Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op de pagina over het Halloween-evenement van 2013! Ontdek hier wat Grepolis dit jaar voor jullie in petto heeft.

Waar draait het om?

Democritus, een alchemist en filosoof, biedt je zijn diensten aan. Je kan hem vreemde en schrikbarende ingrediënten geven en hij brouwt er een nuttige beloning van.

Het verzamelen van ingrediënten

Om een succesvolle carrière als alchemist te beginnen, heb je ingrediënten nodig. De meest voor de hand liggende manier om deze te krijgen, is het voltooien van eilandopdrachten. De hoeveelheid ingrediënten die je zal krijgen hangt af van je totale puntenaantal:

Aantal punten Ingredienten per eilandopdracht
<10000
1
10000-50000
2
>50000
4

Welke ingrediënten je krijgt is willekeurig, maar sommige zijn zeldzamer dan andere. Een andere manier om aan ingrediënten te komen is ze te kopen met goud. Houd daarbij in je achterhoofd dat de prijs van een ingrediënt zal stijgen bij elke aankoop. De prijs wordt één keer per dag gereset (om middernacht)

Brouwen

Brouwen.jpg

Om een beloning te brouwen, dien je drie ingrediënten te kiezen en op de alchemie-tafel te zetten. De volgorde van de ingrediënten maakt hierbij niet uit.

Zodra er drie ingrediënten gekozen zijn, verschijnt er een 'brouwen'-knop. Door erop te klikken zullen je ingrediënten verdwijnen en wordt er een beloning gecreëerd. Als je deze combinatie van ingrediënten voor het eerst gebruikt, zal deze toegevoegd worden aan je receptenboek.

Je kan deze beloning opslaan in je inventaris, direct gebruiken op je actieve stad, of weggooien. In het geval dat je beloning een tijdlang eenheden aan je stad geeft, zorg er dan voor dat je stad genoeg vrije inwoners heeft, omdat de troepen anders verloren gaan.

Receptenboek

Receptenboek.jpg


Je receptenboek verzamelt alle combinaties van ingrediënten die je tot nu toe ontdekt hebt. Het komt tevens met twee handige filteropties:

Weergeef alle recepten zal alle recepten laten zien, ook degene waarvoor je de ingrediënten niet hebt.

Weergeef enkel beschikbare recepten zal alle recepten laten zien waarvoor je op dit moment ook de ingrediënten bezit.

In het receptenboek is een blok aan de linkerkant waar je specifieke ingrediënten kan selecteren om recepten te filteren die dat ingrediënt bevatten. Als je een recept voor een beloning direct wilt weten zonder te moeten experimenteren kun je er ook voor kiezen een willekeurig recept te kopen voor 50 goudmunten.

Sneltoetsen

Er zijn enkele sneltoetsen waarmee je je efficiëntie kan verhogen. Hou de ALT-toets ingedrukt bij het klikken op een ingrediënt om het onmiddellijk op de alchemie-tafel te zetten zonder het te hoeven klikken en slepen. Het ingedrukt houden van de SHIFT-toets zet zoveel mogelijk ingrediënten van die soort op de tafel.