Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoekenBij Grepolis navigeer je op drie verschillende manieren over de wereld. De onderste – het Stadsoverzicht – wordt op de pagina algemene info beschreven. Hier kun je je Polis besturen en uitbouwen. In de volgende alinea’s leggen we je uit, welke functies de twee andere kaarten, de eiland- en de wereldkaart, hebben.

De eilandkaart

Eilandkaart thumb.JPG

Met een klik op het eiland in de linkerbovenhoek van het scherm, kom je op de kaart van je eiland. Hier zie je alle boerendorpen en steden van de tegenstanders, die zich op jouw eiland bevinden. Deze overzichtskaart zal in het bijzonder bij het farmen van boerendorpen handig zijn. Je klikt simpelweg op het boerendorp/de polis en komt dan in een menu. Bij boerendorpen heb je 3 verschillende keuzemogelijkheden, bij steden zijn het er 6. Ze gaan van vriendschappelijke handel tot het sturen van gevechtstroepen. Dit kaartniveau is met klikken en slepen te veranderen. Dat betekent dat je het kaartvenster kunt bewegen en zo bijvoorbeeld eilanden in de buurt kunt bekijken. Zolang de afstand niet al te groot wordt, zijn ook de vriendschappelijke en vijandelijke contacten met andere eilanden op dit kaartniveau mogelijk. Bij verdere verwijderde eilanden is het handiger om over de wereldkaart te navigeren.

Er zijn verschillende soorten eilanden. Op de grote eilanden (waarop je zal starten) zijn 20 plaatsen voor steden en 8 boerendorpjes. De kleinere eilanden hebben minder plaatsen, geen boerendorpjes en er kan geen wereldwonder op gebouwd worden.

Island15.pngIsland14 standaard.pngIsland11 standaard.png

De wereldkaart

Wereldkaart thumb.JPG

Wil je verder kijken en vreemde werelden veroveren? Dan is de wereldkaart het goede kaartniveau voor je. Je komt op deze kaart, door op de eilandkaart op het kompas in de linkerbovenhoek te klikken. Ook deze kaart kun je met klikken en slepen vrij bewegen. Ook kun je met de pijlen aan de zijkanten grotere sprongen naar het noorden, oosten, zuiden of westen maken. Is een stuk van de kaart zo interessant, dat je het van dichterbij bekijken wilt, centreer daar dan op op de wereldkaart en klik weer om het kompas, om op de eilandkaart van het betreffende stuk te komen. Hier kun je van dichterbij kijken naar de steden en boerendorpen. Onderaan een kaart vind je altijd de coördinaten van elke stad als je er op klikt. Als je zo een stad heel snel wil vinden kun je gewoon het coördinaat ingeven.