Gebouwen

Uit Wiki Grepolis NL
Versie door Arsenal (overleg | bijdragen) op 25 aug 2017 om 00:19 (Heeft het beveiligingsniveau gewijzigd voor "Gebouwen": Preventieve beveiliging veelbezochte pagina ([Bewerken=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet) [Hernoemen=Alleen beheerders toestaan] (vervalt niet)) [cascade])
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen


De verschillende gebouwen vormen je polis. Elk gebouw heeft zijn eigen functie; zo kan je gebouwen bouwen en uitbreiden in de senaat, steen verzamelen in de steengroeve, troepen bouwen in de kazerne, onderzoeken uitvoeren in de academie, enzoverder.

Hoe hoger het uitbreidingsniveau van je gebouw, hoe meer grondstoffen je kan produceren op een bepaalde tijd, hoe sneller je kan bouwen of trainen, hoe meer onderzoeken je kan uitvoeren of hoe meer grondstoffen je kan opslaan in je pakhuis. Om bepaalde gebouwen te bouwen heb je bepaalde minimumniveaus van andere gebouwen nodig. Je kan bijvoorbeeld enkel een academie bouwen als je senaat niveau 8, de boerderij niveau 6 en de kazerne niveau 5 heeft bereikt.

Gebouwen kan je bouwen met grondstoffen, die je kan produceren in het houthakkerskamp (produceert hout), de steengroeve (produceert steen) en de zilvermijn (produceert zilver). Je hebt ook een bepaald aantal vrije inwoners nodig; hiervoor is er een boerderij in je dorp; hoe hoger uit uitbreidingsniveau van je boerderij, hoe meer inwoners je kan tewerkstellen in je gebouwen en je leger.

Er zijn ook 8 speciale gebouwen, onderverdeeld in 2 categorieën; links heb je het theater, het badhuis, de vuurtoren en de bibliotheek; rechts heb je het godenbeeld, het orakel, de toren en het handelskantoor. Elk van deze gebouwen geeft je stad een bepaalde bonus; meer inwoners, meer onderzoekspunten, betere handelsratio's bij handel met boerendorpen, een betere verdediging, etc. Maar je kan slechts uit elke categorie 1 gebouw kiezen. Je zal dus zorgvuldig moeten uitzoeken welke van de gebouwen het best bij je speelstijl past.

Elk gebouw geeft je polis een bepaald aantal punten; hoeveel punten je precies krijgt voor een bepaald gebouw, kan je bekijken op de pagina van dat specifieke gebouw of in de puntentabel.

Gebouwen
Senaat 50x50.png
Senaat
Build.png
Houthakkerskamp 50x50.png
Houthakkersk...
Build.png
Boerderij 50x50.png
Boerderij
Build.png
Steengroeve 50x50.png
Steengroeve
Build.png
Pakhuis 50x50.png
Pakhuis
Build.png
Zilvermijn 50x50.png
Zilvermijn
Build.png
Kazerne 50x50.png
Kazerne
Build.png
Tempel 50x50.png
Tempel
Build.png
Marktplaats 50x50.png
Marktplaats
Build.png
Haven 50x50.png
Haven
Build.png
Academie 50x50.png
Academie
Build.png
Stadsmuur 50x50.png
Stadsmuur
Build.png
Grot 50x50.png
Grot
Build.png
Speciale gebouwen
Theater 50x50.png
Theater
Build.png
Badhuis 50x50.png
Badhuis
Build.png
Bibliotheek 50x50.png
Bibliotheek
Build.png
Vuurtoren 50x50.png
Vuurtoren
Build.png
Speciale gebouwen
Wachttoren 50x50.png
Toren
Build.png
Standbeeld 50x50.png
Godenbeeld
Build.png
Orakel 50x50.png
Orakel
Build.png
Handelskantoor 50x50.png
Handelskant...
Build.png


"Gewone" gebouwen
Gebouw Beschrijving
Senaat 50x50.png

Senaat

In de senaat kun je nieuwe gebouwen neerzetten of bestaande gebouwen uitbreiden. Hoe hoger het niveau van de senaat, des te sneller de bouwwerkzaamheden afgerond zullen zijn.
Agora 50x50.png

Agora

Op de agora kun je een overzicht krijgen van de troepen binnen en buiten de stad. Hier kun je ook de culturele prestaties van de stad bewonderen en je volgende gevecht plannen met de veldslagsimulator.
Houthakkerskamp 50x50.png

Houthakkers- kamp

In de dichtbegroeide wouden buiten de stad hakken houthakkers de enorme bomen om die nodig zijn om de stad uit te breiden en de troepen van materiaal te voorzien. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van het houthakkerskamp, des te meer hout de houtbewerkers kunnen produceren.
Steengroeve 50x50.png

Steengroeve

In de steengroeve kunnen de arbeiders de stenen winnen die nodig zijn voor de ontwikkeling

van de stad. Hoe hoger het uitbreidingsniveau, des te meer steen er wordt gewonnen.

Zilvermijn 50x50.png

Zilvermijn

In de zilvermijn schrapen de arbeiders het kostbare zilvererts bij elkaar waaruit de zilverstukken worden geslagen. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de mijn, des te meer zilverstukken je kunt slaan.
Boerderij 50x50.png

Boerderij

De boerderij voorziet de arbeiders en troepen van voedsel. Je moet de boerderij uitbreiden om de stad te laten groeien. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de boerderij, des te meer inwoners je kunt verzorgen – en des te meer troepen je kunt voeden.
Kazerne 50x50.png

Kazerne

In de kazerne kun je reguliere troepen en mythische eenheden rekruteren. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de kazerne, des te sneller je de troepen kunt trainen.
Haven 50x50.png

Haven

In de haven breid je de vloot uit. Hier kun je zowel transport- als gevechtsboten bouwen. De snelheid waarmee de scheepswerkers de schepen voltooien, is afhankelijk van het uitbreidingsniveau van de haven.
Academie 50x50.png

Academie

Op de academie kun je verschillende onderzoeken verrichten. Grepolis biedt diverse technologieën aan. Zo zijn er bv. technologieën die troepen versterken, bouwvaardigheden effectiever maken of nieuwe gevechtstechnieken opleveren. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de academie, des te meer technologieën je kunt ontdekken.
Pakhuis 50x50.png

Pakhuis

De grondstoffen van de stad worden opgeslagen in het pakhuis. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van het pakhuis, des te meer grondstoffen je er kunt opslaan. 10% van elke grondstof is beschermd tegen plundering.
Stadsmuur 50x50.png

Stadsmuur

De stadsmuur beschermt de stad tegen vijandelijke troepen. Ze versterkt de grondverdediging en verhoogt de verdedigingswaarde van de troepen.
Grot 50x50.png

Grot

In de grot kun je spionnen benoemen om vijandelijke steden te verkennen.

Je kunt zilverstukken opslaan in de grot. Je kunt ze dan niet meer uit de grot halen. Met deze zilverstukken kun je spionnen toewijzen die informatie geven over de eenheden en gebouwniveaus in vreemde steden.

Marktplaats 50x50.png

Marktplaats

Op de marktplaats kun je grondstoffen naar andere spelers sturen. Je kunt ook handelen met de boerendorpen op het eiland.
Tempel 50x50.png

Tempel

In de tempel kun je een god naar keuze aanbidden. Elke god in Grepolis heeft andere goddelijke krachten en kan andere mythische eenheden tot leven brengen. Voor beide heb je goddelijke gunst nodig van de god die in de tempel wordt aanbeden. Hoe hoger het uitbreidingsniveau van de tempel, des te meer goddelijke gunsten je krijgt.
Speciale gebouwen links
Gebouw Beschrijving
Theater 50x50.png Theater Door een theater te bouwen, kun je de grootse drama's opvoeren voor de bevolking en daarmee de culturele waarde van de stad vergroten.
Badhuis 50x50.png Badhuis In het oude Griekenland hechtte men veel belang aan hygiëne. Door een badhuis te bouwen, kun je de gezondheid van de bevolking verbeteren en het bevolkingsaantal met 10% verhogen.
Bibliotheek 50x50.png Bibliotheek Kennis is macht. Door een bibliotheek te bouwen, krijg je 12 extra onderzoekspunten die je kunt investeren in de ontdekking van nieuwe technologieën in de academie.
Vuurtoren 50x50.png Vuurtoren De vuurtoren van Alexandrië werd beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Door een kleinere versie bij de haven te bouwen, verhoog je de snelheid van de vloot met 15%, omdat een vuurtoren de navigatie verbeterd.
Speciale gebouwen rechts
Gebouw Beschrijving
Wachttoren 50x50.png Wachttoren Een machtige toren verhoogt de verdedigingskracht van de troepen met 10% en verandert de stad in een bijna onneembare vesting.
Standbeeld 50x50.png Standbeeld De Griekse goden zijn moeilijk te behagen en eisen talloze offers. Met dit goddelijk standbeeld kun je laten zien hoe belangrijk ze zijn en daarmee de goddelijke gunst in de tempel vergroten.
Orakel 50x50.png

Orakel

Met behulp van het orakel worden vijandelijke spionnen ontmaskerd. Op die manier weet je door wie je bespiondeerd wordt en kun je je beter voorbereiden op aanstaande aanvallen.
Handelskantoor 50x50.png Handelskantoor Verhoogt de maximale handelsverhouding van boerendorpen en de Fenicische handelaar en laat je toe om 750 grondstoffen i.p.v. 500 per level van je markt te verhandelen.