Goudhandel

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Wat is goudhandel?

Het handelen van goud is een nieuwe mogelijkheid in de marktplaats die spelers toestaat hun grondstoffen (hout, zilver en steen) te verhandelen met andere spelers waarbij goud als tegen aanbod kan worden gebruikt. Op deze manier kunnen spelers die normaal gesproken veel grondstoffen over hebben andere spelers helpen en hier toch een waardevolle beloning voor krijgen.

Hoe werkt goudhandel?

Goud handelen.png

Het verhandelen van goud is redelijk simpel te gebruiken. Het werkt net zoals alle andere marktaanbiedingen. Je hoeft alleen maar de marktplaats op te gaan en een aanbieding te plaatsen

Je kan zowel een aanbod maken waarbij je vraagt om goud en grondstoffen levert, maar ook kun je grondstoffen vragen en hier goud voor krijgen.

Je kan aanbiedingen vinden, of maken, van minimaal 50 goud, tot een maximum van 200 goud. Voor de grondstoffen die hier tegenover staan werkt het precies hetzelfde als altijd, hierin ben je gelimiteerd door je handelaren.

Om de mogelijkheid voor spelers tot het verdienen van goud te promoten staan de aanbiedingen waarbij goud wordt aangeboden, of gevraagd, bovenaan in de lijst. Op deze manier hopen we dat deze geweldige aanbiedingen, die andere spelers aanbieden, niet gemist zullen worden.

Wanneer krijg ik het goud?

Dit werkt precies zoals het ook werkt met de grondstoffen. Zodra de ruil is begonnen zal je moeten wachten, totdat je handelaren zijn aangekomen op hun bestemming. Op dit moment is de ruil compleet en zal je het goud ontvangen.

Gelden er restricties?

Er gelden een aantal zeer belangrijke restricties op het verhandelen van goud om de veiligheid en eerlijkheid zo goed mogelijk te kunnen verzekeren in het spel. - Je kan minimaal 50 goud en maximaal 2000 grondstoffen aanbieden/vragen

- Vanwege beveiligingsredenen geldt er een maximum van 200 goud per ruil.

- Alleen goud dat gekocht is, kan gebruikt worden in het verhandelen van goud. Met uitzondering van het goud verkregen in het verhandelen van goud.

- Bij goud verkregen middels aankoopmethodes waarbij de aankoop na betaling geannuleerd kan worden, geldt een bepaalde tijdsduur waarbij het niet mogelijk is om dit goud te verhandelen. Hieronder waarvoor dit van kracht is:

Aankoop methode Aantal dagen dat verhandelen niet mogelijk is
Creditcard 60 dagen
Direct Debit 42 dagen
PayPal 60 dagen

Is het verhandelen van goud beschikbaar op mijn wereld?

Het verhandelen van goud is alleen beschikbaar en geactiveerd op werelden vanaf Naxos.