Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Periode: 4 april t.e.m. 11 april 2012

Kippenhok

Op 4 april krijgt iedere speler een kip, die gouden eieren kan leggen. Zoals alle paaskippen, zal je ze moeten voederen om ze eieren te kunnen laten leggen. Je kippen houden van gras, wormen en granen, dus stuur je bevolking naar buiten en laat ze naar voedsel zoeken in je stad! Hoe langer de zoektijd, hoe groter de kans op opbrengsten zullen zijn. Eenmaal je kippen eieren hebben gelegd, kan je deze gebruiken om bepaalde zaken te kopen in de paaswinkel. Bepaalde dingen kan je kopen met gouden eieren, andere zaken kan je enkel met goud kopen, maar de meeste dingen kunnen met een van deze (naar keuze) betaald worden.

Hoe open je het kippenhok?

Klik op het icoontje van de kip dat zal verschijnen in de rechteronderhoek van je scherm om het kippenhok te openen. De paawinkel kan je vinden als tweede tabje van het venster van het paasevent.

Pasen2012kippenhok.png Pasen2012paaswinkel.png

Productiviteit

Er zijn 3 manieren om je kippen te voeren: gras, wormen en graan. Elk voedseltype geeft je kip een bepaalde productiviteit:

Voedsel Productiviteit per uur
Gras 2
Wormen 4
Graan 6

Elke hoeveelheid voedsel geeft je kip een productie voor 1 uur. Na een uur zal je kip weer hongerig worden. Je kan je kip 8 maal op rij voederen, zodat deze niet hongerig wordt, en eieren blijft produceren. Om je kippen te voeren moet je op de knop Voed (x/8) klikken. Wanneer de limiet van 8/8 bereikt is, zal de knop gedeactiveerd worden. Na een uur zal de teller verminderen met 1 en kan je je kip meer voedsel geven. Een aftelbalkje op het scherm toont) de duur van de werking van het voedsel.

Tip: Je kan je kippen alle verschillende soorten voedsel tegelijk geven (gras, wormen en graan).

Voedsel verzamelen

Je kan je bevolking erop uitsturen om voedsel te zoeken. Dit heeft geen invloed op de grondstofproductie, het aantal vrije inwoners of wat dan ook. Je kan kiezen om ze 5 minuten, 20 minuten, 1 uur of 2 uren te laten zoeken. Je kan de zoekactie ook annuleren, maar dan krijg je geen kippenvoer. Als de zoektijd voorbij is, zal je over voedsel beschikken om je kippen te voeren. Dit wordt niet automatisch gegeven aan je kip!

Een tweede kip

Je kan een nieuwe kip toevoegen aan het kippenhok in ruil voor 250 goud. Als je beide kippen voert, kan je de eierenproductie verdubbelen. Samen kunnen de kippen, als ze alle soorten voedsel krijgen, maximaal 24 eieren per uur produceren!

Countdown

Deze actie is enkel mogelijk voor een bepaalde tijd: tussen 4 april 2012 en 11 april 2012. De nog beschikbare tijd is altijd zichtbaar als een countdown, gecentreerd aan de top van het scherm van het paasevent. Als de countdown verstreken is, kan je geen eieren meer produceren, noch items kopen in de paaswinkel!