Uit Wiki Grepolis NL
(Doorverwezen vanaf Allianties)
Ga naar: navigatie, zoeken


Een alliantie is een groep spelers die zich verenigd heeft als een hecht team. Ze zullen samen strijden en elkaar ondersteunen. Een goede alliantie heeft niet teveel spelers en is actief op het alliantieforum en/of op een (externe) chat. Iedere alliantie heeft een oprichter, die speciale functies over de leden kan verdelen. Om makkelijk te zien wie bij welke alliantie hoort, kan elke alliantie een vlag kiezen.

Een alliantie vinden/zoeken

Grepolis draait niet alleen rond je eigen polis, je alliantie en diens leden spelen ook een belangrijke rol. Beginnende spelers wordt aangeraden zich bij een bestaande alliantie te vervoegen, om de basiskennis van het spel op te doen. Het is niet aan te raden je eigen alliantie op te richten alvorens je enige ervaring hebt opgedaan.

Hier zijn enkele handige tips om een alliantie te vinden:

  • In de meeste gevallen is het nutteloos om als beginner een top-alliantie aan te schrijven. *Jouw nieuwe alliantie moet ten opzichte van jou een goede positie hebben: ondersteuning en andere hulp moet op tijd kunnen aankomen. Je kunt naar je kaart gaan of de ranglijst van jouw oceaan, kijk hier even rond: dit zijn spelers die dicht bij jou liggen.
  • Om in een overzicht te kijken welke allianties een hoog ledenaantal, of een hoge rang in jouw oceaan hebben, is er een alliantie-oceaanranglijst te vinden onder het kopje ranglijst.
  • Er is een alliantiezoeker beschikbaar. Deze alliantiezoeker geeft je een overzicht van allianties bij jou in de buurt, met de belangrijkste informatie. Als beginner is dit een manier die aangeraden wordt om je keuze te maken.

Functies binnen de alliantie

Oprichter alliantie.png De oprichter van een alliantie bezit alle rechten. Hij kan andere leden een functie toewijzen en tevens kan de oprichter een alliantie opheffen.

Leider alliantie.png Alliantieleiders kunnen andere leden functies toewijzen, maar kunnen geen oprichtersbevoegdheid toekennen en kunnen de alliantie niet opheffen. Een alliantie leider kan tevens het forum bewerken.

Recruter.png Een recruter van een alliantie kan nieuwe mensen voor de alliantie uitnodigen of openstaande uitnodigingen weghalen. Een recruiter kan spelers, die al lid zijn van de alliantie, niet ontslaan.

Diplomatie alliantie.png Een diplomaat kan met andere allianties pacten sluiten. Een diplomaat kan geen leden beheren, in tegenstelling tot een leider.

Forummod alliantie.png Een forummoderator kan het alliantieforum beheren. Hij kan topics sluiten, verplaatsen en verwijderen, maar ook berichten aanpassen en verwijderen. Het is voor een forum moderator niet mogelijk om nieuwe fora aan te maken, of oude te verwijderen. Dit is iets wat enkel aan een alliantieleider (en oprichter) toebehoort.

Rondschrijven alliantie.png Met de rondschrijfbevoegdheid is het mogelijk een bericht te sturen naar alle leden van de alliantie met een klik.

Intern alliantie.png Met de bevoegdheid om interne fora te lezen is het mogelijk op fora te komen die door een leider vertrouwd zijn gemaakt. Anderen kunnen dit niet lezen, met uitzondering van de alliantieleiders (en oprichters).

ReservatieTool.png Met deze optie heeft men de bevoegdheid reserveringen te plaatsen in de reservatietool. Deze functie zorgt ervoor dat er geen onenigheid meer ontstaat over het claimen van steden.

Activiteitssymbooltjes

De oprichter(s) en leider(s) kunnen met behulp van deze symbolen kijken of een speler in de alliantie actief is. In de ledenlijst staan de symbolen van een speler. Je zal dan deze symbolen zien:

Actief.png Actief

Inactief dagen.png Meer dan 2 dagen inactief (meer dan 2 dagen niet ingelogd)

Inactief week.png Meer dan 1 week inactief (meer dan 1 week niet ingelogd)

Vakantie modes.png De speler staat in vakantiemodus

Banned.png De speler is geband (geblokkeerd) van het spel voor een (on)bepaalde tijd

Een alliantie oprichten

Voordat je een alliantie opricht, is het belangrijk een pakkende naam te hebben. Bedenk een naam die niet snel wordt vergeten. Als je een naam hebt, kun je een alliantie oprichten. Elke alliantie heeft een profiel; leden die op de alliantie klikken, krijgen deze pagina te zien. Introduceer je alliantie en geef belangrijke informatie zoals de spelers met een bevoegdheid om andere spelers uit te nodigen voor de alliantie. Het is belangrijk een goed en uitgebreid forum te hebben. Maak een forum voor ieder onderwerp, bijvoorbeeld een algemeen forum, een forum voor offensieve berichten en een forum voor diplomatie. Zorg dat er een duidelijke structuur in het forum zit. Nu kun je leden werven. Rekruteer gericht, en nodig veel spelers uit de buurt uit. Die kunnen je ondersteunen als je in de problemen zit of jullie kunnen samen een aanval plannen. Ken alleen vertrouwde spelers een belangrijke functie toe!

Bondgenootschappen en vijanden

Als je de vereiste rechten hebt binnen de alliantie (diplomatie) heb je de mogelijkheid om bondgenootschappen met andere allianties aan te vragen, af te wijzen en andere allianties als vijand te markeren. Bondgenootschappen of vijandschappen met andere allianties hebben de volgende effecten:

  • Bondgenootschapsleden en vijanden worden op de kaart met kleuren gemarkeerd (bondgenoten met groen, vijanden met rood).


  • Je alliantie wordt geïnformeerd over in- en uittreden, veroveringen en verliezen van steden van spelers in verbonden allianties in een bondgenootschapslog (Alliantie --> Gebeurtenissen --> Bondgenoten).


  • Bondgenootschappen en vijanden worden in het bondgenootschapsgebied vermeld. Het markeren van vijandelijke allianties gebeurt zonder dat deze het merken.


  • Alliantie vlaggen

Met de benodigde rechten (Oprichter, Leider) is er de mogelijkheid om een alliantievlag te selecteren, deze is dan te zien in elke stad van een lid van de alliantie. De hoeveelheid keuzes die je hebt uit de vlaggen hangt af van het totale aantal punten van de desbetreffende alliantie, zo kunnen spelers aan de hand van deze vlaggen zien hoe sterk deze alliantie is.

Dit zijn alle vlaggen:

Benodigde punten Vlaggen
Vrij te selecteren vlaggen.

(Je hebt de vlaggen meteen)

Vlag Vrij te selecteren.png
Vlaggen vanaf

80.000 punten.


Vlag 80000.png

Vlaggen vanaf

400.000 punten.

Vlag 400000.png
Vlaggen vanaf

800.000 punten.

Vlag 800000.png
Vlaggen vanaf

1.600.000 punten

Vlag 1600000.png
  • Interne aankondiging

Als oprichter of leider kun je een interne aankondiging schrijven: deze zal dan onder het kopje Alliantie > Overzicht verschijnen en is alleen zichtbaar voor alliantieleden. Deze functie geeft je uitermate goed de kans om belangrijke zaken/informatie te geven.

Alliantie verlaten of opheffen

Het kan voorkomen dat je jouw huidige alliantie wil verlaten. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een betere ligging ten opzichte van een andere alliantie. Maak aan de leiders duidelijk dat je de alliantie verlaat, anders zullen ze je misschien zien als een verrader! Indien je oprichter bent en je alliantie wilt opheffen, maak dit dan duidelijk aan je spelers zodat zij weten waarom ze geen lid meerzijn van de alliantie. Alleen als oprichter kun je allianties opheffen! Dus maak niet zomaar iedereen oprichter, alleen iemand die je echt vertrouwt!


Alliantie ledenlimiet

Op verschillende werelden zijn alliantie ledenlimieten ingesteld. Een alliantie kan dan niet meer leden hebben dan het ingestelde getal. Op Gamma is dit bijvoorbeeld 500. Je zult dus ook geen alliantie op Gamma vinden met een ledenaantal dat hoger is.
Let op: Uitnodigingen tellen ook mee voor het ledenaantal!
Bijvoorbeeld: Je speelt op Wereld Gamma en je hebt 200 leden in je alliantie en 300 openstaande uitnodigingen. Op dat moment zul je geen nieuwe leden kunnen uitnodigen. Wil je dit wel, dan zul je eerst één of meerdere openstaande uitnodigingen moeten verwijderen voordat je je nieuwe uitnodiging kan verzenden.


Bekijk hier alle ledenlimieten.