Kerstmis 2013

Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Kroenuh (overleg | bijdragen) op 29 nov 2013 om 19:15 (→‎Mobiele app)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen

Kerstbanner.png

Hoe ziet het eruit?

Lookalike.jpeg

Uitleg

Er hangen 24 cadeautjes aan de boom. Elke dag kun je een nieuw cadeau openen. Nadat je op een dag hebt geklikt, verschijnt rechts in het scherm Tyche's Rad van Fortuin. Elk rad bevat zes verschillende beloningen en één scherf. Verzamel vijf scherven om alle adviseurs een week gratis te krijgen! Het wiel gaat draaien door op de knop in het midden van het wiel te klikken. Na een korte animatie zal een beloning in het midden verschijnen.De eerste keer draaien op de huidige dag is altijd gratis. Je kunt meerdere keren draaien door goud te betalen. Het is geheel willekeurig welke beloning je krijgt; je kunt de stop-button in het midden van het wiel aanklikken om de animatie te stoppen. Je dient de beloning te gebruiken of op te slaan voordat je hetzelfde wiel weer opnieuw kunt draaien. Na de eerste draai aan een wiel wordt een versiering in de boom ontgrendeld. Het vrijspelen van decoraties kan je de award 'Tyche's lieveling' opleveren!

Hoe open ik de kalender?

Klik voor het openen van de kalender op het kleine icoontje in de rechter onderhoek van het scherm.

Kersticoon.png

Hoe open ik een dag in de kalender?

Zo gauw je de muis over de kerstboom beweegt, verschijnen er pinnetjes die elk een nummer van 1 tot 24 hebben. Als je op een pin klikt, zal het rad van fortuin van die dag openen. Om een dag te openen, moet deze dag al aangebroken zijn.

Huidige dag De pin van de huidige dag is goud gekleurd.

PinGoud.png

Verstreken dag De pin van een dag die al verstreken is, maar nog minstens 1 beloning bevat, is blauw gekleurd.

PinBlauw.png

Beloningen opslaan Je hoeft een beloning niet meteen te accepteren. Je kunt deze 'bewaren' op een rad totdat het evenement eindigt.

PinZak.png

Toekomstige dagen Je kunt nog niet klikken op pins van dagen in de toekomst. Deze pins zijn transparant.

Decoraties Zodra je voor het eerst op een dag een zwieper aan het rad hebt gegeven, zal een nieuwe, dag-specifieke decoratie aan de boom worden toegevoegd.

Scherven In het kalenderscherm worden ook de hoeveelheid scherven bijgehouden die je hebt verzameld op weg naar de gratis adviseurs.

Hoe krijg ik een beloning?

Er is een 'draai'-knop middenin het rad te vinden als je een gratis draai hebt. Door op deze knop te drukken zal het rad draaien, waarbij enkel de nog niet gewonnen beloningen zullen oplichten. Tijdens de animatie zal de 'draai'-knop in een 'stop'-knop veranderen. Door hierop te drukken zal het draaien eerder stoppen.

Als de animatie stopt, zal middenin het rad de gewonnen beloning verschijnen. Je kunt hierop klikken om hem direct te gebruiken, in je inventaris te zetten of weg te gooien. Je kunt de beloning ook op het rad laten staan en er later iets mee doen.

Als je de beloning ontvangen of weggegooid hebt, zal de 'draai'-knop opnieuw verschrijven, maar deze keer als een 'Premium draai'-knop. Het verdienen van de zesde beloning zal de animatie niet laten zien; deze beloning zal direct in het midden verschijnen. Als alle zes beloningen van een dag zijn ontvangen, kan het rad voor die dag niet meer gedraaid worden.

Schervenverzameling

Elke dag kun je bij één van de beloningen ook een scherf winnen. Als je vijf scherven hebt verzameld, krijg je alle vijf premium adviseurs een week lang gratis. Dit kan maar een keer: zodra je de gratis adviseurs hebt gekregen zullen er geen scherven meer verschijnen op een rad.

Scherf.png

Kosten van extra draaien

De eerste draai op de huidige dag is altijd gratis. Extra draaien kosten premium. Als je een draai op de vorige dag gemist hebt, zal de eerste draai daar ook 50 goud kosten.

Draai Goud
2 50
3 100
4 150
5 200
6 250

Lijst van nieuwe beloningen

Deze kerst hebben we ook enkele nieuwe beloningen geïmplementeerd in Grepolis. Dit zijn de gangbare effecten die je kent vanuit het halloween-event, maar in Tyche's Rad van Fortuin duren deze beloningen extra lang. Beloningen hebben verschillende levels, te zien als een klein Romeins cijfer boven de afbeelding. Elk level verlengt de duur van het effect voor één week.

Beloning Effect Duur
Rekruteerbonus Verhoogt de rekruteersnelheid van de stad met 20% (schepen en landeenheden) 1 week * level
Verdedigingsbonus Verhoogt de verdedigingskracht van de stad met 5% 1 week * level
Aanvalsbonus Verhoogt de aanvalskracht van de stad met 10% 1 week * level
Houtbonus Verhoogt de houtproductie van de stad met 20% 1 week * level
Steenbonus Verhoogt de steenproductie van de stad met 20% 1 week * level
Zilverbonus Verhoogt de zilverproductie van de stad met 20% 1 week * level
Feestbonus Verlaagt de kosten van een stadsfeest in de stad met 20% 1 week * level


Teller

Het Kerstmisevent 2013 is helaas niet eeuwig beschikbaar. Op 31 december 2013 is het afgelopen: de tijd tot deze dag is altijd zichtbaar als een teller linksboven in het scherm. Als deze teller verlopen is, kan het scherm niet meer geopend worden. Zorg dat je voor die tijd alle gewonnen beloningen verzamelt die je middenin een rad hebt laten staan! Na afloop is er geen mogelijkheid meer om deze te verkrijgen.

Mobiele app

Het is de eerste keer dat een evenement ook beschikbaar is in onze mobiele apps. Probeer het uit, je kunt een rad laten draaien met enkel een vinger!

Kerstmobiel.jpeg