De slag om Troje

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Battle of troy logo.png

Het evenement "De slag om Troje" is een aanpassing op het vorige evenement "De Thracische verovering". Troje wordt geregeerd door een valse koning en moet worden bevrijd. Achilles vraagt jouw hulp om de stad over te nemen. Dit is een goed moment voor jou om een leger huurlingen te leiden in de oorlog en hiermee exclusieve beloningen verdienen om nog sterker te worden binnen Grepolis.

De campagne kaart

Troje Kaart.png

Het binnenvallen van Troje is te zien op deze map waar je allerlei verschillende slagvelden kan zien. Ieder slagveld is gemarkeerd met een symbool. Dit symbool is afhankelijk van de status van het slagveld.

Symbool Betekenis
Symbol attack.png Dit slagveld kan worden aangevallen door jouw huurlingen.
Symbol cooldown.png Dit slagveld is recentelijk aangevallen en het duurt even voordat er weer nieuwe vijanden aankomen op dit slagveld.
Symbol locked.png Je bent nog niet ver genoeg om dit slagveld te kunnen aanvallen. Je moet het voorgaande slagveld minimaal één keer verslagen hebben.
Symbol lootable.png Op dit slagveld ligt een beloning te wachten. Je moet eerst je beloning ophalen voordat je dit slagveld weer kan aanvallen.

Er komen momenten waarop je 2 verschillende richtingen op kan gaan binnen het slagveld. De keuze is aan jou welk pad jij neemt. Natuurlijk mag je ook beide paden nemen en op alle slagvelden de strijd aan gaan!

Gevecht tegen de Trojaanse vijanden

Als je een slagveld selecteert, die aan te vallen is, zal er een aanvalsscherm openen. De vijanden die aanwezig zijn en hun kracht zullen onderaan in het scherm worden weergegeven. In het bovenste gedeelte van het aanvalsscherm kun je jouw eigen huurlingen selecteren.

Troje aanval.png

Houdt er rekening mee dat ieder slagveld zijn eigen limiet heeft op hoeveel huurlingen je kan selecteren voor het gevecht. Heb je meer huurlingen dan dat je mag inzetten, dan zul je strategische keuzes moeten maken. Welke eenheden neem je wel mee, en welke niet. Huurlingen hebben allemaal hun eigen sterktes en zwaktes tegen specifieke eenheden.

Een voorbeeld:

Tirailleurs doen 50% extra schade tegen Oorlogspaarden. Als er 50 Oorlogspaarden op het slagveld staan en je hebt 70 tirailleurs tot je beschikking dan is het een goed idee om 50 tirailleurs te selecteren. De extra schade telt niet voor een overschot van je tirailleurs. Stel het slagveld laat je een maximum van 80 huurlingen selecteren voor het gevecht. Dan kun je de overige 30 plaatsen (50 plaatsen zijn al bezet door de zojuist gekozen tirailleurs) invullen naar persoonlijke voorkeur. Echter is het niet verstandig om Furieuze krijgers mee te sturen, aangezien Oorlogspaarden extra schade doen tegen Furieuze krijgers!


Zoals je wellicht kan zien is er redelijk wat strategisch denken voor nodig.

150px-Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
150px-Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
150px-Troy2014 Units Myrmidons.png
150px-Troy2014 Units Skirmishers.png
150px-Troy2014 Units War Horses.png

Als je overwonnen hebt dan zul je de beloning ontvangen van dat slagveld. Je kan er ook voor kiezen de beloning te laten liggen op het slagveld, tot aan het einde van het evenement, om hem op een ander moment op te halen. Als je jouw beloning ophaalt zullen er weer nieuwe vijanden aankomen op het slagveld, dit duurt 4 uur. Telkens nadat de vijand verslagen is worden de nieuwe vijanden sterker. Op die manier kun je vaker eenzelfde beloning ophalen terwijl de uitdaging steeds moeilijker wordt.

Een ander noemenswaardige kenmerk is dat zelfs als je verslagen bent op het slagveld, de verliezen bij de vijand permanent zijn. Dit betekent dat je met meerdere, kleinere aanvallen kan blijven aanvallen totdat je de vijand overwonnen hebt.

Achilles

Wanneer je een slagveld betreedt kan Achilles je helpen in de aanval. Achilles verhoogt het moraal van je troepen waardoor hun kracht met 20% omhoog gaat. Na deze heldhaftige daad zal hij twaalf uur moeten rusten. Echter voor wat goud kun je hem motiveren om direct weer het slagveld op te gaan.

Troje2014 Achilles.png
Troy achilles.jpg

De huurlingen

Alhoewel je start met een paar huurlingen is het niet verstandig met zo weinig huurlingen verder te gaan. De volgende activiteiten zullen je helpen nieuwe groepen van huurlingen te vinden.

  • Aanvallen en verdedigen
  • Het rekruteren van eenheden
  • Onderzoeken
  • Het bouwen van gebouwen
  • Het inzetten van spreuken
Troje huurlingen.png

Als je een groep huurlingen vindt, zullen er 8-12 willekeurige huurlingen je leger versterken.(Tirailleurs, Furieuze krijgers, Gastraphetes-schutters, Oorlogspaarden, Myrmidonen). Houdt er rekening mee dat je maximaal tien groepen huurlingen per dag kan vinden. Natuurlijk kun je ook 10 huurlingen met goud kopen, welke bij jou blijven tot het einde van het evenement. De goudprijs per eenheid verhoogt zichzelf met de basisprijs bij iedere aankoop. Dit wordt gereset iedere dag rond middernacht.

Als je huurlingen ernstig gewond raken is er geen reden om deze sterke, waardige vechters af te danken. Waarom? Omdat iedere zeven uur er een heler in je kamp zal aankomen om je huurlingen te verzorgen. Als je, je leger direct genezen wilt hebben voor een gevecht kun je de heler wat goud geven en dan zal hij meteen komen.

Troje genezer.png


Je ontvangt een speciale beloning voor het, voor de eerste keer, verslaan van het laatste slagveld (slagveld 34).


Culturepoint.jpg

Op werelden zonder helden, krijgen alle spelers een volledig cultuur level geheel gratis.

Hector.jpg

Op werelden met helden krijgen spelers zowel een volledig cultuur level geheel gratis als ook een nieuwe, exclusieve held genaamd "Hector"