Polis

Uit Wiki Grepolis NL
Naar navigatie springen


Een Polis (ook wel "stad" genoemd) is een stad, die door mensen bespeeld wordt. Boerendorpen daarentegen worden door de computer bestuurd.

Je eigen stad

Een welvarende stad

Meteen in het begin van het spel bezit je een eigen stad met de naam "Stad van ...". Deze stad kun je in de komende tijd opbouwen en zo rijk en machtig maken.

Stadsoverzicht

Met een klik op "Stadsoverzicht" krijg je een overzicht over je stad. De gebouwde gebouwen worden hier grafisch getoond, waardoor de stad er steeds prachtiger uit gaat zien, als deze verder uitgebouwd wordt.

Koloniseren

Na het ontwikkelen van koloniesatieschepen (Benodigd: Academie level 22) heb je de mogelijkheid, op de daarvoor bestemde plaatsen een volgende stad te stichten. Zie ook: Kolonisatie.

Eilandkaart

Een eiland met andere spelers en boerendorpen.

Eigen steden worden op de eilandkaart door een gele vlag gekenmerkt. De momenteel gekozen stad heeft een oranje vlag. Vreemde spelers ontvangen een bruine vlag, mede-alliantieleden een blauwe. Door een klik op zo'n stad kom je in het contextmenu.

De symbolen voor de grondstoffenproductie op een eiland.


Midden op het eiland is een figuur te zien met 2 rondjes van verschillende grootte met in allebei de rondjes 1 van de 3 grondstoffen. Dit geeft aan welke grondstof er een verhoogde productie en welke een verlaagde heeft op het betreffende eiland.

Let op: In het begin merk je geen verschil in productie, maar eenmaal je grondstofmijnen level 20 gepasseerd zijn, zal je merken dat je een hoger productie hebt van de +grondstof dan de 2 andere grondstoffen.

Het contextmenu

Het Contextmenu bij steden bestuurd door een speler bereik je, zoals gezegd, met een dubbelklik op de stad waar je het contextmenu van wilt zien.

Algemene informatie

Hier kun je algemene informatie over de stad bekijken, zoals de stadsnaam, het puntenaantal, de speler en diens alliantie. Een blauwe vlag geeft bovendien aan, dat deze stad bij je alliantie behoort.

Ondersteunen

Iedereen heeft ooit eens ondersteuning nodig, bijvoorbeeld wanneer een mede-alliantielid aangevallen wordt en de aanval niet in zijn eentje kan verdedigen. Hier heb je de mogelijkheid om je eenheden in te zetten bij de verdediging.

Dit zal later, wanneer je meerdere steden beheert, van groot nut zijn: je kan dan ook troepen van de ene stad naar de andere sturen, wanneer dit nodig is.

LET OP: het is niet mogelijk om een stad te ondersteunen met mythische eenheden als de stad die ondersteuning nodig heeft een andere god aanbidt als de god die nodig is om de mythische eenheden te produceren

Aanvallen

Onder deze menutab kan je andere spelers aanvallen. Bevindt de stad zich op een ander eiland, dan moet je schepen meesturen die de landeenheden over het water transporteren kunnen. Pas op: Steden hebben een zeer hoge Basisverdediging! Het kan ook zijn dat de andere speler al een stadmuur heeft opgebouwd of voor verdediging heeft gezorgd. Daarom kun je beter voordat je gaat aanvallen eerst je tegenstander bespioneren en daarna, wanneer je voldoende troepen hebt, hoofdzakelijk met aanvals-eenheden aanvallen.

Handelen

Hier is het mogelijk, om naar een andere speler grondstoffen te verzenden. Zie hiervoor ook: Handel.

Goddelijke spreuken inzetten

Hier kan je goddelijke krachten van alle goden die je aanbid op de uitgekozen stad inzetten.

De weergave van steden op de eilandkaart

Steden

Vanaf een bepaald puntenaantal van je stad krijgt deze een ander uiterlijk op de eilandkaart en wordt zo machtiger:


Spooksteden

De spookstedensteden hebben niet alleen een grijze vlag, maar deze zien er ook versleten uit.

Ghost town se 1 2.0.pngGhost town se 4 2.0.png Ghost town nw 5 2.0.png

Boerendorpjes

Je hebt 5 soorten boerendorpjes die allemaal een ander uiterlijk hebben. Ze staan daarom ook op verschillende eilanden

Boerendorpjes
versies Niet veroverd Veroverd Opstand
versie 1 Farm town 1 0.png Farm town 1 1.png Farm town 1 2.png
versie 2 Farm town 2 0.png Farm town 2 1.png Farm town 2 2.png
versie 3 Farm town 3 0.png Farm town 3 1.png Farm town 3 2.png
versie 4 Farm town 4 0.png Farm town 4 1.png Farm town 4 2.png
versie 5 Farm town 5 0.png Farm town 5 1.png Farm town 5 2.png