta, Troje, Baris, Calydon, Farsala, Gela, Kos, Lindos, Oropus, Sestos, Thebes, Byllis, Cythera, Eubea, Lalysos, Mochlos, Olynthus, Rhamnus, Taranto wordt gewerkt met het belegeringssyteem.

Opstand: Op Delta, Epsilon, Zeta, Theta, Iota, Kappa, Nu, Ksi, Rho, Sigma, Upsilon, Phi, Psi, Athene, Byzantion, Corinthe, Githion, Ithaka, Knossos, Marathon, Pella, Rhethymnos, Zakros, Actium, Delos, Edessa, Helorus, Idalium, Myonia, Nicaea, Paros, Rizinia, Zakynthos, Apollonia, Dyme, Gonnos, Hermonassa, Catania, Lapithos, Nysa, Pandosia, Messina, Abdera wordt gewerkt met het opstandsysteem.

Kijk op de specifieke pagina's voor meer info

Kolonisatie
Stichten Overnemen: belegering Overnemen: opstand
Je wordt veroverd (belegering) Je wordt veroverd (opstand)
Toch veroverd?