Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina bevat belangrijke informatie over hoe je je Grepolis account veilig kunt houden voor potentiële indringers. Het is aangeraden om deze aanbevelingen op te volgen. InnoGames is niet verantwoordelijk voor het verliezen van een account.

Wachtwoord informatie

Je wachtwoord is opgeborgen in een Grepolis bestand dat is gecodeerd, het is niet mogelijk om het wachtwoord te decoderen, dus de enige manier hoe mensen aan je wachtwoord kunnen komen is:

  • Je hebt een onveilig wachtwoord gekozen dat makkelijk is te raden;
  • Je hebt op een openbare computer ingelogd en hebt ingesteld dat hij je wachtwoord automatisch bewaard;
  • Iemand heeft je het wachtwoord zien intypen;
  • Je hebt een virus op je computer die meekijkt.

Tips om jezelf te beschermen tegen het hierbovenstaande

Hier een paar tips over hoe je jezelf kan beschermen tegen de dingen die hierboven genoemd zijn. De tips mogen dan logisch of overdreven lijken, we weten van de supporttickets dat we een hoop mensen krijgen die melden dat hun account is 'gestolen'.

  • Je wachtwoord zou niet moeten corresponderen met je echte naam of je gebruikersnaam. Ook is het niet handig om een wachtwoord te nemen als "1234" of "wachtwoord", want deze worden makkelijk geraden. Het is beste is om een woord te combineren met cijfers en speciale karakters. Het nummer of speciale karakter zouden niet logisch gecombineerd moeten zijn. Dit lijkt ingewikkelt, maar zo'n karakter of cijfer toevoegen verhoogd de beveiling van je wachtwoord zeer sterk.
  • Als je in een openbare ruimte (school, internet café) inlogd, weet dan zeker dat je niet aanvinkt 'Automatisch inloggen'. Als je browser vraagt of hij je wachtwoord automatisch wilt onthouden, moet je sowieso nee drukken. Wees ook zeker dat niemand achter je meekijkt als je je wachtwoord intypt.
  • Het Grepolis team zal nooit om je wachtwoord vragen. Als iemand je wachtwoord wilt weten, wees altijd achterdochtig. Op sommige pagina's is het mogelijk om je Grepolis gebruikersnaam en wachtwoord in te typen. Het is alleen veilig als er in de adresbalk "http://nl.grepolis.com/....." staat.
  • Je moet in het algemeen nooit je wachtwoord op een andere website invoeren. Het is erg belangrijk dat je wachtwoord van Grepolis en je e-mail wachtwoord verschillend zijn. Als je wachtwoord is gevonden door iemand op de een of andere manier, kan hij je wachtwoord veranderen door je e-mail adres te gebruiken. Als je e-mail account ook is gestolen, is er bijna geen kans om je account terug te halen.


Als je wenst je wachtwoord nu te veranderen klik dan hier: Verander wachtwoord.