Muurspionage

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen


Muurspionage
Originele gids: Muurspionage, in Grepolis Times, uitgave #18
Geschreven door: Fascination voor de Nederlandstalige grepolis-wiki & Grepolis Times (uitgave #18)
Vertaald en aangepast door: niet vertaald voor de Nederlandse grepolis-wiki


Indien je deze gids op andere plaatsen wilt gebruiken, gelieve contact op te nemen met de auteur en/of vertaler, vergeet geen credits te geven, zoals deze. Zonder toestemming van de auteur of vertaler, mag je deze guide niet gebruiken op andere plaatsen (andere wiki's, ...)


Spionage kan in vele betekenissen worden toegepast. Met een spion, die je betaalt met zilverstukken uit de grot, kan je de gebouwen, grondstoffen en eenheden van een stad te weten komen. Een spion (speler) kan ook in een alliantie infiltreren om kostbare informatie door te spelen aan vijanden en zo hun plannen te weten komen en in de war sturen. De ene manier kost je veel zilverstukken , de andere kan gevaarlijk zijn (bij wraak), maar je kan ook spioneren op een andere manier. Als je wilt weten welke troepen in een stad staan, maar geen zilverstukken wilt verspillen aan een spion, kan je ook spioneren met een gewone aanval. Hiervoor moet je geconcentreerd enkele stappen volgen.

  • Ga naar je stadsmuur en kijk naar de verslagen/gedode eenheden.
  • Noteer alle eenheden die je al verslagen hebt als aanvaller of neem een printscreen en sla die ergens op.
  • Verstuur de aanval
  • Bekijk het rapport van de aanval: de vraagtekens staan voor een onbekend aantal en soort troepen.
  • Ga opnieuw naar de muur en bekijk de verslagen/gedode eenheden als aanvaller.
  • Vergelijk deze met je vorige aantallen.
  • Bepaal het verschil van de tweede en de eerste notatie.
  • Je komt nu uit op het aantal verslagen troepen van elke soort
  • Je kan nu ook bepalen hoeveel gevechtspunten dit oplevert.
  • Maar je kan ook bepalen hoeveel eenheden er ongeveer in de aangevallen stad staan.

Werkwijze

Je weet nu in welke verhouding de troepen in de verdedigende stad voorkomen en hoeveel eenheden je precies hebt gedood.

  • Open de simulator in de agora
  • Vul alle bonussen in die je kent (jouw premiumfuncties, jouw onderzoeken, de actieve krachten, evt. nachtbonus*, moraal* en geluk* en de muur*) *=zie rapport
  • Probeer alle andere bonussen, die je niet zeker weet, zo goed mogelijk te schatten (de premiumfuncties van je vijand, de onderzoeken van je vijand)
  • Vul het troepenaantal in dat je liet aanvallen
  • Voeg nu verdedigende troepen toe, maar enkel de eenheden die je hebt gedood (berekend in vorige deel) en in de juiste verhoudingen (ook berekend in vorig deel)
  • Indien niet al je troepen sterven of je minder troepen van de vijand dood dan berekend in vorig deel, dan moet je meer verdedigende eenheden invoeren.
  • Indien je troepen veel minder vijanden vermoorden dan berekend in vorig deel, moet je het aantal vijanden invoeren.
  • Herhaal deze 2 bovenstaande stappen totdat je ongeveer evenveel eenheden vermoordt volgens de simulator, als je ook werkerlijk hebt gedood.
  • Nu zie je hoeveel troepen de speler eerst ongeveer had. Trek hiervan het aantal gedode eenheden af en je bekomt het vermoedelijke aantal eenheden in de stad.

Dit kan redelijk wat tijd innemen, maar na veel oefenen zal het steeds vlotter lukken. Indien je toch precies wilt weten hoeveel troepen er in een stad staan is er maar een mogelijkheid... Spionage Maar je moet natuurlijk niet altijd weten hoeveel troepen er staan. Na een aanval kan je in je muur kijken welke eenheden er in verhouding het meest voorkomen in de stad. Zoek naar de zwakke plek in de verdediging van die eenheid en val aan met een eenheid met net dat wapen. (bv. veel boogschutters -> aanvallen met ruiters, veel slingeraars -> aanvallen met slingeraars, ...)

Tip!:
Als je een spion stuurt, weet je altijd zeker welke eenheden er staan, indien je voldoende betaalt.
Deze berekening geeft, zoals eerder vermeld, geen exact aantal eenheden en het geeft je ook helemaal geen informatie over de gebouwen. Deze zijn niet echt nodig als je van plan bent de stad gewoon aan te vallen of over te nemen. Om te kijken welke schepen in de haven liggen, is een veel gemakkelijker truck beschikbaar; je moet gewoon een landaanval doen (met landeenheden als je op hetzelfde eiland ligt als je doel, met vliegende mythische eenheden als je op een ander eiland ligt) die groot genoeg is om een rapport uit te brengen over het aantal schepen. Indien de troepenmacht te groot is, dal je geen rapport krijgen. Zorg dus altijd voor grote legers en vloten om de oorlog te kunnen verklaren aan andere spelers en allianties.

Spionage is niet altijd nodig om een stad succesvol aan te vallen of in te nemen.