FAQ

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Accountvragen

Wat is een 'account'?

Een account is de naam waaronder een speler speelt. Een speler mag verschillende accounts bezitten, als deze op verschillende werelden spelen. Meerdere accounts bezitten op een wereld zal leiden tot een straf. Eventueel gekocht goud komt te staan op de naam waarmee het gekocht is. Goud kan niet naar andere accounts worden doorgestuurd.

Hoe verwijder ik mijn account?

Je klikt op "instellingen" en vervolgens kies je bovenaan voor het tabblad "Account verwijderen".

Zodra je je account laat verwijderen, kun je niet meer inloggen. Na 7 dagen wordt je account dan automatisch verwijderd. Alleen je account op deze wereld wordt verwijderd. Je forumaccount en accounts op andere werelden blijven bestaan. Als je account eenmaal verwijderd is, kan je opnieuw op de wereld starten, maar als je meteen opnieuw wil beginnen, kan je gewoon herstarten.

Ik zie veel guestef4ae66d5a7c5ceca19 e.d. accounts, wat betekent dit of zijn dit multiaccounts?

Dit zijn geen multiaccounts. Deze accounts zijn, zoals de naam al zegt, guest accounts. Deze optie is er voor de app gebruikers. Als ze doorspelen in het spel krijgen ze een speciale opdracht die het mogelijk maakt hun naam aan te passen.

Kan ik op een andere plek beginnen?

Ja, je kan herstarten. Dit doe je door op instellingen te klikken en vervolgens Herstart aan te duiden. Je moet alleen nog je wachtwoord opgeven en aanvinken dat je wil herstarten. Denk er wel aan dat al je prestaties (steden, eenheden, cultuurpunten, …) verloren gaan.

Mogen meerdere accounts op een computer worden bespeeld?

Ja, daarvoor moet je onder instellingen bij 'internetverbinding delen' de spelers invoegen die op jouw internetverbinding spelen. Dit moet elke speler zijn en dit moet op elke wereld waar je speelt gedaan worden.

Waar kan ik mijn e-mailadres veranderen?

Je kunt je e-mail veranderen door in het spel naar 'Instellingen' te gaan. Daar kun je klikken op 'E-mailadres'. Hier kan je een nieuw e-mailadres invoeren.

Hoe kan ik mijn spelwachtwoord veranderen?

Je kan je spelwachtwoord onder instellingen veranderen. Daarvoor klik je op ‘wachtwoord wijzigen’. Vervolgens moet je je oude wachtwoord en tweemaal je nieuwe wachtwoord opgeven. Zorg dat je je nieuwe wachtwoord makkelijk kan onthouden.

Wat moet ik doen als ik mijn spelwachtwoord vergeten ben?

Als je je wil aanmelden, staat er een optie: “Wachtwoord vergeten” Als je hierop klikt en je vult vervolgens je accountnaam en e-mailadres in, dan krijg je een nieuw wachtwoord gemaild en kan je weer spelen. Je kan ook gewoon deze link gebruiken.

Hoe lang duurt de beginnersbescherming?

De beginnersbescherming duurt meestal 5 dagen. Dit is zo op wereld Alpha, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa, Lambda, Mu, Nu, Ksi, Rho, Sigma, Phi, Chi, Psi. Op de sommige werelden (bijvoorbeeld Omikron) duurt deze beginnersbescherming minder lang of net langer. Voor gedetailleerde instellingen, moet je kijken bij de wereldinstellingen.

Wat gebeurt er met mijn landuitbreiding (100 extra inwoners) als mijn stad veroverd wordt?

De landuitbreiding zal verdwijnen en de veroveraar zal geen 100 extra inwoners meer hebben.

Ik zou graag mijn gebruikersnaam laten wijzigen, is dit mogelijk?

Helaas is het omwille van technische redenen niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. Indien je dit toch wenst, zal je een nieuwe account moeten aanmaken. Let echter wel op de regel dat geen enkele speler twee accounts, gelijktijdig, op een zelfde wereld mag beheren. Je verliest ook al je dorpen, eenheden, cultuurpunten en grondstoffen indien je op een ander account start.

Op hoeveel werelden mag/moet ik spelen

Je mag zelf kiezen op welke wereld(en) je wilt spelen. Je mag op 1 wereld spelen, maar ook op meerdere werelden spelen is toegestaan. Je mag zelfs op alle werelden spelen als jij dat graag wilt.

Wat moet ik doen als ik mijn laatste stad verlies

Als je je laatste stad verliest, kan je opnieuw ergens een stad stichten op een eiland ver weg. Je moet dan weer een windrichting kiezen en start dan weer zoals je vroeger begonnen was.

Mag ik mijn account doorgeven als ik wil stoppen?

Ja, dit mag, indien je op voorhand de support inlicht. Je mag niet gelijktijdig met 2 accounts op een wereld spelen, dus de overnemer zal waarschijnlijk zijn account moeten opgeven op de betreffende wereld.

Ik krijg geen email van Grepolis, wat moet ik doen?

Controleer of je email adres correct is, is dit niet juist pas deze dan aan. Indien je emailadres wel klopt, check dan je ongewenste postvak.

Dagelijkse awards

Elk van de volgende awards worden één keer per dag gegeven aan de speler welke de hoogste award benodigdheid heeft behaald.

  • Veroveraar van de dag
  • Ondersteuner van de dag
  • Plunderaar van de dag
  • Aanvaller van de dag
  • Verdediger van de dag

Bijvoorbeeld, de speler welke de meeste steden heeft geplunderd op een spelwereld krijgt de "plunderaar van de dag" award. Let op, deze awards verschijnen pas op het moment dat de wereld 30 dagen open is (niet snelheid afhankelijk)


Algemeen forum

Ik heb al verschillende malen geprobeerd, maar ik kan niet aanmelden op het forum.

Je forumaccount is een ander account dan je spelaccount. De eerste keer dat je op het forum komt moet je je forumaccount nog registreren. Dit kan door rechtsonder op de knop 'registreren' te klikken. Vervolgens zal gevraagd worden om de naam en het wachtwoord van je spelaccount en om een nieuw wachtwoord voor je forumaccount. Om veiligheidsredenen is het verplicht om een ander wachtwoord te kiezen dan voor je spelaccount.

Hoe kan ik mijn profielafbeelding/avatar veranderen

Open het menu rechts onderin en kies voor 'avatar' naar "Gebruikersinstellingen" en vervolgens naar "Schermafbeelding wijzigen". Upload een plaatje van je computer en kies 'oké'. Zodra je dit hebt gedaan heb je een avatar.

Hoe krijg ik zo’n bericht onderaan elke post op het Algmeen forum?

Deze tekst onderaan de post heet ook wel een 'handtekening' of 'signature'. Ga rechtsonder naar het menu en kies "handtekening". Vul hier je handtekening in en sla deze vervolgens op.

Vakantiemodus

Wat moet ik doen als ik op vakantie ga?

Je kunt in totaal 42 dagen per jaar gebruik maken van de vakantiemodus. Je kunt deze tijd verdelen zoals het jou uitkomt. Houd er rekening mee dat de vakantiemodus pas na 48 uur wordt geactiveerd. Je kan niet meer aanvallen vanaf het moment dat je hem inschakelt en je kan niet meer aangevallen worden na 48 uur, als je vakantiemodus ook echt actief is.

De vakantiemodus kan op zijn vroegst 24 uur na aanvang worden beëindigd door je weer aan te melden. De vakantiemodus wordt automatisch beëindigd wanneer de beschikbare vakantiedagen om zijn. In de vakantiemodus kun je niet worden aangevallen, maar je mijnen produceren ook geen grondstoffen. Je premiumfuncties lopen wel gewoon door, dus zorg dat deze niet meer aanstaan tijdens je vakantie en dat je deze functies zeker niet op verlengen hebt staan.

De vakantiemodus wordt op elke wereld van het account geactiveerd!

Wanneer krijg ik vakantiedagen bij?

Je krijgt jaarlijks je vakantiedagen terug op de dag dat je je accont registreerde.

Voorbeeld: een speler registreert zich op 03.06.2010. Het eerste jaar eindigt op 02.06.2011 om 23:59:59 servertijd. Het tweede jaar begint dan op 03.06.2011 om 00:00:00 servertijd.

Mag ik mijn account doorgeven aan iemand als ik op vakantie wil

Nee, dit is niet toegestaan. Onder instellingen kan je je vakantiemodus aanzetten.

Krijg ik een schermpje ter bevestiging als ik de vakantiemodus wil uitschakelen?

Ja, indien je inlogt na je vakantie met vakantiemodus ingeschakeld, krijg je eerst een schermpje ter bevestiging. Pas als je bevestigt dat je de vakantiemodus wilt annuleren, zal deze stopgezet worden.

Als mijn troepen nog onderweg zijn (bv. terugkeer ondersteuning) terwijl de vakantiemodus effectief ingaat, wat gebeurt hier dan mee?

De troepen zullen verder lopen en aankomen tijdens de vakantiemodus. De vakantiemodus zal niet uitgesteld worden.

Op het moment dat de vakantiemodus effectief van start gaat, staan er nog opdrachten in de bouwwachtrij. Wat gebeurt hiermee?

Deze opdrachten zullen afgewerkt worden tijdens de vakantiemodus. De vakantiemodus zal niet uitgesteld worden.

Navigatie

Hoe kom ik op de eilandkaart?

De eilandkaart is gewoon de achtergrond en je kan erin komen door de andere vensters te sluiten, te verplaatsen of te minimaliseren.

Waar kan ik zien in welke oceaan mijn polis zich bevindt?

Klik op de wereldkaart op een stad en vervolgens op "info". Hier vind je onder andere in welke oceaan je stad ligt

Hoe kan ik op de wereldkaart navigeren?

Je kan op de wereldkaart navigeren door de kaart met je muis vast te nemen en te verslepen naar de plaats welke je wil bekijken. Het is ook mogelijk om de x- en y-coördinaat op te geven en op enter te drukken. Dan ga je meteen naar die coördinaten.

Gebouwen en eenheden

Hoe kan ik gebouwen bouwen?

Gebouwen kun je in de Senaat bouwen. Klik daarvoor op het stadsoverzicht en dan op de senaat. Klik vervolgens op Uitbreiding naar .. en het gebouw zal automatisch worden uitgebreid.

Waar vind ik een overzicht van alle gebouwen?

Een overzicht van alle gebouwen vind je onder gebouwen.

Hoe kan ik eenheden bouwen?

Je kan eenheden bouwen in de kazerne. Als je deze hebt gebouwd, zie je de kazerne staan in het stadsoverzicht. Kies welke soort soldaten je wilt bouwen en kies een aantal. Klik vervolgens op het groene vinkje en je zal de eenheden bouwen.

Hoe bouw ik mythologische eenheden?

Mythologische eenheden kunnen geproduceerd worden in de Kazerne. Als eerste moet je een Tempel hebben . In de tempel kies je een God, elke god heeft 2 mythologische eenheden. Bij de productie van mythologische eenheden is belangrijk dat je let op de gunst en het level van de tempel die benodigd zijn

Hoe kan ik boogschutters en andere eenheden rekruteren? Ik kan ze niet vinden in de kazerne!

Je moet elke eenheid ontwikkelen in je Academie voordat je ze kunt recruteren. Sommige eenheden hebben ook extra voorwaarden zoals: kazerne level 10 voor ruiters

Hoe kan ik transportboten en andere schepen bouwen? Ik vind ze niet in de kazerne, maar heb ze toch ontwikkeld!

Schepen moet je in de haven rekruteren, niet in de kazerne. Voor sommige eenheden heb je ook nog een bepaald level van je haven nodig. (vb. Kolonisatieschip=haven 10)

Waarom worden troepen uit beloningen per uur en niet per manschap gerekruteerd?

Dit is technisch zo geïmplementeerd. Taken worden in uren ingedeeld en eenheden worden dus niet verdeeld in een uur.

Waarom kan ik niet alle gebouwen bouwen?

Je kunt slechts 2 van de extra gebouwen bouwen. Een aan de linkerkant en een aan de rechterkant. Je moet dus een keuze maken tussen theater, badhuis, bibliotheek en vuurtoren (links) en tussen toren, godenbeeld, orakel en handelskantoor (rechts).

Hoe kan ik eenheden ontslaan/afbreken

Het is niet mogelijk om eenheden te ontslaan. Je kan wel je troepen laten doodlopen op andere manieren: als je bijvoorbeeld landeenheden in transportboten biremen laat aanvallen, zullen deze allemaal sterven zonder schade aan te richten.

Krijg ik ook punten voor mijn troepen

Nee, alleen voor gebouwen krijg je punten. Troepen zijn wel nodig om jezelf te verdedigen, zodat je steden niet worden overgenomen.

Mijn inwonersaantal is negatief

Hier kun je alles lezen over een Negatief bevolkingsaantal.

Extra inwoners

Als je het onderzoek ploeg hebt onderzocht moet je nog 200 vrije inwoners er bij optellen. Als je een badhuis hebt moet je de vrije bevolking keer 1,10 doen. Let op! Dit kan alleen als je een boerderij hebt van level 35 of hoger. De maximale bevolking van je stad is dus 3500. Hiermee is het gebouwde badhuis en de onderzochte ploeg meegerekend. Het is ook mogelijk om extra inwoners te verkrijgen door landuitbreiding. Deze worden per 50 of 100 uitgegeven (maximaal 300 inwoners per stad). Hiermee krijg je dus extra inwoners in je stad. Let op: Als een stad met landuitbreiding wordt overgenomen zal deze niet meegenomen in de overname. De nieuwe eigenaar heeft het effect van de landuitbreiding dus niet.

Ik kan in mijn marktplaats geen getallen ingeven, waarom kan dat niet?

Het is niet mogelijk om te handelen als je niet voldoende handelscapaciteit hebt. Op dit moment is het niet mogelijk om een aanbod/getallen in te voeren in het handelsoverzicht.

Goud & Premium

Kan ik mijn goud verzenden naar andere spelers?

Ja, Dit is mogelijk via goudhandel mogelijk.

- Je kan minimaal 50 goud en 2000 grondstoffen aanbieden/vragen

- Vanwege veiligheidsredenen kan je maximaal 200 goud per aanbod aanbieden.

Als ik goud gekocht heb in een wereld, is het ook voor de andere werelden?

Ja, goud is niet wereldgebonden, je kan het op alle werelden gebruiken. Let wel: als je goud inzet is dit slechts voor 1 wereld en je kan geen goud verzenden naar andere accounts.

Ik heb de premiumfunctie handelaar, maar als ik gebruik maak van de gunst 'tevredenheid', dan krijg ik niet het aantal grondstoffen dat ik zou moeten krijgen.

Hou er rekening mee dat beide voordelen steeds berekend worden op je basisproductie. Als je 210 hout krijgt als basisproductie, dan krijg je door je handelaar (30%) 63 hout extra, en door je tevredenheid (50%) 105. Samen is dit dus een productie van 385. Zou je rekenen dat je als basisproductie 210 hout krijgt, en door je handelaar (30%) 63 hout extra, kom je op 273 hout. Zou je hier nu de tevredenheid overheen rekenen, (50%) 136 hout, is dat samen 409 en dat is dus FOUT!!!!

Toen ik vandaag terug inlogde op mijn account was ik 100 goudmunten kwijt!

Indien het vinkje, automatisch premiumverlengen, aangevinkt staat, dan zal deze premiumfunctie elke 14 dagen automatisch verlengd worden. Kijk eens goed op jouw account of dit niet het geval is!

Ik heb via IDeal premiumpunten gekocht, echter heb ik deze nog niet gekregen op mijn account.

Indien je de betaling niet op de correcte manier hebt afgerond, dan gaat je betaling 'verloren'. Deze 'verloren' betalingen worden pas na 2 werkdagen doorgegeven aan InnoGames, en dan pas kan men ze beginnen linken aan de desbetreffende accounts. Indien je na 2 werkdagen (geen weekend!) je premiumpunten nog niet gekregen hebt, gelieve dan een supportaanvraag in te dienen met je betaalgegevens.

Lopen premiumfunctie door tijden mijn vakantiemodus?

Ja, de premiumfuncties lopen gewoon door. Er zal ook geen compensatie bij het terugkeren uit de vakantiemodus komen.

Goden & Gunsten

Hoe krijg ik gunst

Als je een god hebt gekozen, krijg je automatisch gunst. Dit werkt ongeveer hetzelfde als de grondstoffen hout, steen en zilver. Denk er wel aan: de gunstproductie geldt niet voor elke stad apart, maar die telt voor je hele account (op die wereld).

Hoe kan ik goddelijke krachten inzetten op een aanval

Als je op de aanval klikt, zie je een menu. Als je op de hand met de bliksemschicht klikt, kan je een kracht kiezen om in te zetten op de aanval. Denk eraan dat je genoeg gunst moet hebben! Als het niet lukt een kracht in te zetten, zet je misschien een foute kracht in; een kracht die alleen op steden kan worden ingezet, (bv. tevredenheid) of er is al een actieve kracht ingezet op de aanval (bv. gunstige wind).

Waarom kan ik geen goddelijke kracht inzetten op een aanval

Als het niet lukt een kracht in te zetten, heb je te weinig gunst. Anders zet je misschien een foute kracht in (een kracht die alleen op steden kan worden ingezet, zoals bv. tevredenheid) of er is al een actieve kracht ingezet op de aanval (bv. gunstige wind). Op een aanval kan je maar een actieve kracht zetten, dat wil zeggen een kracht die loopt tot op het moment van de aanval (bv. heroïsche kracht, heimwee en gunstige wind), maar je kan meerdere passieve krachten inzetten; krachten die meteen worden uitgevoerd (bv. wijsheid, zeestorm en zeus' razernij). Wanneer er een actieve kracht is ingezet, kan je ook geen passieve kracht meer inzetten op de aanval.

Kan ik ook krachten inzetten op binnenkomende ondersteuning

Nee, dit is niet mogelijk. Je kan alleen krachten inzetten op aanvallen.

Kan ik mijn goddelijke krachten annuleren

Nee, je kan je ingezette krachten niet annuleren. Als je je aanval annuleert en je hebt al een kracht ingezet, dan verlies je gewoon je gunsten en krijg je ze niet terug.

Kan iemand mijn gunsten roven

Dit kan enkel op werelden vanaf Juktas; als de aanvaller aanvalt met mythische eenheden en het onderzoek tempelplunderingen heeft onderzocht. Op de werelden voor Juktas is dit onmogelijk (Achilles uitgezonderd).


Voor welke eenheden werkt de "terugkeer van de onderwereld" van Hades?

Deze gunst werkt uitsluitend voor landeenheden.

Bij welke god wordt de geplunderde gunst bijgeschreven?

De gunst wordt opgeslagen bij de god welke in de aanvalsstad is gekozen. (alleen werelden vanaf Juktas en Achilles)

Spionage

Hoe bespioneer ik andere spelers ?

Om spelers te bespioneren moet je eerst een Grot hebben. Hierin moet je zilver opslaan om je spion te betalen. Houd er rekening mee dat je minstens 1000 zilverstukken moet betalen. Vervolgens ga je naar de kaart en klik je op het dorp dat je wilt spioneren, daarna klik je op het tabblad spionage. Na bepaling van je investering kan je je spion zijn werk laten doen. Hoe meer je investeert hoe meer kans dat de spionage succesvol is.

meer informatie, zie: Spioneren

Wat krijg ik te weten als ik succesvol bespioneer?

Je krijgt de levels van de gebouwen, de aanwezige eenheden en het aantal grondstoffen te weten. Soms is het mogelijk om de god te bepalen a.d.h. de aanwezige mythische eenheden.

Wanneer lukt een spionage?

Als je je spion meer zilver hebt betaalt dan de hoeveelheid zilver in de vijandige grot, lukt je spionage. Wanneer er meer zilver is in de vijandige grot, zal je spionage mislukken en krijg je de melding: “De spionage is mislukt.”

Wat gebeurt er als ik iemand met een orakel bespioneer?

Indien je een speler met een orakel bespioneert, zal deze speler altijd te weten komen dat je hem hebt bespioneerd. Als je meer zilver had meegestuurd met je spion als hij in zijn grot heeft liggen, kom jij wel alle informatie over zijn dorp te weten. (eenheden, gebouwen en grondstoffen).

Hoe kan ik zilver terug uit mijn grot halen?

Zodra je zilvermunten hebt opgeslagen in je grot kan je ze er niet meer uithalen, behalve door je spion je betalen!

Waarom kan ik niet meer zilver in mijn grot steken nadat ik mijn spion heb weggestuurd?

Je kan je zilverhoeveelheid in je grot aanvullen als je spion is aangekomen. Dit geldt niet op level 10, want daar kan je oneindig veel zilver in je grot bewaren.

Wanneer verliest men zilver op het moment dat je wordt gespioneerd?

Als de spionage succesvol is, wordt er geen zilver uit de grot van de bespioneerde stad gehaald. Als de spionage niet succesvol is dan wordt er wel zilver uit de grot van de bespioneerde stad gehaald.

Support & Regels

Kan ik ook moderator worden

Ja, indien er een sollicitatieronde loopt, kan je solliciteren om moderator worden. Bezoek de aankondigingen op het forum om te solliciteren.

Wat moet ik doen als ik zie dat iemand een regel overtreedt

Als iemand een regel overtreedt, ben je verplicht om dit te melden aan de support. Onder instellingen zie je het kopje “Support”. Vervolgens kies je de wereld en “regelschending melden”. De speler zal een straf krijgen als hij echt een regel had overtreden. Denk er wel aan: melden dat iemand een regel overtreed omdat hij je aanvalt is verboden en je kan hierdoor zelf een straf krijgen.

Wat moet ik doen als ik de melding krijg dat ik een ingame ban heb

Als je gebanned bent heb je waarschijnlijk een regel overtreden. Je kan tegenspraak indienen bij de support. Deze zullen je regelovertreding verder afhandelen en vertellen wat je (niet) moet of mag doen.

Ik heb een klacht over een moderator, hoe kan ik deze melden

Als je klachten hebt over een moderator, kan je een supportaanvraag indienen. De soort van de aanvraag is niet belangrijk, maar het is belangrijk in de titel te zetten dat het bericht is bestemd voor het community management. Bijvoorbeeld met de titel: "Klachten aan Kroenuh" of "Voor een CM".

Hoelang duurt het voor ik antwoord krijg van de support als ik een aanvraag heb ingediend

Je zal altijd reactie krijgen binnen 48 uur (2 dagen), meestal is dit korter en zal je supportaanvraag beantwoord worden binnen 24 uur. Moderatoren kunnen niet de hele tijd online zijn, dus mag je niet verwachten dat je meteen antwoord krijgt.

Wat moet ik doen als iemand me beledigt

Ingame: Je kan een bericht melden, maar denk eraan dat een simpele "Blokkering" van de speler in kwestie meer oplost dan een beledigingsmelding. Dit omdat de speler in kwestie je dan niet meer kan lastig vallen. Je zal geen informatie krijgen of je melding al werd verwerkt en of de speler gestraft werd. Vraag hier alsjeblieft ook niet naar.

Forum: Zoals ingame een meldingsysteem is met een envelopje, heeft het forum ook een meldingsfunctie, namelijk de rode driehoek.Zodra je bij de desbetreffende post op het meldingssysteem krijg je een ander scherm.

Zodra je dit hebt ingevuld krijgen de forummoderatoren hier melding van. Ze kunnen dan jouw rapportering behandelen. Ook hier krijg je geen melding van.

Boerendorpen & Gevechtssysteem

Wat is de sterkte en stemming van een boerendorp?

De sterkte waarde is de economische en militaire kracht van een boerendorp. Deze kan je vergroten door het boerendorp uit te breiden.De stemming daalt wanneer je grondstoffen plundert in plaats van opeist in een boerendorp of wanneer je troepen opeist. Wanneer de stemming te hard gedaald is, zal het boerendorp in opstand komen en moet je weer een aantal willekeurige eenheden verslaan om het opnieuw te bezitten. Lees hier meer over in artikel boerendorpen.

Kan ik boerendorpen op andere eilanden aanvallen?

Nee, je kan alleen de boerendorpen aanvallen met een van je steden, als het boerendorp op het eiland van de stad ligt.

Kan ik een verlaten stad aanvallen of ondersteunen?

Ja, dit is mogelijk. De punten van de verlaten stad zullen wel dagelijks afnemen en de verlaten stad zal na enkele dagen verdwijnen tenzij het wordt overgenomen. Als je ondersteunt, zullen je troepen niet echt veilig zijn; de gebouwen brokkelen af en brokstukken kunnen op je eenheden terechtkomen, waardoor ze sneuvelen. Wanneer ze sterven in een gevecht met een andere speler, die dat spookdorp aanvalt, zal je geen gevechtspunten krijgen!

Wanneer krijg ik (precies) hoeveel gevechtspunten?

Je krijgt gevechtspunten voor verslagen eenheden. Als je in de aanval 1 zwaardvechter verslaat, dan krijg je 1 gevechtspunt. Echter versla je een ruiter krijg je er drie. (want een ruiter heeft een waarde van drie inwoners). Je krijgt voor het verdedigen van een spookstad geen gevechtspunten, maar wel bij het aanvallen van een spookstad. Bij de verdediging krijg je ook gevechtspunten voor verslagen eenheden. Wordt de stad door meer dan 1 persoon verdedigd worden de gevechtspunten verdeeld. Hoe meer troepen van het totaal van jou zijn, hoe meer gevechtspunten je ontvangt.

Wat is "militie"?

In tijden van oorlog kan je je militie oproepen. Dit zijn gratis soldaten die je stad helpen beschermen. Ze kunnen niet aanvallen en ze zijn minder goed dan de andere eenheden. Je hoeft ze niet te rekruteren, want je hebt ze zo. Je moet ze alleen in de boerderij oproepen. Daarna blijven ze 6 uur (snelheid 1), 3 uur (snelheid 2), 2 uur (snelheid 3) of 1,5 uur (snelheid 4) staan. In die periode zal je grondstofproductie in die stad gehalveerd worden.

Waarom krijg ik geen gevechtspunten terwijl ik toch heel veel troepen ben verloren?

Indien je een andere speler gaat aanvallen, maar met jouw aanvalsboten niet door zijn verdedigingsboten raakt, dan is de kans groot dat de verdediger geen verliezen geleden heeft. Let op, jij kan hier wel grote verliezen lijden! Indien je 50 volle transportboten stuurt zonder aanvalsboten, dan zinken jouw boten met de bemanning! Jij krijgt hiervoor geen gevechtspunten. Ook wanneer je aanvalt met zwakke aanvalseenheden (bv. zwaardvechters) zullen deze weinig tot geen schade aanrichten en dan krijg je ook weinig of geen gevechtspunten.

Wat gebeurt er met mijn gevechtspunten als ik ben overgenomen? En als ik een reset wil doen?

Zodra je volledig bent overgenomen, zul je niet alles verliezen. Je gevechtspunten tellen zelfs gewoon door, maar je cultuurlevel wordt gereset tot level 3. Als deze al level 3 of lager was, zal er niets veranderen. Hetzelfde geldt ook als je kiest voor een reset.

Wat is moraal

De moraal laat je troepen zwakker vechten dan ze in werkelijkheid zijn, als je tegenstander veel kleiner is dan jij. Moraal werkt niet op alle werelden, alleen op de volgende werelden: Zeta, Eta, Iota, Kappa, Mu, Nu, Omikron, Achilles, Pi, Rho, Tau, Phi, Hyperborea, Psi, Athene, Byzantion, Efeze, Githion, Juktas, Knossos, Marathon, Rhethymnos, Sparta, Zakros, Baris, Edessa, Gela, Helorus, Idalium, Kos, Lindos, Nicaea, Oropus, Paros, Rizinia, Sestos, Thebes, Apollonia, Byllis, Cythera, Dyme, Eubea, Gonnos, Hermonassa, Catania, Mochlos, Nysa, Olynthus, Rhamnus, Taranto. Moraal maakt de aanvaller zwakker.

Wat is geluk

Geluk is een onwillekeurig bepaalde factor, die je troepen sterker of juist zwakker laat vechten dan ze eigenlijk zijn. Dit kan zowel de aanvaller, als de verdediger zwakker maken. Je kan maximum +30 en minimum -30 geluk hebben als aanvaller. Geluk werkt op alle werelden en kan door niets beïnvloed worden.

Hoe kan ik aanvallen

Wanneer je al een aantal eenheden geproduceerd hebt en je de tegenstander wilt aanvallen, hoef je maar op de kaart de stad of het boerendorp aan te klikken, dat je wilt aanvallen, en dan kies je de optie “aanvallen”. Onthoud daarbij dat elke stad een basisverdediging heeft en dat de tegenstander ook eenheden kan hebben. Een aanval met veel verlies kan dit achteraf ook snel bewijzen. Elke speler heeft na zijn aanmelding 5 dagen beginnersbescherming; in deze tijd kan hij nog niet door andere spelers aangevallen worden.

Hoe kan ik anderen helpen

Vaak komt het voor dat alliantiegenoten of vrienden je hulp nodig hebben. Naast de ondersteuning door grondstofzendingen kan je ook eenheden versturen. Kies daarvoor op de kaart de stad uit, waarheen je je troepen wilt sturen en klik op ondersteunen. Wanneer je eenheden bij een ondersteunde speler aangevallen worden, ontvang je een bericht, waarin staat hoeveel eenheden je verloren hebt.

Hoe kan ik mijn troepen terughalen uit andere steden

Wanneer je eenheden bij de ondersteunde speler niet meer nodig zijn, kun je je eenheden terugtrekken. Ga daarvoor weer naar de Agora, klik op "Buiten het dorp" en trek de troepen terug, die je weer terug naar je eigen stad wilt hebben. Deze zullen vervolgens naar huis terugkeren en daarna kan je ze weer gebruiken om aan te vallen of een ander dorp te ondersteunen.

=Cultuur & Uitbreiding

Hoe krijg ik een tweede stad?

Er zijn 2 manieren om aan nieuwe steden te komen. Om een stad te stichten, heb je een kolonisatieschip nodig. Dit moet je naar een lege plek sturen met een gevechtsschip, een transportboot en ten minste een soldaat. 24 uur na de aankomst zal je dan een nieuwe stad hebben van ongeveer 700 punten. Je kan ook steden veroveren als je meteen meer punten wil hebben. Er zijn 2 soorten overnamesystemen: het oude overnamesysteem is op (Alpha, Beta, Gamma, Eta, Lambda, Mu, Omikron, Achilles, Pi, Tau, Chi, Hyperborea, Omega, Delphi, Efeze, Heraklion, Juktas, Lamia, Naxos, Olympia, Sparta, Troje, Baris, Calydon, Farsala, Gela, Kos, Lindos, Oropus, Sestos, Thebes, Byllis, Cythera, Eubea, Lalysos, Mochlos, Olynthus, Rhamnus, Taranto) actief
en het nieuwe overnamesysteem is op (Delta, Epsilon, Zeta, Theta, Iota, Kappa, Nu, Ksi, Rho, Sigma, Upsilon, Phi, Psi, Athene, Byzantion, Corinthe, Githion, Ithaka, Knossos, Marathon, Pella, Rhethymnos, Zakros, Actium, Delos, Edessa, Helorus, Idalium, Myonia, Nicaea, Paros, Rizinia, Zakynthos, Apollonia, Dyme, Gonnos, Hermonassa, Catania, Lapithos, Nysa, Pandosia, Messina, Abdera) actief.

Ik werk hard voor mijn cultuurpunten, maar toch gaan deze af en toe naar beneden?

Indien je in je academie onderzoekspunten reset, dan betaal je hier telkens 1 cultuurpunt voor.

Kan ik ook verlaten dorpen innemen

Ja, dit kan. Bij het oude veroveringsysteem werkt dit zoals de overname van een normaal dorp (van een speler). Bij het nieuwe veroveringsysteem is dit een beetje anders: je moet geen opstand ontketenen omdat er geen leider (burgemeester) meer aanwezig is in de stad. Wanneer je met een kolo aanvalt en die aanval wint, krijg je meteen controle over de stad. (indien je voldoende cultuurpunten hebt om een nieuwe stad in te nemen)

Mijn overname is gelukt. Waar is mijn kolo gebleven

Je kolonisatieschip heeft na de overname zijn dienst bewezen en zal automatisch verdwijnen. Je zal een nieuwe moeten maken om hem te vervangen en een nieuwe stad over te nemen.

Ik heb een nieuwe stad, maar kan de troepen niet bevelen

De troepen die aanwezig zijn in de stad zijn waarschijnlijk eenheden die de overname ondersteunden en zij komen dus uit de andere stad. Je moet ze eerst terugsturen naar de originele stad om ze weer op weg te sturen (aanvallen of ondersteunen).

Ik heb per ongeluk een stichting verstuurd, maar ik wil helemaal niet stichten. Wat moet ik doen

Het is (nog) niet mogelijk de eenheden terug te roepen die op weg zijn om een stad te stichten, noch de eenheden die bezig zijn een stad te stichten.

Wat gebeurt er als ik ergens een stad sticht en er komt een andere kolo aan en die sticht op diezelfde plek ook een stad?

Het is niet mogelijk dat 2 spelers tegelijk op dezelfde plek een stad stichten. Zodra de tweede speler zijn/haar stad op die positie wil stichten, krijgt deze persoon een foutmelding.

BB-Codes

Hoe kan ik tekst in het vet weergeven

De tekst die je in het vet wilt weergeven, moet je tussen [b] en [/b] plaatsen ingame (berichten, alliantieforum, profiel,…) Op het algemene forum met je dat tussen [B] en [/B] plaatsen. Op de wiki moet je de tekst die je wilt dikker maken tussen '' en '' plaatsen.

Hoe kan ik tekst cursief weergeven

De tekst die je cursief wilt weergeven moet je tussen [i] en [/i] plaatsen ingame (berichten, alliantieforum, profiel,…) Op het algemene forum met je dat tussen [I] en [/I] plaatsen. Op de wiki moet je de tekst die je cursief wilt maken tussen ''' en ''' plaaten.

Hoe kan ik tekst onderlijnd weergeven

De tekst die je onderlijnd wilt weergeven, moet je tussen [u] en [/u] plaatsen ingame (berichten, alliantieforum, profiel,…) Op het algemene forum met je dat tussen [U] en [/U] plaatsen. Het is niet mogelijk een tekst te onderlijnen op de wiki.

Hoe kan ik een code maken naar een speler of een alliantie

Als je een linkje wilt maken naar een alliantie, zet je de naam van de alliantie tussen [ally] en [/ally]. Wil je naar een speler linken, dan zet je zijn/haar naam tussen [player] en [/player]. Deze codes werken alleen ingame, niet op het forum, noch op de wiki.

Hoe kan ik een link naar een website plaatsen

Als je wil linken naar een website, moet je gewoon volgende code gebruiken: [url=link]Tekst[/url] Op ‘link’ vul je de link naar de website in. Bij ‘Tekst’ vul je de tekst in welke moet worden weergegeven i.p.v. de link.

Allianties

Wat is een alliantie

Een alliantie is een groep spelers die samenwerken. Iedere alliantie heeft tenminste een oprichter en de meeste allianties hebben ook andere leiders, zoals diplomaten, rekruiters en forummoderatoren. Een alliantie kan een vlag selecteren en elke alliantie heeft een apart alliantieforum (dat gedeeld kan worden met andere allianties) en een chat. Allianties kunnen ook bondgenootschappen afsluiten. Dan worden ze automatisch geïnformeerd over de veroveringen en ledenwissels van deze alliantie. Ook krijgen bondgenoten en alliantiegenoten een ander kleurtje op de kaart.

Kan ik ook een alliantie maken

Ja, onder het kopje ‘alliantie’ kan je zelf een alliantie aanmaken door een naam op te geven. Iedereen kan een alliantie stichten en het kost geen grondstoffen of goud. als je een alliantie hebt opgericht, kan je fora beginnen aanmaken en een mooi profiel ontwerpen. Daarna kan je leden beginnen uitnodigen en kan je alliantie machtig worden.

Waarom kan ik niet meer uitnodigen

Op sommige werelden is een alliantielimiet. Dit wil zeggen dat je maximum zoveel leden mag hebben in je alliantie. Niet alleen de huidige leden, maar ook de openstaande uitnodigingen worden meegeteld. Als je deze limiet eenmaal bereikt hebt, kan je niemand meer uitnodigen tenzij je leden uit de alliantie zet of andere uitnodigingen intrekt.


Wereldwonderen & Einde van de wereld

Als het tijdperk van de wereldwonderen gestart is en het aantal punten van de eerste 50 allianties daalt onder de nodige limiet, stopt het tijdperk van de wereldwonderen dan?

Nee, eenmaal het tijdperk van de wereldwonderen begonnen is, zal dit niet stopgezet worden. Het tijdperk van de wereldwonderen zal blijven doorgaan.

Waarom starten de wereldwonderen tijdperk te vroeg?

De wereldwonderen starten niet te vroeg. Dit lijkt misschien zo, maar iedere maand wordt als 30 dagen geteld.

Is het mogelijk om een melding te krijgen als een alliantie een wereldwonder uitbreidt?

Nee, dit is niet mogelijk. Aangezien elke alliantie 7 wereldwonderen kan bouwen, zou dit resulteren in enorm veel meldingen, die nogal chaos zouden veroorzaken. Je kan de huidige tussenstand wel in de ranglijst bekijken.

Als een alliantie hun wereldwonder tot level 10 bouwt, kunnen andere allianties dit dan ook doen?

Nee, dit is niet mogelijk. Dit kan pas wanneer de alliantie de controle over het wereldwonder verliest.

Is het mogelijk te zien wie een wereldwonder plaatste?

Nee, dit is niet mogelijk.

Wanneer kunnen wereldwonderen gebouwd worden?

Dit kan vanaf het moment dat het tijdperk van de wereldwonderen aangebroken is op je wereld. Dit gebeurt als de wereld 6 maanden of meer bestaat en als het puntentotaal van de top-50-allianties gelijk is aan 250 miljoen. Na die 6 maanden worden de benodigde punten iedere maand met 13 miljoen verlaagd. Bv. Na 7 maanden -> 237 miljoen punten Na 8 maanden -> 224 miljoen punten Na 9 maanden -> 211 miljoen punten

Wanneer sluit een wereld?

Een wereld sluit wanneer het tijdperk van de wereldwonderen begint (zie vorige vraag). Er kunnen geen nieuwe spelers meer bijkomen, maar de huidige spelers kunnen wel blijven spelen op deze wereld.

Wanneer eindigt een wereld?

Als het aantal actieve spelers onder 300 komt, zal een aftelprocedure van 4 weken starten. Een timer geeft aan hoelang het nog duurt voor de wereld definitief eindigt.

Goudhandel / Instant buy

Vanaf welke wereld is goudhandel mogelijk?

Goudhandel is actief vanaf de wereld Naxos. Op alle werelden die hierna volgen zal het handelen voor goud actief zijn.

Vanaf welke wereld is Instant buy mogelijk?

Instant buy is actief vanaf de wereld Naxos. Op alle werelden die hierna volgen zal de feature instant buy actief zijn.

Overig

Hoe kan ik mijn stadsnaam veranderen?

Als je tweemaal op de naam klikt, kan je de naam veranderen. Vervolgens moet je op het symbooltje klikken om op te slaan en dan zal de naam van je stad veranderen. Soms moet je refreshen (F5) om dit juist te zien in de lijst.

Hoe weet ik hoeveel grondstoffen ik op dit moment produceer?

Om te zien hoeveel grondstoffen je op dit moment produceert, ga je met de muis over het hout-, steen- of zilvermuntenicoon.

Met welke browser kan ik best werken?

Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera zijn de meest aangeraden browsers om te gebruiken. Hoe je ze kan installeren, kan je hier lezen. Ook andere browsers kunnen gebruikt worden, maar Grepolis werkt het best met deze browsers.

Wanneer start een nieuwe wereld?

Zodra bekend is wanneer een nieuwe wereld start, zal dit op het Algemeen Forum worden aangekondigd in het subtopic aankondigingen. Ook voor ons is het helaas niet bekend wanneer een nieuwe wereld zal openen. De start van een nieuwe wereld is afhankelijk van verschillende factoren.

Welke scripts zijn toegestaan?

Op de pagina scripts kun je precies zien welke scripts zijn toegestaan. Scripts welke hier niet worden vermeld zijn niet toegestaan.

Kan ik mijn held kwijtraken bij het verliezen van een stad?

Nee, de held die op dit moment aan de stad is toegewezen wordt weer beschikbaar voor een nieuwe stad. Wel zal de held gewond zijn en nog drie uur onderweg zijn.

Wat gebeurd er bij een overname van een stad als ik aan het stichten ben?

Het stichten wordt gestopt en de eenheden zullen (zonder gevecht) sneuvelen.

Veel voorkomende app problemen

BB-codes in de app?

Aangezien de app op een later tijdstip als toevoeging tot het spel is gekomen, klopt het dat de app nog achter loopt op de browserversie. De app wordt constant doorontwikkeld door het toevoegen van nieuwe opties. Helaas is dit niet heel snel te bewerkstelligen. Hierdoor zit deze optie er nog niet in. InnoGames is wel volop bezig deze app te optimaliseren en te verbeteren.

LG G3 App niet compatibel

Dit probleem ligt niet specifiek bij de android versie maar bij de telefoon. De android App gebruikt namelijk 'Adobe Air'. Deze Adobe versie is op dit moment nog niet beschikbaar voor de LG G3, waardoor de app dus ook niet compatibel is. Tot de tijd dat LG geen update doet waardoor het compatibel is met de Adobe Air zal de app dus ook niet werken op deze telefoon. Vandaar dat dit 'geen bug' is doordat het probleem niet bij InnoGames ligt.

Toolbox

De webversie van Grepolis is gemaakt om via de browser te spelen. Daarom is het advies om op de mobiel de app te gebruiken. De webversie is namelijk de in de mobiele browser speelbare variant van de toolbox, deze toolbox wordt niet meer ondersteunt en daarom raden wij ook af om de toolbox nog te gebruiken.

Veel voorkomende bug problemen

Boerendorpen opstand.

Ondanks dat je gedwongen loyaliteit aan hebt staan, kunnen boerendorpen nog steeds in opstand raken. Dit kan gebeuren zodra de stemming onder de 80% is.

Dit kan je terugvinden op bij de [[Boerendorpen]boerendorpen]]. Zodra iemand Gedwongen Loyaliteit activeert op een boerendorp waarvan de tevredenheid hoger is dan 80%, dan zal deze op dat niveau blijven staan. Zodra iemand echter Gedwongen Loyaliteit activeert op een boerendorp waarvan de tevredenheid 79% is, zal de tevredenheid op 79% blijven staan. Het is dan wel mogelijk dat er een opstand ontstaat. Indien een speler verloren loyaliteit aan heeft staan zal gedwongen loyaliteit deze gunst niet omkeren. Gedwongen loyaliteit bij verloren loyaliteit heeft dus geen effect.

Niet alle troepen gekregen van een beloning.

Bij beloningen die een x aantal eenheden geven per uur moet je wel genoeg vrije inwoners hebben om alle eenheden te kunnen rekruteren Dus het aantal eenheden x aantal uur x vrije inwoners 1 eenheid = benodigde vrije inwoners Bijvoorbeeld: 5 biremen voor 3 uur. Dan moet je dus minimaal 5 x 3 x 8 = 120 vrije inwoners hebben.