Account veiligheid

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Account Veiligheid

Deze pagina is bedoeld om spelers te attenderen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun account. Wij, het Grepolis.nl Team zijn niet verantwoordelijk voor de zorg van bestaande accounts. Zij moeten dus zelf zorg dragen voor het account waar ze mee spelen.

Algemene Veiligheid

Je wachtwoord wordt bij Grepolis enkel in versleutelde vorm bewaard. Het is niet mogelijk jouw wachtwoord te ontcijferen, de enige manier waarop iemand aan je wachtwoord kan komen is op een van de volgende manieren:

* Je hebt een onveilig wachtwoord gekozen, dat te gemakkelijk te raden is.
* Je hebt jezelf ingelogd op een openbare computer en heb je wachtwoord bewaard. 
Iemand heeft vervolgens het wachtwoord achterhaald op die computer.
* Een bedrieger heeft je wachtwoord ontfutseld.


Hieronder staan een paar tips die je tegen de bovenstaande dingen kunnen beschermen. Deze tips kunnen misschien dwaas of overdreven lijken, maar wij weten uit ervaring hoeveel supportaanvragen er komen, waarin iemand op een van de bovenstaande manieren zijn wachtwoord is kwijtgeraakt.

 • Zorg voor toegang tot het geregistreerd e-mailadres.
 • Wijzig regelmatig je wachtwoord.
 • Geef nooit je wachtwoord zomaar door!'

Wachtwoord

Het is uiterst belangrijk een sterk, goed wachtwoord te kiezen voor jouw account. Hiermee verklein je de kans dat er iemand jouw wachtwoord zou kunnen raden.

 • Je wachtwoord zal niet je voor- of achternaam bevatten. Ook wordt het niet raadzaam geacht een wachtwoord zoals "1234" of "wachtwoord" te kiezen. Het is het beste om een woord met een getal en een speciaal teken te combinieren. Dat klinkt gecompliceerd, maar het voldoet al door in het woord een ! te zetten, om op deze manier je wachtwoord beduidend veiliger te maken. Het getal kan eventueel toevallig gekozen worden. Bv: !Ger3pika4@
 • Wanneer je op een openbare locatie, zoals op school of een internetcafé inlogt, let erop, dat je niet aanvinkt om ingelogd te blijven. Wanneer je gevraagd wordt in de browser of je het wachtwoord wilt bewaren, antwoord dan van niet. Let er ook op dat niemand achter je staat en toekijkt terwijl je jouw wachtwoord intypt.
 • Grepolis support zal jou nooit om je wachtwoord vragen. Wanneer iemand jouw Grepolis-wachtwoord wil hebben, wees dan op een val beducht. Op een paar website kan het zijn, dat er gevraagd wordt jouw Grepolis-naam en wachtwoord in te voeren. Wanneer het door "Externe Authentificatie" gebeurt en er in de adresbalk "http://nl.grepolis.com/..." staat, dan is er geen sprake van bedrog. Deze websites gebruiken een ingebouwde optie van Grepolis en hebben daardoor geen mogelijkheid om aan jouw wachtwoord te komen.
 • Het is aangeraden om voor ieder account een ander wachtwoord te gebruiken. Zo kunnen personen die jou wachtwoord toch hebben weten te raden, niet ook op andere sites jouw accounts gebruiken.


Veilig wachtwoord

Een veilig wachtwoord bevat de volgende karakters:

 • Bevat cijfer (0-9)
 • Bevat kleine letters (a-z)
 • Bevat hoofdletters (A-Z)
 • Bevat speciale tekens (?-!-@ etc..)
 • Is minimaal 8 tekens lang.

E-mailadres

Zorg dat je een actueel en werkend e-mailadres gebruikt bij het registreren van een account.
(Controleer dit: Instellingen > E-mailadres.)

De enige manier om toegang tot jouw account te krijgen, indien je wachtwoord niet meer werkt of niet meer weet. Is met behulp van het e-mailadres welke je hebt gebruikt bij het aanmaken van je account.

Bij het registreren van je e-mailadres zal er een bevestigingsmail gestuurd worden. Mocht je deze niet ontvangen controleer dan nogmaals of het juiste e-mailadres is ingevoerd.


Risico's wanneer een account niet op jouw e-mailadres staat:

 • De eigenaar van het e-mailadres kan altijd het wachtwoord wijzigen en met het account verder spelen.
 • Het account op het e-mailadres van een vriend is geregistreerd.
 • Indien het account "gehacked" is kunnen we alleen de eigenaar van het e-mailadres helpen om opnieuw toegang tot het account te krijgen.
 • Indien je geen toegang hebt tot het account of e-mailadres, kan het team je ook niet verder helpen!


Het is dus belangrijk dat er een actueel en werkend e-mailadres wordt gebruikt!