Handel

Uit Wiki Grepolis NL
Versie door DonFrank (overleg | bijdragen) op 3 mei 2017 om 11:50 (Spelfout)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen


De marktplaats maakt het mogelijk de drie grondstoffen hout, steen en zilvermunten te verhandelen.

Omdat je op elk eiland een hogere productie hebt van 1 van deze grondstoffen en een lagere productie van een andere grondstof, speelt de handel, in het begin echter de boerendorpen, een belangrijke rol. Want enkel als er genoeg grondstoffen van elke soort aanwezig zijn, zal je stad groeien en bloeien.

Handel met boerendorpen

De marktplaats in aanbouw.

Ter compensatie van de ongelijke productie van de grondstoffen, is het aangewezen om gebruik te maken van de handel en de boerendorpen.

Vereisten

Nieuwe boerendorpen systeem: De enige vereiste is een marktplaats op 'level 1' (of hoger) en een of meerdere veroverde boerendorpen. De bedoeling is ook goede handelspartners te vinden binnen de wereld.

Oude boerendorpen systeen: De enige vereiste is een marktplaats op 'level 1' (of hoger) en een of meerdere veroverde boerendorpen. De bedoeling is ook goede handelspartners te vinden en een goede relatie te onderhouden met de boerendorpen; als hun stemming onder 80 daalt, kun je geen handel meer drijven met dat boerendorp, je moet dan wachten totdat deze terug gestegen is tot 80.

Handelsrelaties

Als je op je eiland een boerendorp vindt dat bereid is om met je te handelen, zie je in het venster van dit dorp, welke grondstoffen ze aanbieden en tegen welke prijs ze dit doen.

Boerendorp1.png

Zo kun je rechts zien dat de bewoners bijvoorbeeld Zilver.png zilver aanbieden (onderaan) en daarvoor Steen.png steen vragen (boven). De groene pijl toont welke grondstof je krijgt en de gele pijl toont welke grondstof jij hen daarvoor moet betalen.


De handelsverhouding

De handelsverhouding kan je ook lezen in dit scherm (in dit geval: 1,25). Het geeft aan hoeveel keer meer grondstoffen je krijgt door te handen. Indien er een handelsverhouding is van 1,00 , is er dus een handelsverhouding van 1:1

Toegepast op het voorbeeld van 1,25

  • Voor Steen.png 100 steen krijg je Zilver.png 125 zilver.

Er wordt altijd afgerond op hele grondstoffen

  • Voor Steen.png 101 steen krijg je Zilver.png 126 zilver.

De handelscapaciteit

De maximale hoeveelheid die je kunt verhandelen bij dorpen wordt bepaald door het niveau ("Level") van je Marktplaats. De formule is: handelscapaciteit = 500 * Marktplaatslevel. De maximale handelscapaciteit bij dorpen geldt voor alle dorpen gezamenlijk. Dus als je een maximale handelscapaciteit bij dorpen hebt van 4000 en je verhandelt bij een bepaald dorp 1500 dan zie je bij al je andere dorpen dat je handelscapaciteit nu (4000-1500=) 2500 is. Je kunt maximaal 2000 grondstoffen per keer verhandelen.

Acties

Ga om te kunnen handelen met boerendorpen naar het tabje Handel. Op dit scherm kun je kiezen hoeveel grondstoffen je wilt sturen, je kunt zien hoeveel grondstoffen je ervoor terugkrijgt en hoelang dat gaat duren. Klik als je klaar bent op Handelen om je handelaren naar het boerendorp te sturen.

Zodra het handelen begint worden de geruilde grondstoffen uit je pakhuis gehaald. Na een bepaalde tijd zullen de handelaren van het boerendorp aankomen in je stad, en zij brengen de grondstoffen die het boerendorp jou geeft in ruil voor je aangeboden grondstoffen.

  • Onder het tabje "Meldingen" in "Instellingen" kun je zelf kiezen of je wel of geen rapport wilt ontvangen bij het handelen.
  • Handelen met boerendorpen heeft geen invloed op de stemming of sterkte.
  • Na het handelen zakt de handelsverhouding met 0.03 punten per 100 geleverde gronstoffen.
  • Ongeacht de stemming of de sterkte van het boerendorp, zal de handelsverhouding met 0.02 punten per uur stijgen totdat het weer 1,25 bereikt heeft.

Handel met spelers

Als de boerendorpen op jouw eiland niet kunnen voldoen aan jouw vraag, kun je als alternatief handelen met spelers.

Vreemde aanbiedingen

Om aanbiedingen van andere spelers aan te nemen moet je in het Marktplaatsmenu het betreffende aanbod aannemen. Daarbij kan je ook nog aangeven hoeveel grondstoffen je precies wilt wisselen. In hetzelfde menu kan je ook naar al bestaande aanbiedingen zoeken.

Zelf aanbieden

Om een aanbieding zelf op de wereldwijde markt te zetten moet je in het betreffende menu de geboden grondstof, de verhouding, de gezochte grondstof en de maximale looptijd instellen. De verhouding beslist hoeveel grondstoffen je ontvangt. Het mag maximaal een verhouding van 1:10 voor de afnemer van het aanbod zijn. Een aanbieding is van de markt, als deze door een andere speler wordt aangenomen, of als de plaatser hem van de marktplaats af haalt.

Grondstoffen versturen

Als speler kan je (indien je een marktplaats hebt) grondstoffen versturen naar andere spelers. Als deze speler op een ander eiland ligt moet je marktplaats wel op lvl 10 zijn.

Let op: Als je dit doet geef je de andere speler grondstoffen zonder dat hij verplicht is om je grondstoffen terug te sturen.

Goudhandel

Goudhandel is vanaf de wereld Naxos mogelijk. Met deze optie kun je goud op de marktplaats plaatsen waarna het vervolgens door andere spelers voor grondstoffen gekocht kant worden.

Handelskantoor

Het handelskantoor zorgt ervoor dat je 750 grondstoffen kan verzenden in plaats van 500 grondstoffen per level. Om een handelskantoor te kunnen bouwen moet de marktplaats op level 15 zijn.

De Fenicische handelaar

De Fenicische handelaar is een nieuwe handelsmethode die er is sinds update 2.0.

Fenicische handelaar.png

Aankomst en bezoektijden

De Fenicische handelaar zal iedere 24 uur in een van je steden aanmeren, indien deze stad een haven heeft. De handelaar zal maximaal 8 uur in je stad aanwezig zijn, voordat hij een van je andere havens bezoekt. Je kunt als speler niet kiezen waar de Fenicische handelaar zal aanleggen, dit gebeurt willekeurig.

Grondstoffen uitwisselen

De Fenicische handelaar biedt twee mogelijkheden om grondstoffen te ruilen. De handelaar biedt twee grondstoffen aan. De derde grondstof kan de speler gebruiken om te handelen. De handelaar gebruikt een ratio van 1:1,5. Een klein voorbeeld: De handelaar biedt hout en steen aan. Je hebt nu de mogelijkheid om zilver te ruilen voor een van deze grondstoffen (niet beide). Laten we zeggen dat je steen wilt hebben. 100 zilver geeft je dan 150 steen (ratio 1:1,5).


Troepen kopen

De Fenicische handelaar verkoopt ook versterkingen. Er zijn drie verschillende type eenheden die hij kan aanbieden, in ruil voor zilver. Welke eenheden de handelaar aanbiedt, is geheel willekeurig, waarbij de zwakkere eenheden vaker beschikbaar zullen zijn, als de sterkere eenheden. Ook mythische wezens zijn mogelijk, maar de kans dat dit gebeurt, is erg klein.