Uit Wiki Grepolis NL
(Doorverwezen vanaf Kerstmis 2014)
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe ziet het eruit

Xmas 2014.jpg

Event Periode

1 december 2014 - 24 december 2014

Beschrijving:

Zoals in elke goede advent kalender zijn er 24 raden van fortuin tijdens het event. Elke dag kun je een nieuw rad van fortuin openen. Nadat je op een dag hebt geklikt, zal het bijbehorende rad van fortuin aan de rechterkant van het scherm worden geopend. Elk rad bevat 6 verschillende beloningen en 1 scherf. Verzamel 5 scherven om alle 5 de adviseurs voor 1 week gratis te verkrijgen.
Het wiel kun je draaien door op de knop in het midden te drukken. Je kunt hier nogmaals op klikken om het rad te laten stoppen of je kunt wachten tot het rad uit zichzelf stopt. Een beloning zal na een korte animatie naar voren komen. De eerste draai van de huidige dag is altijd gratis, maar je kunt vaker draaien door dit voor goud te kopen. De beloning welke je krijgt zal willekeurig worden gekozen. Voordat je opnieuw aan hetzelfde rad kunt draaien, moet je de beloning eerst accepteren.
Een wiel kan voor goud opnieuw worden aangevuld met alle voorgaande beloningen.
Na de eerste draai aan het wiel zal er een decoratie aan de kerstboom worden toegevoegd. Bij het vrijspelen van decoraties kun je de award "fortuinlijke heerser" krijgen.

Hoe kan ik de kalender openen

Klik op de kleine icoon rechts onderin het scherm om de kalender te openen.

Christmas2014 icon.jpg


Hoe kan ik een dag openen

Zo gauw je met je muis over de afbeelding beweegt, zullen er verschillende pinnen verschijnen in het event scherm. Elke pin bevat een nummer van 1 tot 24. Als je op een pin klikt, zal het rad van fortuin voor die dag aan de rechterkant van je scherm openen. Om een dag te kunnen openen, moet de desbetreffende dag al wel zijn bereikt.

Huidige dag

De pin voor de huidige dag zal goud gekleurd zijn.

Pin premium.png

Voorgaande dagen

Pinnen van de voorgaande dagen welke nog steeds een beloning bevat zullen in het blauw worden getoond.

Pin current-day.png

Beloningen opslaan

Je hoeft een beloning niet direct op te slaan. Het rad kun je gebruiken om je beloningen tot het eind van het event te bewaren. Na deze periode zullen niet opgehaalde beloningen verloren gaan.

Pin collect.png

Decoraties

Zodra je je eerste dagelijkse draai aan het rad hebt gegeven, zal er een nieuwe decoratie worden getoond. De decoraties zijn dag gebonden.

Hoe kun je een beloning ophalen

In eerste instantie is er slechts 1 "draai" knop in het midden van het rad als je nog een gratis draai over hebt.
Zodra je op deze knop drukt, zullen de overgebleven vakken, behalve de vakken waarvan de beloning al is opgehaald, 1 voor 1 oplichten. De draai knop zal tijdens deze animatie in een stop knop veranderen. Door op deze knop te drukken, zal de animatie sneller stoppen.
Zodra de animatie stopt, zal de knop in het midden wegvagen waarna de gewonnen beloning in het midden zal verschijnen.
Je kunt hier op klikken om het in je inventaris op te slaan, je kunt het direct gebruiken voor de geselecteerde stad of je kunt het weggooien. Je kunt de beloning ook gedurende het event laten staan om het later op te halen.
Zodra je de beloning hebt opgehaald, zal de draai knop weer verschijnen. Deze keer is het echter een premium draai knop. Bij het draaien voor de zesde beloning zal er geen animatie meer worden getoond. Deze zal direct naar het midden verplaatsen.
Let op bij beloningen waar je eenheden voor krijgt. Zorg ervoor dat er genoeg vrije inwoners beschikbaar zijn wanneer je deze beloningen inzet.

Hervullen

Als je alle 6 de beloningen van 1 rad hebt gekregen kun je het rad voor goud opnieuw vullen. Je kunt er ook voor kiezen om het rad eerder te vullen (bijvoorbeeld als je de meest gewilde beloning al hebt gekregen en deze graag nog een keer wil ontvangen) Let op dat de prijs van deze functie iedere keer dat deze wordt gebruikt verhoogd zal worden. De prijs zal middernacht echter resetten.

Scherven

In het kalender scherm is er ook een scherven overzicht waarin je de voortgang naar de gratis adviseurs kan volgen.

Shard1 small.png

Scherven verzameling

1 beloning van elke dag zal met een scherf verschijnen. Als de desbetreffende beloning krijgt, zal de scherf aan je verzameling worden toegevoegd. Deze verzameling zal uiteindelijk de 5 premium adviseurs voor 7 dagen geven.
Zodra je alle adviseurs hebt ontvangen, zullen er geen scherven meer in het wiel worden getoond. De adviseurs zullen ook van grijs naar kleur veranderen op het moment dat deze zijn ontgrendeld.
Het gebruik van de optie om het rad opnieuw te vullen zal er niet voor zorgen dat de scherven op die dag terug komen.

De kosten van extra draaien

De eerste draai van de huidige dag is altijd gratis. Een extra draai kost goud. Als je de eerste draai van een voorgaande dag hebt gemist, zal dit eveneens 50 goud kosten om alsnog aan dat rad te draaien.

Draai Featureicons02 2.08.png
1 of 2 50
3 100
4 150
5 200
6 250

Countdown

Het kerst event zal voor een beperkte tijd, van 1 december 2014 tot 31 december 2014, beschikbaar zijn. De resterende tijd is altijd zichtbaar als een klok welke aftelt in de linker bovenhoek van het event scherm. Hierin worden de dagen, uren, minuten en secondes afgeteld. Zodra de tijd voorbij is, is het niet meer mogelijk om het event scherm te openen. Let er dus op dat de beloningen welke niet zijn opgehaald verloren zullen gaan. Het is niet mogelijk om deze beloningen achteraf alsnog te claimen.

Mobiele App

Het event zal ook beschikbaar zijn in onze mobiele app. Probeer dit zeker uit aangezien je het rad met je vinger kan bedienen!

Christmas2014 2.jpg