Egeïsche gevechtsschepen

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Battleships logo.png

Ahoy kapitein! Vijandelijke schepen zijn aan de horizon! De Egeïsche slagschepen zijn gearriveerd!

De Egeïsche slagschepen is een nieuw evenement in Grepolis, uitgebracht ter ere van het 10-jarig jubileum van Grepolis. In dit nieuwe evenement hebben je verkenners hordes vijandelijke schepen aan de horizon gezien. Jouw taak is om vijandelijke schepen in de mistige zeeën te zoeken en te vernietigen, om hun troepen voor je kust te houden en je burgers te beschermen! Maar natuurlijk, zinkende vijandelijke schepen behagen de goden, en Ares zal je belonen met enkele unieke beloningen die nog niet eerder zijn gezien. Ben jij in staat om zijn oproep te beantwoorden en de vijanden te vernietigen? Lees verder voor meer informatie!


Gereed. Richten. Vuur!

GridAB.png

Bij het openen van het evenement scherm zie je een raster van 5x5. De vijandelijke schepen liggen hierin verstopt, maar je verkenners konden hun exacte locatie niet identificeren, je moet ze dus zelf vinden!

TakeShot.png

Klik op een gebied van het raster om een regen van munitie op de geselecteerde coördinaten af te vuren. Ongeacht of je raakt of mist, je krijgt altijd een prijs! Als je doel raak is, zal je een vijandelijk schip raken! Sommige zijn kleiner en nemen slechts één veld op het raster in beslag, terwijl sommige groter zijn en dus meerdere slagen vereisen om volledig tot zinken te worden gebracht. Elk schot die je maakt, kost 10 munitie. Je kunt munitie vinden voor het voltooien van reguliere acties ingame, zoals aanvallen, spreuken uitspreken, handelen en bouwen. Je kunt tot 10 keer per dag munitie vinden, maar als je meer nodig hebt, kun je er wat in het evenement scherm kopen met Goud.

Ammunition.png

Elke beloning die uit het raster wordt behaald, wordt automatisch toegevoegd aan een tijdelijk systeem dat bekend staat als de 'Evenement inventaris'. Deze opslag heeft 6 opslag plaatsen en kan worden gebruikt om beloningen tijdelijk op te slaan totdat je besluit deze op te slaan (inventaris), weg te gooien of te gebruiken. Je kunt alleen een poging maken als je ten minste één vrije opslag plaats in je evenement inventaris hebt.

NoShot.png

Zinken van vijandelijke schepen!


SinkRewards.png


Elke poging geeft je een beloning, maar je krijgt ook extra beloningen voor het succesvol laten zinken van slagschepen. Deze beloningen staan bekend als 'gezonken beloningen'. Aan de rechterkant van het evenement scherm zie je de lijst met schepen, evenals de beloningen die je krijgt voor het succesvol laten zinken van dat schip. Je hebt de keuze om elk schip te laten zinken, of degene te kiezen waarvoor je de gezonken-beloningen wilt. Je kan je munitie ook opslaan voor later. Als je wil, kan je zoeken naar nieuwe vijanden ten koste van munitie. Je kan ook gratis naar nieuwe vijanden zoeken als je het raster van vijandelijke schepen volledig hebt leeggemaakt.

NewWave.png


Iedere dag tijdens het evenement heeft een dagelijkse beloning. Dit is een beloning van hoge waarde die één keer per raster verschijnt en elke dag verandert. De dagelijkse beloning kan meerdere keren worden verkregen als je het raster voltooit en een nieuwe start, of als je het rooster vernieuwt met munitie.

DailySpecialAB.png


Zeil over de zeeën

Elke raak schot, geeft je ook een kaartstuk Icon map currency.png. Deze kaartstukken kunnen gebruikt worden om door een schatkaart (linkerkant van het gebeurtenisvenster) te navigeren. Zodra je het einde van de reis hebt bereikt, ontgrendel je de felbegeerde hoofdprijs.

Compass.png

Als je een kaartstuk gebruikt, wordt je 1, 2 of 3 velden op de schatkaart verplaatst. Boven aan het venster zie je de huidige hoofdprijs, evenals de volgende 2 prijzen erna. Zodra je het einde van de kaart hebt bereikt, wordt de kaart opnieuw ingedeeld en krijg je de kans om met een nieuwe kaart te beginnen en een nieuwe hoofdprijs te verdienen.

Beloningen

De Egeïsche slagschepen bied je de mogelijkheid om voor het eerst in de geschiedenis van Grepolis een aantal exclusieve nieuwe beloningen te ontvangen:


Reward Image Description
Ares' razernij
AresRage.png

Aanvallende eenheden zijn +1% sterker in gevechten.

Dit is een levelbare spreuk. Wanneer je deze spreuk gebruikt, krijgt je geselecteerde stad 1 level van deze spreuk. Het maximale niveau is 10. Elk level verhoogt de kracht van het vermogen met 1% Deze spreuk is blijvend*

  • tenzij de wereld ten einde is of dat je zelf een herstart maakt.
Verkenner
Icon bonus scout.png

Als je de verkenner-spreuk in een schot vindt, kun je meteen 2 plekken kiezen om de prijs te bekijken en zien of er een schip op de locatie ligt.
Dubbele beloning
Icon bonus double.png
Als je in een schot een dubbele beloning vindt, krijg je bij de volgende plek die je schiet 2x de prijs die je vindt.

Dit geldt niet voor hoofdprijzen en beloningen voor gezonken schepen.

Indien je niet voldoende opslag plaatsen beschikbaar hebt voor de dubbele beloning in je tijdelijke evenementen inventaris, zal de dubbele prijs aan je inventaris worden toegevoegd

Awards

Hieronder zie je de volledige lijst met beschikbare prijzen voor het Egeïsche gevechtsschepen-evenement en wat je moet doen om deze prijzen te behalen:

Zee heer

Je hebt alle schepen laten zinken in een enkele golf

Awards battleships sunk all lvl4.png

Hydra-jager

Versla 1 Hydra Versla 3 Hydra's Versla 7 Hydra's Versla 15 Hydra's
Awards battleships hydra lvl1.png
Awards battleships hydra lvl2.png
Awards battleships hydra lvl3.png
Awards battleships hydra lvl4.png

Trireem verpletteraar

Vernietig 1 Trireem Vernietig 5 Triremen Vernietig 10 Triremen Vernietig 20 Triremen
Awards battleships trireme lvl1.png
Awards battleships trireme lvl2.png
Awards battleships trireme lvl3.png
Awards battleships trireme lvl4.png

Brandzoeker

Vernietig 1 vuurschip Vernietig 5 vuurschepen Vernietig 10 vuurschepen Vernietig 25 vuurschepen
Awards battleships fireship lvl1.png
Awards battleships fireship lvl2.png
Awards battleships fireship lvl3.png
Awards battleships fireship lvl4.png

Bireem vernietiger

Vernietig 1 Bireem Vernietig 5 Biremen Vernietig 10 Biremen Vernietig 25 Biremen
Awards battleships bireme lvl1.png
Awards battleships bireme lvl2.png
Awards battleships bireme lvl3.png
Awards battleships bireme lvl4.png

Je zult niet passeren

Vernietig 1 Transportboot Vernietig 5 Transportboten Vernietig 10 Transportboten Vernietig 25 Transportboten
Awards battleships transport lvl1.png
Awards battleships transport lvl2.png
Awards battleships transport lvl3.png
Awards battleships transport lvl4.png

Zeepatrouille

Vernietig 1 Snelle transportschip Vernietig 7 Snelle transportschepen Vernietig 15 Snelle transportschepen Vernietig 30 Snelle transportschepen
Awards battleships transport fast lvl1.png
Awards battleships transport fast lvl2.png
Awards battleships transport fast lvl3.png
Awards battleships transport fast lvl4.png

Steek ze aan

Vernietig 1 Brander Vernietig 7 Branders Vernietig 15 Branders Vernietig 30 Branders
Awards battleships brander lvl1.png
Awards battleships brander lvl2.png
Awards battleships brander lvl3.png
Awards battleships brander lvl4.png

Geweldige navigator

1 keer de hoofdprijs behaald 5 keer de hoofdprijs behaald 10 keer de hoofdprijs behaald 15 keer de hoofdprijs behaald
Awards battleships grand prize lvl1.png
Awards battleships grand prize lvl2.png
Awards battleships grand prize lvl3.png
Awards battleships grand prize lvl4.png