Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Easter logo.png

Indien je opzoek was naar vorige varianten kijk dan naar Mythische Hen 2018 of Mythische Hen 2020.

Tijdens dit evenement krijg je een mythische kip welke gevoerd kan worden met verschillende ingrediënten. Overeenkomstig met het soort ingrediënt dat je voert zal de kip een ei leggen welke een specifieke beloning bevat voor je stad.

Je kan tot 8 verschillende ingrediënten ontvangen door een aantal in-game acties (gebouwen bouwen, aanvallen/verdedigen, onderzoeken, het rekruteren van eenheden en het gebruiken van spreuken) Met deze ingrediënten kun je de kip voeren in het hoofdscherm van dit evenement. Hierna zal de kip een ei leggen welke een specifieke beloning bevat afhankelijk van de ingrediënten waarmee zij gevoed is.

Iedere speler krijgt unieke receptcombinaties, die dus ook elk unieke resultaten geeft..

Iedere keer als je een nieuwe combinatie van ingrediënten gebruikt zal jouw unieke recept worden opgeslagen in een privé receptenboek. Hier kun je tevens de voor jou bekende recepten bekijken en nieuwe recepten kopen voor specifieke beloningen.

Er is een dagelijkse en een algemene klassement waar je kan strijden met andere spelers over wie de meeste eieren kan leggen. De top klassement spelers zullen speciale beloningen ontvangen.

Het voeren van de kip

Easter hen 2020.png

Om een ei te krijgen moet je eerst kiezen tussen drie verschillende type kippenvoer. De volgorde van de gekozen ingrediënten maakt niet uit. Ook kan hetzelfde soort voer meerdere keren worden geselecteerd.

Zodra je jouw soort kippenvoer hebt gekozen, klik op de knop "nu voeren" om je ingrediënten aan de kip te geven. Afhankelijk van de combinatie zal de kip een ei leggen met een specifieke beloning. Als de desbetreffende combinatie voor de eerste keer gebruikt wordt aan je mythische kip, zal deze automatisch worden opgeslagen in het recepten boek.

Je kip is geen gewoon dier, dus je kunt niet gewoon recepten uitproberen die door andere kip eigenaren zijn doorgegeven - je zult je eigen combinaties moeten ontdekken om jouw kip tevreden te stellen.

Zodra het voeren voltooid is, zal het ei openbreken en je beloning tonen. Je zal eerst de beloning moeten aannemen, voordat je de kip weer kan voeren.

Hoe verzamel ik kippenvoer?

Collecting feed.png

Je kan geheel willekeurig kippenvoer vinden door het doen van in-game activiteiten.

  • Aanvallen en verdedigen
  • Rekruteren van eenheden
  • Onderzoeken
  • Bouwen van gebouwen
  • Inzetten van spreuken

De hoeveelheid kippenvoer dat je gratis kan vinden is maximaal 10 per dag. Je kan er zoveel als je zelf wilt bijkopen met goud, maar de prijs van ieder ingrediënt stijgt met de basisprijs bij iedere aankoop. Dit zal gereset worden op het einde van de dag.

Afbeelding
Symbol corn.png
Symbol grass.png
Symbol bread.png
Symbol worms.png
Symbol lettuce.png
Symbol berries.png
Symbol blossoms.png
Symbol honey.png
Naam
Mais
Gras
Brood
Wormen
Sla
Besjes
Bloesem
Honing
Basis prijs
60 Goud
60 Goud
60 Goud
60 Goud
90 Goud
90 Goud
90 Goud
90 Goud
Zeldzaamheid
Normaal
Normaal
Normaal
Normaal
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam

Recepten boek

Easter recipe book2018.png

Het recepten boek zal automatisch alle combinaties die je gevonden hebt opslaan en meteen aangeven welke beloning hierbij hoort bij jou kip. Je kan ook heel gemakkelijk zien welke ingrediënten je mist voor een specifiek ondekt recept. Als je alle benodigde ingrediënten hebt voor een bepaald recept kun je deze ook meteen toevoegen aan de voederschaal met een simpele klik op de knop naast de ingrediënten.

Je hebt ook de optie om een willekeurig recept te kopen voor een bepaalde beloning. Dit recept kan een willekeurig level van deze beloning bevatten.

Op een willekeurig moment tijdens het evenement zal een item worden gepresenteerd dat exclusief beschikbaar is tijdens een speciale evenementverkoop. Met dit effect ontdek je in totaal 15 nieuwe recepten, met ingrediënten van verschillende zeldzaamheden. Dit effect wordt 'Boeren wijsheid' genoemd.

Boerenkennis

Easter 2018 award boost2.png

Een bijeenkomst van ervaren boeren biedt waardevolle informatie over welk type voer je moet combineren om waardevolle beloningen te krijgen.

1 willekeurig recept van niveau 1 (recepten met 3 zeldzame ingrediënten)
2 willekeurige recepten van niveau 2 (recepten met 2 zeldzame ingrediënten)
4 willekeurige recepten van niveau 3 (recepten met 1 zeldzaam ingrediënt)
8 willekeurige recepten van niveau 4 (recepten zonder zeldzame ingrediënten)

Klassement

Ranking2.png

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden over wie de meeste beloningen produceert op een dagelijkse basis. Elke keer als je een beloning hebt gemaakt krijg je een willekeurige hoeveelheid aan kip harmonie punten. (maximaal 10 per keer). Het klassement is gebaseerd op deze punten. De kans op het aantal kip harmonie punten is bij iedere beloning hetzelfde.

Direct als je je eerste beloning produceert zal je in het dagelijkse klassement komen. De winner van de dag (rang 1) zal een beloning en effect ontvangen. Elke dag zal om 8 uur 's avonds het klassement worden gereset en geëvalueerd. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie klaar is.

Award: Ei breker van de dag

Daily award.png

Het algemene klassement werkt vrijwel hetzelfde, maar zal niet gereset worden. Het loopt dus door tot het einde van het evenement. De top 10 spelers in dit klassement zullen extra beloningen ontvangen zodra het evenement afgelopen is. De beloningen worden uitgedeeld aan de hand van de positie binnen het klassement. Dit betekent dat de top 4 spelers, als voorbeeld, versterkte aanval krijgen van een andere kracht en unieke beloningen.

Beloningen voor de top 4 spelers in het algemeen klassement:

Ei-meester

Rang 4 Rang 3 Rang 2 Rang 1
Overall award 1.png Overall award 2.png Overall award 3.png Overall award 4.png

Extra beloningen

Kip fluisteraar

1 beloning gemaakt 5 beloningen gemaakt 25 beloningen gemaakt 50 beloningen gemaakt
Created reward 1.png Created reward 5.png Created reward 25.png Created reward 50.png

Elementaire analist

1 recept gevonden 10 recepten gevonden 25 recepten gevonden 50 recepten gevonden
Found recipe 1.png Found recipe 10.png Found recipe 25.png Found recipe 50.png

Zoete snavel!
Je hebt drie keer op rij alleen honing aan de Mythische hen gevoerd.

Easter award honey.png

Flower Power!
Je hebt drie keer op rij alleen bloesem gevoerd.

Easter award flowers.png

Gouden hen
Je hebt alle recepten voor de Mythische hen gevonden..

Easter award golden hen.png

Vordering beloningen

Alle spelers, welke een bepaalde hoeveelheid eieren maakt, krijgen de volgende extra beloningen:

Hoeveelheid eieren Beloning
25 Administrator reward.png Je krijgt de bestuurder voor 2 weken.
50 Afhankelijk van de versie van het evenement kun je het volgende krijgen:

Hero mihalis active.png De exclusieve held Mihalis
of
Overall culture level.png Een volledig cultuur level.