Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Easter 16 title.png


Met het aankomend Paasevent, ben je een meester slingeraar tijdens het event "Beproeving van de Slingeraars". Tijdens dit event ben je een meester slingeraar, je leert jonge Grieken de kunst van het gebruiken van de katapult. De traditie in Griekse gezinnen is het doorgeven van hun oorlogsverhalen aan de volgende generatie, het is nu aan jou als meester slingeraar om de jonge helden voor te bereiden op de strijd.

Tijdens het event, geef je je leerling opdracht om op 3 verschillende types aardwerk te schieten, die zichtbaar zijn in het hoofdscherm van het event. Met het breken van een stuk aardewerk, verdien je scherven, deze scherven kan je in de winkel inruilen voor machtige beloningen. Je ontvangt daarbij ook eerpunten voor je dagelijkse ranking en je bereikt er de communitydoelen mee. Aan het eind van iedere dag ontvangen de spelers in de top van de dagelijkse ranking een exclusieve beloning. Om de communitydoelen te ontgrendelen moet iedereen op jouw wereld eerpunten verzamelen tijdens het event om zo samen zeldzame beloningen vrij te spelen die werken op elke stad van iedere speler op deze wereld.

Indien je opzoek was naar vorige het event klik dan hier: De beproeving van de slingeraars 2016

Duur

Het event zal starten op donderdag 13 april 2017 om 10:00 uur (servertijd) en zal eindigen op maandag 1 mei 2017 om 23:59 uur (servertijd).

De Beproeving

Easter 16 field.png


In het hoofdscherm zie je drie verschillende types aardewerk waarop je leerling kan schieten. Elk type wordt gemarkeerd met een eigen kleur en symbool.

Type van aardewerk Symbool Collectie item
Geel aardewerk Easter 16 button yellow.png Easter 16 yellow egg.png
Oranje aardewerk Easter 16 button orange.png Easter 16 orange egg.png
Wit aardewerk Easter 16 button white.png Easter 16 white egg.png

Je hoeft alleen maar te klikken op het symbool van het aardewerk waarop je leerling moet schieten. Je ontvangt per schot willekeurig tussen de 2 en 20 eerpunten en scherven. Als bonus kun je ook nog een speciale buit vinden. Iedere aardewerk dat je stuk schiet kost een steen uit je munitie. Elke dag om middernacht worden je stenen gratis aangevuld tot 10.

Stenen en munitie

De stenen worden door je leerling gebruikt om aardewerk te breken. Je kan maximaal 10 stenen bewaren in je voorraad. Er zijn drie verschillende manieren om aan extra stenen te komen:

  • Om middernacht zal je munitie aangevuld worden tot 10 stenen.
  • Soms kun je een extra steen vinden bij het breken van aardewerk.
  • Je kan voor 60 goud 5 extra stenen kopen. (Deze prijs wordt bij elke koop verhoogd)
Easter 16 pouch.png

Nieuwe doelen en puntenbalk

Elke dag rond middernacht, of wanneer je alle 15 doelen stuk geschoten hebt, krijg je gratis 15 nieuwe doelen. Je kan ook de doelen vernieuwen door op de knop "nieuwe doelen" te klikken op het schietveld. Dit kost een paar scherven. Door gebruik te maken van deze knop kun je op verschillende manieren een tactisch voordeel behalen. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de "nieuwe doelen" knop als je een specifieke collectie probeert te voltooien. Bijvoorbeeld als je de gele ei collectie probeert te voltooien en al het gele aardewerk al gebroken hebt.
  • Je hebt al het aardewerk met een hoge waarde al gebroken en je wilt nog een kans op meer eerpunten en scherven.
Easter 16 main ui.png

De puntenbalk toont de hoeveelheid scherven en eerpunten die je kan ontvangen wanneer er een aardewerk wordt gebroken. Het witte gebroken aardewerk markeert welke puntenwaarden je met het huidige schietveld al hebt ontvangen. Het gouden gebroken aardewerk markeert de puntenwaarde van het laatste aardewerk dat je hebt gebroken.

Scherven & winkel

Easter 16 shards.png

Scherven worden verdiend door het breken van aardewerk. Voor elke gebroken aardewerk, krijg je willekeurig tussen de 2 en 20 scherven.

Easter 17 shop.png

De schervenwinkel laat je jouw verdiende scherven inruilen voor een aantal verschillende beloningen. Deze beloningen kun je opslaan in je inventaris of kan je direct gebruiken. De kosten van deze beloningen verschillen per spreuk.

Het is niet noodzakelijk om al je scherven uit te geven voor het event eindigt. De winkel zal namelijk nog een paar dagen extra open blijven nadat het event is geëindigd. Blijf het forum in de gaten houden voor verdere informatie hierover!

Voor eenhedenbeloningen worden de eenheden per uur bijgeschreven, houd er dus rekening mee dat je genoeg vrije inwoners nodig hebt!

Bonus buit

Elke keer dat je een stuk aardewerk breekt heb je een kans om speciale buit te vinden. Dit kan een extra steen zijn om mee te schieten of een ei dat een deel van één van de ei collecties vormt. De kleur van het ei dat je kunt verdienen is afhankelijk van het type aardwerk dat je breekt.

Easter 16 bonus loot.png

Ei collectie

Easter 17 main collection.png

Er zijn drie verschillende ei collecties. Iedere collectie is opgebouwd uit 10 delen. Je kan deze eieren vinden door het breken van de aardewerken. Het voltooien van een collectie levert een beloning op met unieke effecten en een speciale award voor iedere collectie. Er is een unieke award die wordt uitgedeeld aan de speler van iedere wereld die als eerste een van de collecties voltooid. (zie daarvoor de lijst met awards) Om kans te maken op een ei van een bepaalde collectie moet je het aardewerk breken van de kleur die overeenkomt met de kleur van de collectie.

Community Score (Eerpunten)

Easter 2016 community bar.png

De communityscore komt overeen met de eerpunten die zijn verzameld door alle spelers op jouw wereld bij elkaar. Er zijn vijf communitydoelen die behaald kunnen worden. Elk van deze communitydoelen draagt een unieke langdurige beloning met zich mee. Elk doel wordt weergegeven met zijn eigen symbool.

Let op, mocht er tijdens je vakantiemodus een communitydoel behaald worden bij het event, zal je de beloning niet krijgen!

Symbool Betekenis
Assassins 2015 community effect lvl1.jpg De grondstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60% voor 5 weken. Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.
Assassins 2015 community effect lvl2.jpg De constructie van gebouwen wordt in alle steden verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl3.jpg De rekruteringstijd van eenheden in alle steden wordt verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl4.jpg De gunstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl5.jpg Je ontvangt 50% meer gevechtspunten voor twee weken.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Dagelijkse ranking (Eerpunten)

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden om de meeste eerpunten per dag. Elke keer als je een aardewerk breekt verdien je willekeurig tussen 2 en 20 eerpunten. De ranking is gebaseerd op deze eerpunten.

Zodra je je eerste eerpunt verdient van een dag word je in de dagelijkse ranking geplaatst. De speler die op de eerste plaats eindigt verdient een award en een beloning. Elke dag om 20:00 uur wordt de ranking bekeken en gereset en zullen de beloningen worden uitgedeeld aan de winnaars.


Award: Meester slingeraar

Easter 16 award master1.png

Overige awards

Symbool Betekenis
Easter 16 award1.png Deze award wordt toegekend aan de eerste speler op deze wereld die een van de collecties voltooit.
Easter 16 award2.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 keer een geel aardewerk heeft gebroken.
Easter 16 award3.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 keer een oranje aardewerk heeft gebroken.
Easter 16 award4.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 keer een wit aardewerk heeft gebroken.
Easter 16 award5.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler zijn gele ei collectie compleet heeft.
Easter 16 award6.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler zijn oranje ei collectie compleet heeft.
Easter 16 award7.png Deze award wordt toegekend wanneer een speler zijn witte ei collectie compleet heeft.