Premium

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

In het menu ‘Premium’ heb je de mogelijkheid om kleine spel- en bedieningsvoordelen aan te schaffen. Om deze te krijgen heb je goud nodig, dat niet in het spel te vinden is. Voor een klein bedrag kun je goud kopen.

Je hebt vijf verschillende adviseurs, die je voor jouw account kan inschakelen. Ieder van hen biedt verschillende voordelen. Je kan ook meerdere of alle adviseurs gelijktijdig activeren. Naast deze adviseurs kan je met het gekochte goud ook een bouwopdracht verkorten.

Het goud is NIET aan een wereld verbonden. Je koopt premium voor je account. Dat wil zeggen, dat je jouw gekochte premiumpunten op alle werelden kan inzetten.

Premium
Bestuurder.png

Bestuurder

Handelaar.png

Handelaar

Hogepriesteres.png

Hogepriesteres

Commandant.png

Commandant

Kapitein.png

Kapitein

100 goud/14 dagen 100 goud/14 dagen 100 goud/14 dagen 100 goud/14 dagen 100 goud/14 dagen

Bestuurder

100 goud/14 dagen
Bestuurder.png

De bestuurder is je rechterhand bij alle vragen over stadsuitbouw. Met dank aan zijn vaardigheden in het beheren kan je door hem 7 gebouwen tegelijk in de wachtrij zetten om uit te bouwen. Daarbij biedt hij je ook nog enkele overzichten. Een overzicht van de Beheerder is de vrij instelbare snellijst, die onder je stadsnaam en grondstofsymbolen getoond wordt. Bovendien worden in het contextmenu van een stad de laatste aansprekende berichten getoond. En er komt een overzicht van je laatste aanvallen.

Je kan, als je bestuurder hebt, berichten en rapporten verplaatsen naar bepaalde aangemaakte mappen door deze te slepen. Mappen kan je weergeven door op Postvak IN te klikken en je kan mappen beheren onder het kopje "Mappen beheren"

Overzichten

HandelBevelenRekruteringTroepenTroepen buitenGebouwenCultuurGodenGrottenStadsgroepenStedenlijstSnelkoppelingsbalk

De snelkoppelingsbalk is een navigatiebalk waarop je je eigen links kunt plaatsen. Met deze balk kun je bijvoorbeeld schakelen tussen de gebouwen van je stad. Je kan deze snelkoppelingsbalk activeren of deactiveren onder instellingen, waar je ook menuopties of submenuopties kan toevoegen, aanpassen of verwijderen.


Snelkoppelingsbalk.png

Handelaar

100 goud/14 dagen
Handelaar.png

De handelaar zorgt ervoor dat je grondstofproductie omhoog gaat met 30%. Daarbij maakt hij het ook nog mogelijk om intensiever en daarbij ook nog voordeliger handel te drijven met andere steden.

Hogepriesteres

100 goud/14 dagen
Hogepriesteres.png

De Hogepriesteres is je directe verbinding met de Olympus. Door haar stijgt de gunstproductie van je tempels met 50% en ondersteunt daarbij ook nog eens je mythische eenheden: deze vechten met ondersteuning van de Hogepriesteres 20% krachtiger.
Let op!
Dit effect geldt voor alle aanwezige troepen in steden van de speler die de adviseurs actief heeft en geldt alleen voor zijn eigen troepen in steden van spelers die de zelfde adviseurs actief hebben. (uitzondering: Wanneer een stad belegerd wordt tellen de bonussen van de kololegger in plaats van die van het slachtoffer)'

Commandant

100 goud/14 dagen
Commandant.png

De Commandant voert je landeenheden aan met de jarenlange ervaring van zijn krijgers. Door het grote respect, dat hij krijgt van zijn troepen, krijgt hij militaire hoogstandjes: je land-eenheden krijgen 20% meer gevechtskracht bij gevechten.
Let op!
Dit effect geldt voor alle aanwezige troepen in steden van de speler die de adviseurs actief heeft en geldt alleen voor zijn eigen troepen in steden van spelers die de zelfde adviseurs actief hebben. (uitzondering: Wanneer een stad belegerd wordt tellen de bonussen van de kololegger in plaats van die van het slachtoffer)'

Kapitein

100 goud/14 dagen
Kapitein.png

De Kapitein heeft als ervaren zeeman menig onweer in de Egeïsche Zee doorstaan. Hij weet, wanneer hij zijn matrozen moet aanpakken en wanneer ze morele steun nodig hebben. Dat heeft het effect dat zijn schepen met 20% meer kracht vechten tijdens de gevechten. Bovendien komt je handelswaar twee keer zo snel aan op andere eilanden en kan je gebruik maken van de aanvalsplanner.
Let op!
Dit effect geldt voor alle aanwezige troepen in steden van de speler die de adviseurs actief heeft en geldt alleen voor zijn eigen troepen in steden van spelers die de zelfde adviseurs actief hebben. (uitzondering: Wanneer een stad belegerd wordt tellen de bonussen van de kololegger in plaats van die van het slachtoffer)

Aanvalsplanner
Boerendorpen

Andere functies

Bouwtijd Halveren

Gebouwen

25 goud/halvering

Naast de verschillende adviseurs heb je ook de mogelijkheid je bouwopdrachten te verkorten. Je gekochte goud kun je meteen investeren om de bouwtijd te verkorten. In de senaat kan je voor 25 goud de bouwtijd van een van de bouwopdrachten met één klik halveren.

Onderzoekstijd

25 goud/halvering

Sinds de update naar Grepolis versie 2.0 kan je de tijd van een onderzoek in de academie halveren. Dit werkt hetzelfde als de bouwtijd van een gebouw verkorten in de senaat.

Kooien onderzoek.png

Troepenbouwtijd

25 goud/halvering

Sinds update 2.07 kan je de bouwtijd van je troepen halveren op enkele werelden (Lambda, Mu, Nu, Ksi, Omikron). Het is onmogelijk om op een paar seconden een volledig leger te bouwen, want er hangen enkele voorwaarden aan:

*De formule: (Aantal eenheden x *20 seconden*) - *tijd al bezig in de training* = Tijd die niet gehalveerd
 kan worden
*20 seconden* staat voor een aantal seconden, afhankelijk van de snelheid van de wereld. Op snelheid 1 is
 het 20 seconden, op snelheid 2 is het 10 seconden, op snelheid 3 is het 5 seconden, enzoverder.
*tijd al bezig in de training* staat voor de tijd die je er over doet om op de knop te klikken sinds het
 begin van de training.

Instant buy

In plaats van het halveren van de bouwtijd van een constructie of een item (bv. onderzoek of eenheid) ben je nu in staat deze direct te voltooien met één klik. De goudprijs is afhankelijk van de tijd die het nog duurt om een gebouw, of item te voltooien en de wereldsnelheid. In het algemeen geldt: Hoe langer de tijd, hoe duurder het is. Als de tijd die het kost om een gebouw of eenheid te voltooien onder de vijf minuten ligt kun je deze gratis voltooien. Dit geldt niet voor eenheden.


Lijst van premium functies die veranderen van "halveren van de tijd" naar "instant buy"

Halveerfunctie "Instant buy" functie
Gebouwen: Bouwtijd reductie Voltooid direct de constructie van een gebouw.
Technologie: Onderzoekstijd reductie Voltooid direct je onderzoek.
Eenheden: Rekruteringstijd reductie Voltooid direct je rekrutering. (Uitgeschakeld in de laatste 5 minuten voor een binnenkomende aanval)
Helden: Geneestijd reductie Voltooid direct de genezing. (Uitgeschakeld in de laatste 5 minuten voor een binnenkomende aanval)


Olympische Spelen

50 goud/Olympische spelen
Olympische Spelen.jpg

In de Agora heb je de optie om voor 50 goud je cultuurwaarde te verbeteren. Je krijgt hiermee 1 cultuurpunt nadat de olympische Spelen voorbij zijn. (Snelheid 1: 1 dag, Snelheid 2: 12 uur, Snelheid 3: 8 uur)

Je hebt hiervoor een Academie van niveau 30 nodig.

Vervroegen van de aankomsttijd van de Fenicische handelaar

50 goud/oproep

Met een beetje goud kan je de Fenicische handelaar meteen naar je stad laten komen. Dit kan je doen in de haven.

Goddelijke krachten verlengen

20 goud/verlenging

Bepaalde goddelijke krachten (stadsbescherming, tevredenheid, bevolkingsgroei, roep van de oceaan en pest) kunnen worden verlengd voor korte tijd met goud. Deze verlenging zal per keer dat je het doet, minder lang zijn en er is een maximum aantal keren dat je hem kan inzetten.

De eerste verlenging zal de helft zijn van de oorspronkelijke tijd. De tweede verlening is een kwart van de oorspronkelijke tijd. Een derde verlenging is niet mogelijk.

bv. op Beta, Gamma, Delta, Zeta, Theta, Iota, Kappa, Mu, Omikron, Achilles, Rho, Sigma, Phi, Psi, Byzantion, Efeze, Knossos, Marathon, Sparta, Zakros, Edessa, Idalium, Sestos, Apollonia, Eubea, Nysa, Taranto duurt roep van de oceaan 6 uur, zonder verlengingen. 
De eerste verlenging zal hier 3 uur aan toevoegen, zodat de spreuk in totaal 9 uur duurt. De tweede verlenging zal 1uur 30 minuten duren, zodat je spreuk maximaal 10 uur 30 minuten duurt. Meer verlengingen zijn niet mogelijk.