Spartaanse huurmoordenaars

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen

Indien je opzoek was naar voorgaande evenementen van deze serie kijk dan naar Spartaanse huurmoordenaars 2015.

Wiki logo assassins.png

Het nieuwe event "Spartaanse huurmoordenaars" is een vervolg op het vorige event "Commandant van Rome".

De Romaanse bezetter, Vespasianus, wiens troepen je bij zijn kasteel hebt bevochten, zoekt nu naar bloederige wraak. Hij is woedend over je eerste winst en laat zijn troepen landen op de Griekse kusten. Zijn enorme leger is onderweg naar jouw steden, maar er is hoop! De organisatie van Spartaanse huurmoordenaars offert hun service aan jou en andere heersers. Je zal samenwerken met alle spelers, de huurmoordenaars opdracht geven de Romeinse soldaten een voor een neer te schieten. Verdedig de Griekse eilanden en win grootse beloningen.

Je kiest zelf de targets die je elimineert met de pijlen van je huurmoordenaars. Je verdient gevechtstokens welke je kan inruilen voor machtige beloningen. Je ontvangt eerpunten voor je dagelijkse ranking en je ontgrendelt er ook de communitydoelen mee. De spelers in de top van de dagelijkse ranking ontvangen een exclusieve beloning na iedere dag. Om de communitydoelen te ontgrendelen moet iedereen op jouw wereld eerpunten verzamelen tijdens het event.

Het slagveld

Assassins 2018 main battlefield.jpg

De Romeinse cohorte die onderweg is naar jou stad is te zien op het slagveld. Hier kun je de drie verschillende typen van troepen zien welke hun leger bevatten. Verschillende soorten troepen hebben ook een verschillend soort symbool.

Symbool Betekenis
Assassins 2015 button cavalry.png Cavalerie
Assassins 2015 button legionary.png Legioenen
Assassins 2015 button sapper.png Sappeur

Je kan kiezen welke eenheid jouw huurmoordenaars vermoorden met hun boog om zo verschillende punten en buit te krijgen. Simpelweg: klik op het symbool van het doel dat je wilt vermoorden. Je ontvangt willekeurig eerpunten en gevechtstokens, variërend van 2 tot 20. Als extra kan je ook nog een speciale buit vinden. Iedere vijand die je neerschiet kost een pijl uit je pijlkoker.

Speciale buit

Elke keer als je een Romein vermoordt heb je de kans een speciale buit te vinden. Dit kan variëren van een extra pijl tot aan een trofee die deel is van een van de collecties. De pijl kan gebruikt worden om nog een vijand neer te schieten. De trofee die je krijgt is gebaseerd op het type vijand dat je vermoord.

Trofeecollecties

Assassins 2021 main collection.png

Er zijn drie trofeecollecties. Iedere collectie is opgebouwd uit 10 delen. Je kan deze trofeeën vinden door het vermoorden van Romeinse vijanden. Het voltooien van een verzameling zal je belonen met één of twee scherpzinnigheid spreuken of een goddelijke scherpzinnigheid en een speciale award voor elke verzameling. Er is een unieke beloning die wordt uitgedeeld aan de speler van iedere wereld die als eerste een van de collecties voltooid. (zie daarvoor de lijst van beloningen) Om een trofee te krijgen van een bepaalde collectie, vermoord een soldaat van het type eenheid dat overeenkomt met de collectie.

Trofee type Ontvangen trofee type
Assassins 2015 armor cavalry.png Cavalerie trofee
Assassins 2015 armor legionary.png Legioenen trofee
Assassins 2015 armor sapper.png Sappeur trofee

Nieuwe doelen en raakscherm

Je kan 15 gratis nieuwe doelen krijgen iedere dag rond middernacht of wanneer je alle vijanden op het veld hebt neergeschoten. Je kan ook de doelen vernieuwen door op de knop "nieuwe doelen" te klikken op het slagveld. Dit kost een paar gevechtstokens. Het gebruikmaken van deze knop is een tactische aanpak die op verschillende manieren voordelig kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de "nieuwe doelen" knop als je een specifieke collectie probeert te voltooien. Bijvoorbeeld als je de legioenenencollectie probeert te voltooien en alle legioenen op het slagveld vermoord hebt.
  • Je hebt alle vijanden met een hoge waarde vermoord op het slagveld en je wilt nog een kans op meer eerpunten of gevechtstokens.


Assassins 2018 main community bar.jpg

Het raakscherm toont de hoeveelheid gevechtstokens en eerpunten die worden ontvangen wanneer er een vijand wordt vermoord. De witte doodshoofden markeren welke puntenwaarden je al hebt ontvangen van het huidige slagveld. De gouden doodshoofden markeren de puntenwaarden van de laatste soldaat die je hebt vermoord.

Gevechtstokens en winkel

Assassins 2018 battle tokens.pngGevechtstokens worden verdiend met het vermoorden van Romeinse soldaten. Voor iedere kill ontvang je gevechtstokens, variërend van 2 tot 20 stuks.

Assassins 2018 main shop.jpg

De winkel voor gevechtstokens laat je jouw verdiende gevechtstokens inruilen voor een aantal verschillende beloningen. Deze beloningen worden opgeslagen in je inventaris of je kan er voor kiezen ze direct te gebruiken. De kosten van deze beloningen zijn gebaseerd op het type van de spreuk.

Voor eenhedenenbeloningen worden de eenheden per uur bijgeschreven, houd er dus rekening mee dat je genoeg vrije inwoners nodig hebt!

Pijlen en pijlkoker

Pijlen worden gebruikt door jouw huurmoordenaars om Romeinse soldaten te vermoorden. Je kan een maximum van 10 pijlen in je pijlkoker houden. Je kan meer pijlen ontvangen op drie verschillende manieren:

  • Iedere dag om middernacht zal je pijlkoker gevuld worden tot 10 pijlen.
  • Je krijgt soms een pijl als speciale buit wanneer je een vijand vermoordt.
  • Je kan er voor kiezen om 5 pijlen te kopen met goud.


CommunityScore (Eerpunten)

Assassins 2018 main community bar.jpg

De communityscore komt overeen met de eerpunten verzameld door alle spelers op jouw wereld. Er zijn vijf communitydoelen waar naar kan worden gestreefd. Elk van deze communitydoelen draagt een unieke beloning met een lange duur met zich mee. Elke doel wordt weergegeven met zijn eigen symbool.

Let op, mocht er tijdens je vakantiemodus een communitydoel behaald worden bij het event, zal je de beloning niet krijgen!

Symbool Betekenis
Assassins 2015 community effect lvl1.png De grondstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60% voor 5 weken. Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.
Assassins 2015 community effect lvl2.png De constructie van gebouwen wordt in alle steden verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl3.png De rekruteringstijd van eenheden in alle steden wordt verlaagd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl4.png De gunstofproductie in alle steden wordt verhoogd met 60%.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Assassins 2015 community effect lvl5.png Je ontvangt 50% meer gevechtspunten voor twee weken.

Steden die worden gesticht en veroverd wanneer het effect aanwezig is zullen dit effect ook hebben.

Dagelijkse ranking (Eerpunten)

Alle spelers kunnen tegen elkaar strijden om de meeste eerpunten per dag. Elke keer als je een Romeinse soldaat vermoordt verdien je eerpunten variërend tussen 2 en 20 en de ranking is gebaseerd op deze eerpunten.

Zodra je je eerste eerpunt verdient van een dag word je in de dagelijkse ranking geplaatst. De speler die op de eerste plaats eindigt verdient een award en een beloning. Elke dag om 20:00 uur wordt de ranking geëvalueerd en gereset. De beloningen worden uitgedeeld zodra de evaluatie voltooid is.

Award: Meester huurmoordenaar

Assassins 2015 award master assassin.png

Lijst van awards

Symbool Betekenis
Assassins 2015 award master collector.png Award wordt toegekend aan de eerste speler op deze wereld die een van de collecties voltooid.
Assassins 2015 award killed cavalry.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 cavalerie doelen neerschiet.
Assassins 2015 award killed legionary.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 legioenen doelen neerschiet.
Assassins 2015 award killed engineer.png Award wordt toegekend wanneer een speler 10/25/55/90 sappeur doelen neerschiet.
Assassins 2015 award collection rider.png Award wordt toegekend wanneer de cavalerie collectie compleet is.
Assassins 2015 award collection legionary.png Award wordt toegekend wanneer de legioenen collectie compleet is.
Assassins 2015 award collection sapper.png Award wordt toegekend wanneer de sappeur collectie compleet is.