Grepolis Score

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Korte omschrijving

Eindelijk is het dan zover! Ons awardsysteem genaamd "Grepolisscore" is eindelijk actief. Met deze nieuwe functie kan je zien welke awards je al hebt behaald tijdens je Grepoliscarrière en welke nog open staan. Naarmate Grepolis ouder en ouder wordt, hebben we nieuwe awards toegevoegd aan de vele bestaande awards. Door de awards in verschillende categorieën te zetten, geeft dit een beter overzicht. We hebben dus de awards verdeeld over “Dagelijkse awards”, “Gevechtsawards”, “Vooruitgang van het rijk” en nog veel meer.

Hoe Grepolisscore te openen?

Je kan Grepolisscore openen door op de knop te klikken links boven in de interface.

Gscore access.png

Hoe ziet het eruit

Op de onderstaande afbeelding zie je het hoofdscherm van Grepolisscore met daarin je totaal score. Links in het scherm zie je je laatst behaalde award. Onderaan vind je de verschillende awardscategorieën met daar de naam en de hoeveelheid punten je hebt verdiend. Als je op de categorie klikt, krijg je een overzicht met welke awards hierin zijn toegekend.

Gscore main.png

Laatst behaalde award

Linksboven vind je altijd je laatst behaalde award.

Gscore top left.png

Door erop te klikken word je direct doorgestuurd naar de categorie waar de award thuis hoort. Zodra je een nieuwe award hebt behaald, word je hier altijd op de hoogte van gebracht door een kleine melding links onderin de interface. Als je daarop klikt word automatisch het Grepolisscore venster geopend en wordt er meteen aangegeven wat je voortgang is en hoeveel punten je hiermee hebt verdiend.

Algemene Grepolisscore

In het midden van het venster zie je je totale Grepolisscore. Alle behaalde punten van alle werelden worden hier bij elkaar opgeteld en getoond. Door op de "I" te klikken, kan je je behaalde punten per wereld zien.

Gscore top middle.png

Naast de behaalde punten is er een optie om de awards in bb-codes te verkrijgen. Zo kan je je awards aan andere spelers laten zien in PM of op het alliantieforum.


Rechts bovenaan zie je een keuzemenu met daarin de verschillende categorieën. Je komt standaard in het "overzicht" terecht.

Gscore top right.png

Navigatie

Je kan op twee verschillende manieren navigeren door de categorieën. Vanuit het overzicht kan je klikken op een categorie afbeelding, waar de hele ruimte mee gevuld is (afbeelding, naam, punten)in het onderste gedeelte van het scherm of je kiest de categorie door het keuzemenu rechts bovenin. Beide manieren laat het overzicht zien van de awards in de gekozen categorie. Indien je de categorie "dagelijkse awards" selecteert zal het venster alleen dit laten zien:

Gscore daily awards.png

Hier kan je zien welke awards je al behaald hebt en welke je nog kan behalen. Aan de rechterkant van elke award, zie je hoeveel punten je al hebt behaald en hoeveel punten je nog maximaal kan behalen.

Hoe keer ik terug naar het overzicht

Je kan altijd terug keren naar het overzicht door op "overzicht" te klikken in het venster. Maar, er zijn nog twee andere manieren om terug te keren naar het overzicht. Door te klikken op de Grepolisscore afbeelding of door het "overzicht" te selecteren in het keuzemenu.

Award Categorieën

Alle awards zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

 • Dagelijkse awards
 • Tactieken
 • Gevecht
 • Militaire voorbereiding
 • Vooruitgang van het rijk
 • Topscores
 • Helden
 • Onverkrijgbaar


Elke categorie heeft een afbeelding die het thema van de categorie, een titel en het aantal Grepolisscore Punten toont. Het nummer geeft weer hoeveel punten je hebt behaald in die ene categorie.

Gscore award category.png

Awards die niet meer te behalen zijn maar wel ooit in het verleden behaald zijn of te behalen waren zijn te vinden onder "Onverkrijgbaar". Hierin vind je bijvoorbeeld alle awards van speciale events.

Berekening van Grepolisscore punten

Je totale Grepolisscore wordt bepaald door de Grepolisscores over alle werelden waar je awards hebt behaald.

Gscore world score.png

De punten worden alleen de eerste keer dat je een award haalt toegekend. Haal je dezelfde award meerdere malen, dan wordt hij toegevoegd aan je profiel, maar je zal geen extra punten krijgen.

Oude en nieuwe awards

 • Alle oude awards die je hebt behaald worden berekent in de grepolisscore.
 • We hebben tot nu toe 102 nieuwe awards toegevoegd, we willen dit in de toekomst gaan uitbreiden met meer nieuwe awards.
  • Nieuwe awards geven je een nieuw doel om de taken te voltooien. Dit houdt in dat je niet standaard de award krijgt al heb je de doelstelling al een keer gehaald op een wereld.
  • Alleen awards die verbonden zijn met de helden worden automatisch toegekend.
 • Het verkrijgen van een dagelijkse award vergt veel tijd en inzet. Dit wordt natuurlijk beloond. Daarom worden de punten elke keer toegekend wanneer je een dagelijkse award hebt verkregen.