Dominatie

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Domination.png

Dominatie is een eindspel waarin allianties strijden om wereldheerschappij. Om "dominatie werelden" te winnen, moet je strategisch nadenken en jouw tegenstanders overheersen zodat je de wereld in zijn macht hebt.

Doelstelling

Verover en behoud een groot percentage van steden op de wereld

Dominatie tijdperk

Het "dominatie" tijdperk begint na een periode van tijd (afhankelijk van haar instellingen). De tijd vooraf zou genoeg moeten zijn voor jouw en je alliantie om te vestigen, maar niet lang genoeg om je veilig te voelen. Zodra het tijdperk van de dominatie begint, zullen sommige eilanden op de wereld als geldige eilanden worden gekozen. Hieronder vind je meer informatie hierover. Het dominatie tijdperk duurt net zolang totdat een alliantie 40% van de geldige steden heeft veroverd en kan behouden. Dit wordt weergeven op het tabblad Dominatie (zie alliantie).

Wat is de "dominatie" wereldsnelheid? Dit verteld je hoe snel het "dominatie" tijdperk begint. Het tabel hieronder geeft aan hoeveel dagen er voorbij gaan voordat "dominatie" begint, afhankelijke van de wereldsnelheid en de "dominatie" snelheid.:


Wereldsnelheid Starttijd Dominatie tijdperk (dagen na start wereld)
Langzaam Normaal Snel
1 300 240 180
2 225 180 135
3 187,5 150 112,5
4 150 120 90


Dominatie doelstelling

De dominatie doelstelling begint met 40%. Dit percentage begint na verloop van tijd van de wereld te verminderen (deze tijd is vooraf bepaald door de wereldsnelheid en de instellingen). De dominatie doelstelling zal afnemen op basis van de huidige voortgang van de top allianties totdat deze laag genoeg is om te volbrengen. Zodra de waarde begint te dalen, gebeurt dit om de 14 dagen.

Geldige eilanden

Valid island.png

Zodra het tijdperk van dominatie begint, zal het systeem de hele wereld vanaf het centrum op substantiële spelers aanwezigheid controleren en de geldige eilanden markeren. Het systeem stopt zodra het een bepaald percentage heeft bereikt.

Alleen steden op deze (geldige) eilanden komen in aanmerking voor de totale dominatie percentage. Alleen grote eilanden (eilanden met boerendorpen) worden gemarkeerd als geldig.

Laatste stand

Zodra een alliantie het dominatie percentage heeft bereikt, komt het in aanmerking om de laatste stand te starten. Deze alliantie heeft 14 dagen om de laatste stand te activeren, anders wordt deze automatisch gestart. Zodra de laatste stand-modus is geactiveerd, moet de alliantie hun dominatie percentage boven het doel houden gedurende de periode van 14 dagen. Als dit lukt, wordt deze alliantie de winnaar van de wereld.

Wereldsnelheid Duur laatste stand
1 28 dagen
2 21 dagen
3 17,5 dagen
4 14 dagen

Let op:

  • Tijdens de laatste stand zijn alle steden op geldige eilanden te veroveren, zelfs als de vakantiemodus is geactiveerd of er een schorsing is gezet.
  • Als de dominatie percentage op enig moment onder het doel valt, wordt de laatste stand onmiddellijk gedeactiveerd en verliest de alliantie de mogelijkheid om dit aan te zetten totdat de alliantie het doel opnieuw bereikt.

Wereld einde

Wanneer een alliantie tot winnaar wordt uitgeroepen, komt de wereld in vredestijd. De vredestijd duurt 14 dagen waarna de wereld zal worden gesloten.