Sparta vs Hades 2017

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen
Spartavshades Logo.png

Tijdens het evenement "Sparta vs Hades" hebben de ondoden zich verzameld in Hades' rijk der duisternis. Ze werden jaren geleden buiten de stad begraven, maar zijn uit de dood opgestaan. Koud en dood proberen ze hun weg te vinden in opdracht van Hades. Hades heeft zijn ondoden nu op pad gestuurd door een van zijn portalen, om chaos en vernietiging te verspreiden in onze wereld. Je hebt besloten om Lysander van Sparta te helpen. Hierdoor staat zijn machtige Spartaanse krijgers onder jouw bevel. Nu is het aan jou om onze prachtige eilanden van deze vreselijke wezens af te helpen en de portalen van Hades voorgoed te sluiten

Was je opzoek naar voorgaande versie? kijk dan op Sparta vs Hades 2016

De campagne kaart

Spartavshades map 2017.png


Het aanvalsplan tegen de ondoden is te zien op de kaart met verschillende slagvelden. Ieder slagveld is gemarkeerd met een symbool. Dit symbool is afhankelijk van de status van het slagveld.

Symbool Betekenis
Spartavshades symbol attack.png Dit slagveld kan worden aangevallen door jouw Spartaanse leger.
Spartavshades symbol cooldown.png Dit slagveld is recentelijk aangevallen en het duurt even voordat er weer nieuwe ondoden aankomen op dit slagveld.
Spartavshades symbol locked.png Je bent nog niet ver genoeg om dit slagveld te kunnen aanvallen. Je moet het voorgaande slagveld minimaal één keer verslagen hebben..
Spartavshades symbol lootable.png Op dit slagveld ligt een beloning te wachten. Je moet eerst je beloning ophalen voordat je dit slagveld weer kan aanvallen.

Er komen momenten waarop je 2 verschillende richtingen op kan gaan binnen het slagveld. De keuze is aan jou welk pad jij neemt. Natuurlijk mag je ook beide paden nemen en op alle slagvelden de strijd aan gaan!

Onder de countdown van het event zie je 2 knoppen:

Spartavshades maximize window.png

Het eerste knop vergroot het scherm van het event tot het grootst mogelijke grootte, dit is afhankelijk van je scherm resolutie. Dit geeft je een beter overzicht van de kaart, de slagvelden en de verbindingen. Er is tevens een in/uit-zoom functie geïmplementeerd. Door je muiswiel te gebruiken zoom je in of uit op de kaart.

De tweede knop is een "i", door hier op te klikken krijg je de informatie over het huidige event.

Gevecht tegen de ondoden van Hades

Als je een slagveld selecteert die aan te vallen is, zal er een aanvalsscherm openen. De anwezie vijanden zullen onderaan in het scherm worden weergegeven. In het bovenste gedeelte van het aanvalsscherm kun je jouw eigen Spartaanse krijgers selecteren (in een rood kostuum).

Spartavshades yourarmy 2017.png

Houd er rekening mee dat ieder slagveld zijn eigen limiet heeft op hoeveel krijgers je kan selecteren voor het gevecht. Heb je meer krijgers dan dat je mag inzetten, dan zul je strategische keuzes moeten maken. Welke eenheden neem je wel mee, en welke niet. Krijgers hebben allemaal hun eigen sterktes en zwaktes tegen specifieke eenheden.


een voorbeeld:

Spartaanse zwaardvechters doen 50% extra schade tegen ruiters van Hades. Als er 50 ruiters van Hades op het slagveld staan en je hebt 70 Spartaanse zwaardvechters tot je beschikking dan is het een goed idee om 50 Spartaanse zwaardvechters te selecteren. De extra schade telt niet voor een overschot van je Spartaanse zwaardvechters. Stel het slagveld laat je een maximum van 80 krijgers selecteren voor het gevecht. Dan kun je de overige 30 plaatsen (50 plaatsen zijn al bezet door de zojuist gekozen Spartaanse zwaardvechters) invullen naar persoonlijke voorkeur. Echter is het niet verstandig om Spartaanse boogschutters mee te sturen, aangezien ruiters van HAdes extra schade doen tegen Spartaanse boogschutters!

Zoals je wellicht kan zien is er redelijk wat strategisch denken voor nodig.

Spartavshades unit1.png
Spartavshades unit2.png
Spartavshades unit3.png
Spartavshades unit4.png
Spartavshades unit5.png

Als je een slagveld gewonnen hebt ontvang je de beloning die bij dat slagveld hoort. Je kan er ook voor kiezen de beloning te laten liggen op het slagveld, tot maximaal het einde van het evenement, om hem op een ander moment op te halen. Als je jouw beloning ophaalt zullen er weer nieuwe vijanden aankomen op het slagveld, dit duurt 4 uur. Telkens nadat de vijand verslagen is, worden de nieuwe vijanden sterker. Op die manier kun je vaker eenzelfde beloning ophalen terwijl de uitdaging steeds moeilijker wordt.

Een ander noemenswaardige kenmerk is dat zelfs als je verslagen bent op het slagveld, de verliezen bij de vijand permanent zijn. Dit betekent dat je met meerdere, kleinere aanvallen kan blijven aanvallen totdat je de vijand overwonnen hebt.

Spartaanse Kapitein

Wanneer je een slagveld betreedt kan de Spartaanse kapitein je helpen in de aanval. De Spartaanse kapitein verhoogt het moraal van je troepen waardoor hun kracht met 20% omhoog gaat. Na deze heldhaftige daad zal hij twaalf uur moeten rusten. Echter voor wat goud kun je hem motiveren om direct weer het slagveld op te gaan!


Spartavshades captain.png
Spartavshades captain info.png

De Spartaanse krijgers

Alhoewel je start met een paar Spartaanse krijgers is het niet verstandig met zo weinig Spartaanse krijgers verder te gaan. De volgende activiteiten zullen je helpen nieuwe groepen van Spartaanse krijgers te vinden.

  • Aanvallen en verdedigen
  • Het rekruteren van eenheden
  • Onderzoeken
  • Het bouwen van gebouwen
  • Het inzetten van spreuken


Spartavshades units overview.png


Als je een groep Spartaanse krijgers vindt, zullen er tussen 80 en 120 willekeurige Spartaanse krijgers je leger versterken.(Spartaanse zwaardvechters, Spartaanse boogschutters, Spartaanse slingeraars, Spartaanse ruiters, Spartaanse hoplieten). Houd er rekening mee dat je maximaal tien groepen Spartaanse krijgers per dag kan vinden. Natuurlijk kun je ook 100 Spartaanse krijgers met goud kopen, welke bij jou blijven tot het einde van het evenement. De goudprijs per eenheid verhoogt zichzelf met de basisprijs bij iedere aankoop. Dit wordt gereset iedere dag rond middernacht.

Als je Spartaanse krijgers ernstig gewond raken is er geen reden om deze sterke, waardige vechters af te danken. Waarom? Omdat iedere zes uur er een heler in je kamp zal aankomen om je huurlingen te verzorgen. Als je je leger direct genezen wilt hebben voor een gevecht kun je de heler wat goud geven en dan zal hij meteen komen.

Spartavshades genezer 2017.png

Ranglijsten

Spartavshades ranking.png

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden over wie de meeste eerpunten verzameld op een dagelijkse basis. Elke keer als je een slagveld hebt gewonnen krijg je een willekeurige hoeveelheid aan eerpunten (maximaal 10 per keer). Het klassement is gebaseerd op deze eerpunten. De kans op het aantal eerpunten is bij iedere beloning hetzelfde.

Dagelijkse Ranglijst

Direct nadat je je eerste slagveld hebt gewonnen kom je in het dagelijkse klassement. De winnaar van de dag (rang 1) ontvangt een mooie beloning. Elke dag zal om 8 uur 's avonds het klassement worden gereset en geëvalueerd. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie klaar is.

Award: Levende legende

Spartavshades award daily.png

Algemene ranglijst

Het algemene klassement werkt vrijwel hetzelfde, maar wordt niet gereset. Het loopt dus door tot het einde van het evenement. De top 10 spelers in dit klassement ontvangt extra beloningen zodra het evenement afgelopen is. De beloningen worden uitgedeeld aan de hand van de positie binnen het klassement.


Beloningen voor de top 4 spelers in het algemeen klassement:

Heroïsche Spartaan

Level 1 Level 2 Level 3 Level 4
Spartavshades award overall 1.png
Spartavshades award overall 2.png
Spartavshades award overall 3.png
Spartavshades award overall 4.png


Overige Awards

Verlosser van de dood

Versla 2.500 eenheden Versla 15.000 eenheden Versla 50.000 eenheden Versla 100.000 eenheden
Spartavshades award crusher 1.png
Spartavshades award crusher 2.png
Spartavshades award crusher 3.png
Spartavshades award crusher 4.png

Slagveld strategist

Win 3 slagvelden Win 8 slagvelden Win 20 slagvelden Win 50 slagvelden
Spartavshades award captured 1.png
Spartavshades award captured 2.png
Spartavshades award captured 3.png
Spartavshades award captured 4.png

Commandant van Sparta

Bezit 500 Spartaanse krijgers Bezit 2000 Spartaanse krijgers Bezit 5000 Spartaanse krijgers Bezit 12000 Spartaanse krijgers
Spartavshades award commander 1.png
Spartavshades award commander 2.png
Spartavshades award commander 3.png
Spartavshades award commander 4.png


Eind beloning

Je ontvangt een speciale beloning voor het verslaan van het laatste slagveld (slagveld 33).

Spartavshades victory noneheroworld.png

Op werelden zonder helden, krijgen alle spelers (éénmalig) een volledig cultuur level geheel gratis.


Spartavshades victory heroworld 2017.png

Op werelden met helden krijgen spelers een volledig cultuur level geheel gratis en (éénmalig) nieuwe, exclusieve held genaamd "Medea"

Slingeraars die zij aan zij met Medea vechten zijn zowel aanvallend als verdedigend sterker.

Spartavshades OneOffrewards 2017.png