Demeter 2017

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Demeter logo.png

Tijdens het evenement 'In Demeter's naam' woedt er een oorlog over de eilanden, veel mensen slaan op de vlucht. Help hen en wees aardig voor degenen die in nood zijn. Geef eten aan de jonge en oude. De godin Demeter zal je overspoelen met beloningen als dank voor je vrijgevigheid en gastvrijheid.


Tijdens het evenement (26 januari 2017 - 10 februari 2017) ben je eigenaar van een taverne, waarmee je de mogelijkheid hebt om maaltijden te serveren voor de vluchtende mensen. Je beschikt over 8 verschillende ingrediënten om maaltijden te serveren. Gebruik deze om beloningen te ontgrendelen en je vijand te domineren!

Je kan tot 8 verschillende ingrediënten ontvangen door een aantal in-game acties (gebouwen bouwen, aanvallen/verdedigen, onderzoeken, het rekruteren van eenheden en het gebruiken van spreuken) Met deze ingrediënten kun je maaltijden serveren in het hoofdscherm van dit evenement. Hierna zal de geserveerde maaltijd een specifieke beloning geven afhankelijk van de ingrediënten waarmee zij gevoed is.

Elke keer dat je ingrediënten hebt gevonden, verschijnt er een pop-up. Hierin staat vermeld welke ingrediënten je hebt gevonden. De pop-up verschijnt ook op de app, echter kan je de ingrediënten alleen in de browser gebruiken.

Zodra je genoeg ingrediënten verzameld hebt, kan je deze combineren in het hoofdvenster, je zal beloond worden met een leuke bonus. De geserveerde maaltijd combinatie wordt dan opgeslagen in het receptenboek voor toekomstig gebruik.

In aanvulling op de beloningen die je ontvangt door maaltijden te serveren, heb je ook de mogelijkheden om te concurreren tegen je medespelers in de dagelijkse ranglijst. De topspeler van de dag wordt beloond met de Meester herbergier award, en de top 4 spelers van het evenement wordt verzien van de prestigieuze Heer des Herbergiers award!

Het serveren van maaltijden

Demeter 2017.png

Om een maaltijd te serveren moet je eerst 3 ingrediënten verzamelen. Het maakt niet uit welke ingrediënten je gebruikt, ook kan je twee- of driemaal hetzelfde ingrediënt gebruiken. Zodra je de benodigde ingrediënten hebt verzameld kan je ze op de lege borden plaats. Zodra 3 ingrediënten plaatsen gevuld zijn klik je op "maaltijd serveren".

Nadat je op "serveren" heb geklikt worden de ingrediënten gecombineerd, je krijgt een beloning van de gemaakte maaltijd. Je kan de beloning direct gebruiken of in je inventaris zetten mits je hiervoor de ruimte hebt. Je zal niet in staat zijn om een nieuwe maaltijd te serveren voordat je de beloning hebt verzameld.

Hoe verzamel ik de ingrediënten?

Demeter ingrdienten.jpg

Je kan geheel willekeurig ingrediënten vinden door het doen van in-game activiteiten.

  • Aanvallen en verdedigen
  • Rekruteren van eenheden
  • Onderzoeken
  • Bouwen van gebouwen
  • Inzetten van spreuken

De hoeveelheid ingredienten dat je gratis kan vinden is maximaal 10 per dag. Je kan er zoveel als je zelf wilt bijkopen met goud, maar de prijs van ieder ingrediënt stijgt met de basisprijs bij iedere aankoop. Dit zal gereset worden op het einde van de dag.

Afbeelding Symbol prov1.png Symbol prov2.png Symbol prov3.png Symbol prov4.png Symbol prov5.png Symbol prov6.png Symbol prov7.png Symbol prov8.png
Naam Geitenkaas Kykeon Soep Gegrilde vis Groenten Biefstuk Vleesspies Rode wijn
Basis prijs in goud 50 50 50 50 75 75 110 110

Receptenboek

Demeter book of meals.jpg

Het receptenboek zal automatisch alle combinaties die je gevonden hebt opslaan en meteen aangeven welke beloning hierbij hoort. Je kan ook heel gemakkelijk zien welke ingrediënten je mist voor een specifieke maaltijd. Als je alle benodigde ingrediënten hebt voor een bepaald recept kun je deze ook meteen toevoegen aan de borden met een simpele klik op de knop naast de ingrediënten.

Je hebt ook de optie om een willekeurig recept te kopen voor een bepaalde beloning. Dit recept kan een willekeurig level van deze beloning bevatten.

Klassement

Demeter ranking.jpg

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden over wie de meeste maaltijden serveert op een dagelijkse basis. Elke keer als je een maaltijd hebt geserveerd krijg je een willekeurige hoeveelheid aan gastvrijheid punten. (maximaal 10 per keer). Het klassement is gebaseerd op deze punten. De kans op het aantal gastvrijheidspunten is bij iedere beloning hetzelfde.

Direct als je je eerste beloning produceert zal je in het dagelijkse klassement komen. De winner van de dag (rang 1) zal een beloning en effect ontvangen. Elke dag zal om 20:00 uur 's avonds het klassement worden gereset en geëvalueerd. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie klaar is.

Award: Meester der herbergiers 2017

Demeter daily award.png

Het algemene klassement werkt vrijwel hetzelfde, maar zal niet gereset worden. Het loopt dus door tot het einde van het evenement. De top 10 spelers in dit klassement zullen extra beloningen ontvangen zodra het evenement afgelopen is. De beloningen worden uitgedeeld aan de hand van de positie binnen het klassement.

Beloningen voor de top 4 spelers in het algemeen klassement:

Heer des herbergiers 2017

Rang 4 Rang 3 Rang 2 Rang 1
Demeter award 1.png Demeter award 2.png Demeter award 3.png Demeter award 4.png

Overige beloningen

Voed de arme

1 maaltijd geserveerd 5 maaltijden geserveerd 25 maaltijden geserveerd 50 maaltijden geserveerd
Demeter created reward 1.png
Demeter created reward 5.png
Demeter created reward 25.png
Demeter created reward 50.png
Vers vlees! (serveer 3x vleesspies op rij)
Demeter award5.png
Proost! (serveer 3x rode wijn op rij)
Demeter award6.png
Voed ze allemaal (serveer alle gasten)
Demeter award7.png
Land van melk en honing (serveer alle maaltijden)
Demeter award8.png

Voortgangsbeloningen

Alle spelers, welke een bepaalde hoeveelheid maaltijden serveren, krijgen de volgende extra beloningen:

Hoeveelheid maaltijden Beloning
25 Administrator reward.png Je krijgt de bestuurder voor 2 weken.
50 Overall culture level.png Je krijgt een volledig cultuurlevel.