Inventaris

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Wat is de inventaris?

De inventaris is een (nieuwe) functie die het mogelijk maakt om items, die in een winkel (bv. bij het Paasevent 2013) gekocht werden, op te slaan.

Het meest geweldige aan de inventaris is dat je op elk moment de opgeslagen items kan terughalen om te gebruiken. Zo kan je een aangekochte bonus optimaal gebruiken wanneer jij er het meeste nood aan hebt. Eindelijk is het gedaan met die dagen waarin je moest aanvallen met halve legers omdat je 'scherpzinnigheid' moest gebruiken voordat de winkel zou verdwijnen.

Hoe bereik ik de inventaris?

De inventaris is zeer gemakkelijk te bereiken, je moet enkel klikken op het icoontje naast het handelsicoontje bovenaan in de menubalk. Het icoontje ziet eruit als een kleine zakje, zoals je hieronder ziet.

Newinventaris.png

Hoe gebruik ik de inventaris?

Hieronder zie je hoe de inventaris eruit ziet:

Inventaris.png


Als je met je muis over een item gaat, zie je hier meer informatie over verschijnen. Als je klikt op het opgeslagen, kan je kiezen tussen 2 knoppen: Inventory3.png om het item te gebruiken of Inventory2.png om het item te verwijderen uit je inventaris.

Let op: de meeste items hebben enkel invloed op de huidig geselecteerde stad. Controleer dus goed of je je in de gewenste stad bevindt voordat je het item gebruikt.

Merk op: Je kan meer items van één soort (bv. scherpzinnigheid) tegelijk activeren. De tijd van deze spreuk zal dan bij elkaar worden opgeteld.

Merk op: Er staat vanaf nu bij het zakje ook een cijfer. Indien het cijfer wit ziet betekend dit dat je inventaris nog niet vol zit. Indien deze rood zit kun je geen beloningen meer opslaan tenzij je (indien mogelijk) een slot bijkoopt of een andere beloning gebruikt.

Items toevoegen

Het is niet moeilijk om items toe te voegen aan de inventaris. Wanneer je op een item in de winkel gaat staan, zoals je zou doen om het meteen te gebruiken, kan je nu klikken op de knop Inventory3.png om het item meteen te gebruiken of Inventory.png om het item nu te kopen en op te slaan om later te gebruiken.

Slotjes

Elke speler krijgt 10 vrije slotjes. Je kan meer slotjes kopen voor 50 (eerste 5 extra slotjes) of voor 100 (laatste 5 extra slotjes) goud per slot. Dit is een eenmalige aankoop, want eenmaal het slotje gekocht is, zal je dit niet verliezen na een bepaalde tijdsperiode. Het maximaal aantal slotjes dat je kan bezitten is 20.

  • Indien je een nieuw slotje aanschaft, koop je dit enkel voor de huidige wereld en niet voor alle werelden tegelijk.
  • Indien je iets probeert op te slaan in in de inventaris zonder vrije slotjes te hebben, dan zal het item niet opgeslagen worden en verschijnt er een error pop-up die je vertelt dat je items moet gebruiken alvorens je een nieuw item kan opslaan.

Groter inventaris

Bij sommige ingame events is het mogelijk dat je extra posities vrij krijgt in je inventaris. Deze kunnen alleen worden gebruikt voor de beloningen welke je bij dat event hebt ontvangen. Zodra je al deze beloningen hebt gebruikt zullen deze extra posities verdwijnen. Het is tevens niet mogelijk om andere beloningen op deze posities te bewaren. Een event waarbij de extra inventaris van toepassing is, is bijvoorbeeld de De Perzische verovering. Hieronder zie je hoe het groter inventaris eruit ziet.

Groter-inventaris.png