De Thracische verovering

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Het evenement “De Thracische verovering” is een totaal nieuw soort event in Grepolis. Een aantal opstandelingen zorgden voor chaos in het Thracische rijk. Voor jou is dit een goede kans om vrede in het land te creëren door een leger van huurlingen te leiden tegen de rebellen. Daar bovenop, kan er nog een leuke buit aan vast zitten.

De campagne kaart

Thrace map.jpg

Het gevecht tegen het Thracische rijk wordt weergegeven als een kaart waar je alle slagvelden kunt zien. Elk slagveld is gemarkeerd met een symbool, afhankelijk van de status:

Symbol Meaning
Symbol attack.png Dit slachtveld kan door jouw huurlingen worden aangevallen.
Symbol cooldown.png Dit slagveld is recentelijk aangevallen en het duurt enige tijd voordat nieuwe rebellen op het slagveld arriveren.
Symbol locked.png Je hebt nog niet voldoende gevorderd om dit slagveld aan te vallen. Je moet het vorige slagveld minimaal 1 keer verslaan.
Symbol lootable.png Er is nog een beloning welke je nog niet hebt verzilverd. Het is niet mogelijk om dit slagveld nogmaals aan te vallen totdat je de buit hebt opgeëist.

Van tijd tot tijd heb je de kans om tussen 2 paden te kiezen. Het is aan jou om te kiezen op welke beloningen je wilt richten!


Gevecht tegen de rebellen

als je een slachtveld hebt gekozen welke aangevallen kan worden, zal het aanvalsscherm openen. De rebellen welke aanwezig zijn en hun sterkte zal worden getoond aan de onderkant. Je kunt je eigen Thracische huurlingen in het bovenste gedeelte van het scherm selecteren.

Thrace attack.jpg

Let op dat elk slagveld zijn eigen limiet heeft met betrekking tot het aantal maximale aantal eenheden welke je kunt gebruiken. Als je meer huurlingen onder je leiding hebt dan het slagveld toestaat, moet je een tactische beslissing nemen over welk type huurling je het slagveld in stuurt. Elke Thracische eenheid heeft zijn eigen sterke en zwakke punten tegen een specifieke eenheid. Als voorbeeld:

Stamkrijgens geven 50% extra schade tegen peltasten. Als er 50 vijandige peltasten op het slagveld zijn en je hebt 70 stamkrijgers in je bezig, is het een goed idee om 50 stamkrijgers te sturen. Bonus schade telt niet voor elke meerdere stamkrijger. Laten we aannemen dat het slagveld een je een beperking op legt voor 80 huurlingen, dan kun je de overige 30 slots (eerste 50 zijn in gebruik van de stamkrijgers welke je hebt gekozen) naar eigen voorkeur invullen. Let wel op dat het in dit geval niet verstandig is om speer werpers mee te sturen aangezien de vijandelijke Peltasten extra schade toedienen aan speer werpers!

Zoals je kunt zien is strategisch nadenken hier zeer belangrijk.

Thrace unit.jpg

Als je hebt gewonnen, zal je de respectievelijke beloning van het desbetreffende slagveld ontvangen. Je hebt ook een optie om de beloning op het slagveld te laten liggen. Je kunt de beloning in dit geval op een later punt gebruiken (aan het eind van het event zullen de beloningen verdwijnen!). Als je de beloning hebt gebruikt, zullen de rebellen zich weer hergroeperen op het slagveld binnen 4 uur, echter elke keer dat de eenheden terugkomen zullen zij sterker zijn dan voorheen. Op deze manier kun je de telkens dezelfde beloning ontvangen waarbij de uitdaging steeds moeilijker zal worden.

Nog een aandachtspunt, zelfs al word je verslagen tijdens het aanvallen van de rebellen, de gewonden aan de vijandige kant zijn permanent. Dit betekent dat je de vijand met kleinere aanvallen kunt verslaan totdat je uiteindelijk hebt gewonnen.

Herakles

Herakles zelf, de beroemde en indrukwekkende held, zal jou bijstaan om orde terug te laten keren in het Thracische rijk. Als je een rebellen slagveld aanvalt, kan Hercules je tijdens die aanval helpen. Hij zal het moraal van je huurlingen verhogen en de aanvalskracht met 20% verhogen. Na zijn heroïsche strijd zal hij 12 uur moeten rusten om te herstellen. Je kunt hem met wat goud ook motiveren om de strijd direct weer aan te gaan.

Thrace hercules.jpg

De Thracische huurlingen

Ondanks dat je reis start met een klein aantal huurlingen (welke door hun leider Tenia worden gegeven), hoef je het niet bij zo'n kleine eenheid te houden. De volgende activiteiten in het spel zullen je helpen om nieuwe groepen huurlingen te vinden. De huurlingen worden willekeurig gegeven.

  • Aanvallen en verdedigen
  • Het rekruteren van eenheden
  • Onderzoeken
  • Het bouwen van gebouwen
  • Spreuken inzetten

Thrace mercenaries.jpg

Als je een groep huurlingen hebt gevonden zullen 8-12 willekeurige strijders zich tot jouw eenheid toevoegen (Peltasten, Stamkrijgers, Speer werpers, Olifantrijder, Elitekrijger). Let op dat je maximaal 10 groepen huurlingen per dag kunt krijgen. Uiteraard kun je voor goud ook 10 extra huurlingen kopen. Deze huurlingen zullen tot aan het eind van het evenement blijven.

Als jouw huurlingen ernstig gewond raken is dit geen reden om deze af te danken. Waarom? Elke 7 uur komt er een heler in het kamp van je huurlingen om elke gewonde huurling te genezen. Als je je leger zo snel mogelijk gereed wil hebben voor actie, kun je de heler goud betalen om hem direct in je stad te laten arriveren.


Thrace healer.jpg