Grondstoffen

Uit Wiki Grepolis NL
(Doorverwezen vanaf Steen)
Naar navigatie springen

Verschillende bouw- en grondstoffen

Om gebouwen, troepen en andere zaken te produceren heb je grondstoffen nodig. Hieronder een lijst van de verschillende grondstoffen:

  • Hout Hout.png verkrijg je door het bouwen van een houthakkerskamp en zal je vooral nodig hebben voor het bouwen van een gebouw en voor het bouwen van schepen. Hout is een belangrijke grondstof die je nodig zal hebben. Hoe hoger het level, hoe meer hout je zal krijgen.
  • Steen Steen.png krijg je door een steengroeve te bouwen. Steen zal je ook vooral voor gebouwen gebruiken. Dit is belangrijk in het begin van een wereld. Ook hier geldt, hoe hoger het level, hoe meer steen je zal ontvangen.
  • Zilvermunten Zilver.png zal je vooral nodig hebben voor het produceren van troepen en spionageopdrachten uit te voeren. Door een zilvermijn te bouwen kun je zilverstukken verkrijgen. Hoe hoger het level, hoe meer zilverstukken je zal binnenkrijgen.

Met deze grondstoffen kan je gebouwen bouwen en uitbreiden, eenheiden trainen, onderzoeken voeren, stads- en theaterfeesten vieren, boerendorpen uitbreiden, wereldwonderen bouwen en nog verschillende andere dingen.

  • Gunst Gunst.png krijg je door een tempel te bouwen en een god te aanbidden. Gunst heb je nodig om mythische eenheden te bouwen en om speciale krachten van goden in te zetten. Krachten kan je inzetten op aanvallen van en op jouw steden, op je eigen steden en op de steden van andere spelers. Hoe hoger het level van je tempel, hoe sneller je gunst zal verkrijgen.

Je kan ook de bouw van wereldwonderen versnellen in ruil voor 400 gunst van elke god.

Handel

Met grondstoffen kun je handelen! Heb je van een grondstof te weinig, bied dan een andere grondstof aan op de marktplaats. Ook als je teveel hebt kun je deze aanbieden tegen een andere grondstof. Lees voor meer informatie Handel door.

Plunderen

Als je je grondstoffen niet beschermt door het bouwen van een grot, het construeren van een muur of het maken van troepen, kan een andere speler jouw grondstoffen plunderen. Hoe meer troepen de aanvaller zal zenden, hoe meer grondstoffen je verliest. Dit noemt men farmen. Jijzelf kan ook andere spelers en/of boerendorpen farmen.