Uit Wiki Grepolis NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Grepolis organiseert speciale evenementen voor de grote feestdagen op de wereld. Met Pasen is er een zoektocht naar paaseieren geweest, met Halloween is er naar pompoenen gezocht en met kerst hebben we een adventskalender gehad.

1 april

UFO April Fool's.jpg

In 2010 werden spelers wakker geschud door een invasie. Aliens hadden hun teken achtergelaten in oceanen over de hele wereld. Zij dachten dat koeien op de boerderij het dominante wezen was en zij namen de koeien mee voor onderzoek.

Als toevoeging lieten de Ufo's ook nog een vriendelijk bericht achter als bewijs van hun bezoek, namelijk graancirkels. Tot op de dag van vandaag is iedereen benieuwd wat deze graancirkels beteken. Vertellen ze ons hoe ze onze koeien terug kunnen krijgen of is het een waarschuwing dat ze terug zullen komen? Het enige wat wij weten is dat er nog steeds spelers aan het wachten zijn op hun koeien.

TrojanHorse.jpg

Op 1 april 2011 werd er een nieuwe eenheid geïntroduceerd in de kazerne: het Paard van Troje. Er werd uitgelegd dat dit een bug was en pas zou moeten worden geïntroduceerd met de update naar Grepolis 2.0, ondanks dat was er 10 meer hout nodig dan dat er opgeslagen kon worden in de boerderij.

De jacht naar paaseieren

Map Egg Frame.png

Als toevoeging aan de release van Grepolis 2.0 zagen we in 2011 ook de eerste zoektocht naar paaseieren. Spelers konden de hele oceaan afstruinen op zoek naar paaseieren welke beloningen bevatten. De beloningen waren eenheden, spreuken en grondstoffen.

Zodra een speler een ei opende kregen zij een hint naar de locatie van het volgende ei. Op het moment dat een speler alle eieren had gevonden, kreeg deze een speciale award voor de moeite.

Met het Paasevent 2012 is er een nieuwe weg ingeslagen. Tijdens dit event moesten spelers gouden eieren openen om vervolgens beloningen te krijgen waarmee spelers hun vijanden kunnen verslaan en hun rijk mee kunnen vergroten.

'

Halloween pompoenen jacht

Halloween Banner.png


Map Pumpkin Frame.png

In 2011 werd voor de eerste keer de pompoenenjacht gehouden. Het was een event welke alleen op de 2.0 werelden beschikbaar was. Spelers kregen de opdracht om op zoek te gaan naar pompoenen welke over alle oceanen waren verspreidt. Spelers konden een speciale [awards award] winnen voor het voltooien van deze taak.

In-Game Event Om een pompoenenjacht te starten moest je op een pompoen in een oceaan klikken. De pompoenen bleven 60 seconde op de kaart. Tijdens deze 60 seconde was het de bedoeling om zoveel mogelijk pompoenen te verzamelen. Voor elke pompoen welke werd verzameld werd de Halloween spreuk in elke stad met 1 uur verlengd. De Halloween spreuk verhoogde de grondstofproductie met 5%.

Extra informatie Elke pompoen kon slechts 1 keer worden verzameld. Het was niet mogelijk om een jacht te starten zo lang de spreuk actief was. Tevens was er een maximum van 10 pompoenen welke per jacht verzameld kon worden.

Advent kalender

Holiday Banner


Map gifts.png

2010 was het eerste jaar dat InnoGames het advent kalender event heeft gehouden. Het was een groot succes en een inspiratie voor alle andere seizoensgebonden evenementen. In 2011 kwam dit event terug met grote grafische verbeteringen. In 2010 werden er [award awards] uitgedeeld voor het vinden van alle 24 cadeaus, dit werd in 2012 niet meer gedaan.

Cadeaus konden alleen geopend worden op de dag waar deze aan verbonden waren. Het was dus niet mogelijk om vergeten beloningen alsnog op te halen.

Christmas Eve Lights.png

De cadeaus waren onder anderen:

  • Spreuken
  • Eenheden
  • Dubbele gevechtspunten voor 24 uur
  • Grondstoffen
  • Gratis stadsfeest

Nieuw jaar 2012

New Years Forum Banner.png

Om 2012 in te luiden had InnoGames een speciale banner gemaakt voor het forum en werd er een extra grondstofbonus gegeven naast de dagelijkse login bonus.

New Years Bonus.png